Brukere online: 399
Brukere i dag: 646
Brukere siste 7 dager: 195676
På'n igjen med ny uke!
For å få en god start på mandagen: Her er noen sunne, proteinrike og grove bananlapper som lages med havregryn, og som er helt uten hvetemel.
Serveres gjerne sammen med oppskåret, frisk frukt og litt lønnesirup.
Oppskriften gir ca. 18 lapper.
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 4 bananer (se tips)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljepulver (el. vaniljesukker)
♥ 0,5 ts kanel
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 200 g havregryn (små, lettkokte)
Fremgangsmåte:
Ha eggene i en food processor. Ha i bananene, bakepulver, vanilje og krydder.
Ha også havregrynene oppi.
Kjør blandingen sammen til en jevn røre.
Ha røren i en bolle og la den svelle i 30 minutter.
Stek middels store lapper i teflonbelagt stekepanne (brukt eventuelt litt formspray i pannen). La lappene bli lysebrune på hver side.
Serveres nystekte, gjerne sammen med oppskåret, frisk frukt og bær.
Nydelig med lønnesirup på også ♥
Tips:
♥ Merk at disse lappene blir nokså grove siden de lages med hele havregryn og at konsistensen på dem blir litt "løse". Ønsker du dem mer kompakte, kan du bytte noe av havregrynene med havremel. Du kan for eksempel male halvparten av havregrynene til mel i food processoren før du tilsetter de øvrige ingrediensene.
♥ Det er ikke sukker i denne røren (hvis du bruker vaniljepulver fremfor vaniljesukker), så eneste søtning kommer fra bananene. Bruk godt modne bananer for å få god smak på lappene. Jeg synes det er godt å servere disse lappene med frukt og lønnesirup, som jo også bidrar til søtere smak.
Sunne og gode bananlapper med havregryn som gir veldig masse fin energi.
Ha en toppen mandag!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 egg
♥ 4 bananer (se tips)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljepulver (el. vaniljesukker)
♥ 0,5 ts kanel
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 200 g havregryn (små, lettkokte)
Ha eggene i en food processor. Ha i bananene, bakepulver, vanilje og krydder.
Ha også havregrynene oppi.
Kjør blandingen sammen til en jevn røre.
Ha røren i en bolle og la den svelle i 30 minutter.
Stek middels store lapper i teflonbelagt stekepanne (brukt eventuelt litt formspray i pannen). La lappene bli lysebrune på hver side.
Serveres nystekte, gjerne sammen med frisk frukt, bær og litt lønnesirup.
♥ Merk at disse lappene blir nokså grove siden de lages med hele havregryn og at konsistensen på dem blir litt "løse". Ønsker du dem mer kompakte, kan du bytte noe av havregrynene med havremel. Du kan for eksempel male halvparten av havregrynene til mel i food processoren før du tilsetter de øvrige ingrediensene.
♥ Det er ikke sukker i denne røren (hvis du bruker vaniljepulver fremfor vaniljesukker), så eneste søtning kommer fra bananene. Bruk godt modne bananer for å få god smak på lappene. Jeg synes det er godt å servere disse lappene med frukt og lønnesirup, som jo også bidrar til søtere smak.
2 kommentarer
Knallgode - tusen takk!!
Knallgode - tusen takk!!
Kan man erstatte litt av
Kan man erstatte litt av havregrynene med vanlig hvetemel istedetfor havremel? Og blir mengden 1:1?
Skriv ny kommentar