Brukere online: 96
Brukere i dag: 1272
Brukere siste 7 dager: 195584
Hei!
Håper helgen din også har vært fantastisk! Med så flott vær som det har vært i Oslo i dag, må man jo bli glad!
Jeg ønsker å starte den nye uken like fantastisk - og litt "naughty" , så her kommer en ikke spesielt sunn, men skikkelig deeeilig terte med masse Oreokjeks i bunnen og et mektig, kremete sjokoladefyll.
Denne kaken er helt utrolig enkel å lage, og passer til alle anledninger. Jeg fikk servert denne kaken som dessert i et venninneselskap, og begeistringen stod i taket!
Server gjerne vaniljeis og en perlende dessertvin som tilbehør.
Oppskriften gir 1 kake, og ikke 2 som du ser på bildene i innlegget her.
Jeg lagde nemlig dobbel porsjon for å vise at kaken kan lages både i avlang og i rund terteform.
Ingredienser:
Oreobunn:
♥ 300 g Oreokjeks (2 pk)
♥ 100 g smør
Sjokoladefyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 150 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 100 g friske bringebær, bjørnebær eller andre bær
♥ 50 g Oreokjeks (se tips)
Fremgangsmåte:
Oreobunn:
Knus oreokjeksene i food processor (både kjeks og det hvite fyllet inni). Bland smulene med smeltet smør.
Klem blandingen fast og godt utover i bunn og kanter på en terteform (22-24 cm hvis du bruker rund terteform, se tips).
Sett formen i kjøleskapet mens du lager sjokoladefyllet.
Sjokoladefyll:
Kok opp kremfløten i en kjele.
Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade og kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
La sjokoladeblandingen stå i romtemperatur i noen minutter.
Fylling og pynting:
Ta kakeformen ut av kjøleskapet. Fyll forsiktig i sjokoladefyllet (se tips).
Sett formen tilbake i kjøleskapet over natten. Sjokladefyllet skal da ha stivnet og kjeksbunnen ha blitt såpass fast i konsistensen at du kan fjerne kanten på terteformen (hvis det er den typen form som har avtagbar kant).
Pynt kaken med noen friske bær og Oreo (se tips).
Jeg synes den avlange terte ble vel så stilig!
Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Nydelig sammen med vaniljeis!
Tips:
♥ Som nevnt ovenfor kan du bruke både rund og avlang terteform. Størrelsen du må ha på formen for å få plass til alt sjokoladefyllet avhenger av hvor høye kanter det er på formen. Jeg brukte rundt form som var 22 cm i diameter, men den hadde høye kanter, så hvis din form er lavere, må du bruke form på 24 cm. Den avlange formen jeg brukte (standard størrelse er ca. 11 x 35 cm), ble litt for liten til å få plass til alt sjokoladefyllet. Du må selvsagt slutte å fylle formen før det renner over.
♥ Bruk gjerne den type form som har avtagbar kant. Da kan du dytte kaken ut av formen når den har stivnet, og servere kaken direkte på bunnen av formen. Det ser både penere ut og gjør det lettere å skjære opp kaken.
♥ Husk at du bør presse kjeksblandingen nokså fast ned i formen. Dette både for å unngå at kjeksen smuler for mye når du skal skjære den opp og for å få plass til sjokoladefyllet.
♥ Jeg har pyntet kaken med bær og mini-Oreokjeks. Det går like fint å bruke hakkede oreokjeks, eller å bare pynte med bær.
Life is sweet!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Oreobunn:
♥ 300 g Oreokjeks (2 pk)
♥ 100 g smør
Sjokoladefyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 150 g kokesjokolade
Pynt:
♥ 100 g friske bringebær, bjørnebær eller andre bær
♥ 50 g Oreokjeks (se tips)
Oreobunn:
Knus oreokjeksene i food processor (både kjeks og det hvite fyllet inni). Bland smulene med smeltet smør.
Klem blandingen fast og godt utover i bunn og kanter på en terteform (22-24 cm hvis du bruker rund terteform, se tips). Sett formen i kjøleskapet mens du lager sjokoladefyllet.
Sjokoladefyll:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade og kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
La sjokoladeblandingen stå i romtemperatur i noen minutter.
Fylling og pynting:
Ta kakeformen ut av kjøleskapet. Fyll forsiktig i sjokoladefyllet (se tips).
Sett formen tilbake i kjøleskapet over natten. Sjokladefyllet skal da ha stivnet og kjeksbunnen ha blitt såpass fast i konsistensen at du kan fjerne kanten på terteformen (hvis det er den typen form som har avtagbar kant).
Pynt kaken med noen friske bær og Oreo (se tips). Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Nydelig sammen med vaniljeis!
♥ Som nevnt ovenfor kan du bruke både rund og avlang terteform. Størrelsen du må ha på formen for å få plass til alt sjokoladefyllet avhenger av hvor høye kanter det er på formen. Jeg brukte rundt form som var 22 cm i diameter, men den hadde høye kanter, så hvis din form er lavere, må du bruke form på 24 cm. Den avlange formen jeg brukte (standard størrelse er ca. 11 x 35 cm), ble litt for liten til å få plass til alt sjokoladefyllet. Du må selvsagt slutte å fylle formen før det renner over.
♥ Bruk gjerne den type form som har avtagbar kant. Da kan du dytte kaken ut av formen når den har stivnet, og servere kaken direkte på bunnen av formen. Det ser både penere ut og gjør det lettere å skjære opp kaken.
♥ Husk at du bør presse kjeksblandingen nokså fast ned i formen. Dette både for å unngå at kjeksen smuler for mye når du skal skjære den opp og for å få plass til sjokoladefyllet.
♥ Jeg har pyntet kaken med bær og mini-Oreokjeks. Det går like fint å bruke hakkede oreokjeks, eller å bare pynte med bær.
5 kommentarer
Hei. Kunne man brukt en annen
Hei. Kunne man brukt en annen type kjeks til denne kaken?
Det går nok greit å bruke f
Det går nok greit å bruke f eks safarikjeks. Tilsett da eventuelt litt mer smør i bunnen så kjeksbunnen henger godt nok sammen siden det ikke er noe fyll i safarikjeks.
Trodde egentli denne kaken
Trodde egentli denne kaken skulle bli veldig mektig, men når jeg brukte mørk kokesjokolade istedenfor lys så ble den ikke så overveldende søt. Utrolig kremet og god kake! ❤️
Tror nesten jeg skal lage denne kaken i påsken så familien får smakt den og ☺️
Ja, nydelig kake dette her!
Ja, nydelig kake dette her! Hyggelig å høre at du likte den. Takk for tilbakemeldingen :-)
Dette blir en farsdagkake)))
Dette blir en farsdagkake)))
Skriv ny kommentar