Brukere online: 1518
Brukere i dag: 39724
Brukere siste 7 dager: 195985
Mmmm..... la meg få presentere Blondies med pekannøtter - og gjerne også med vaniljeis og lønnesirupsaus...
Dette er herlige saker!
Som navnet tilsier, er Blondies en lys variant av Brownies.
Kjempepopulær, amerikansk kake!
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 170 g smør
♥ 4,5 dl brunt sukker
♥ 4 egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 200 g pekannøtter
Servering:
♥ vaniljeis
♥ pekannøtter
Lønnesirupsaus:
♥ 2 dl lønnesirup
♥ 50 g smør
♥ 0,5 dl Vikingmelk
Fremgangsmåte:
Pisk romtemperert smør og brunt sukker sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk videre til du får en luftig smørkrem.
Bland inn vaniljesukker og bakepulver og rør godt. Vend deretter inn hvetemelet.
Hakk pekannøttene grovt og vend omtrent trefjerdedeler av nøttene inn i deigen.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Dryss over resten av de hakkede pekannøttene.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Del den deretter opp i firkanter.
Supermyke, browniesaktige Blondies med pekannøtter!
Lønnesirupsaus:
Ha lønnesirup og smør i en liten kjele. Varm opp blandingen så smøret smelter, og la den deretter småkoke uten lokk i 3 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett Vikingmelken. Rør sausen glatt.
Servering:
Server kakestykkene gjerne sammen med vaniljeis og nylaget, varm lønnesirupsaus!
LOVE IT!
Tips:
♥ Du kan bruke lysebrunt demerarasukker eller mørkt farinsukker i denne kaken, begge deler blir godt!
♥ Hvis du vil, kan du også vende 150 g hakket kokesjokolade i deigen før steking.
♥ Kakestykkene holder seg myke og gode lenge. Oppbevar dem innpakket i plast. Også superfine å fryse, og de tiner raskt!
♥ Se flere varianter av Blondies her.
Det skal visst bli skikkelig kaldt til helgen, så da passer det å kose seg innendørs med dette her, tenker jeg...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 170 g smør
♥ 4,5 dl brunt sukker
♥ 4 egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 200 g pekannøtter
Servering:
♥ vaniljeis
♥ pekannøtter
Lønnesirupsaus:
♥ 2 dl lønnesirup
♥ 50 g smør
♥ 0,5 dl Vikingmelk
Pisk romtemperert smør og brunt sukker sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk videre til du får en luftig smørkrem. Bland inn vaniljesukker og bakepulver og rør godt. Vend deretter inn hvetemelet.
Hakk pekannøttene grovt og vend omtrent trefjerdedeler av nøttene inn i deigen.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Dryss over resten av de hakkede pekannøttene.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Del den deretter opp i firkanter.
Lønnesirupsaus:
Ha lønnesirup og smør i en liten kjele. Varm opp blandingen så smøret smelter, og la den deretter småkoke uten lokk i 3 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett Vikingmelken. Rør sausen glatt.
Servering:
Server kakestykkene gjerne sammen med vaniljeis og nylaget, varm lønnesirupsaus!
♥ Du kan bruke lysebrunt demerarasukker eller mørkt farinsukker i denne kaken, begge deler blir godt!
♥ Hvis du vil, kan du også vende 150 g hakket kokesjokolade i deigen før steking.
♥ Kakestykkene holder seg myke og gode lenge. Oppbevar dem innpakket i plast. Også superfine å fryse, og de tiner raskt!
2 kommentarer
Denne ser god ut, hadde vært
Denne ser god ut, hadde vært fint om mengden brunt sukker og hvetemel også hadde vært oppgitt i gram :-)
Hei,
Hei,
Bruker du flytende eller tørr (pulver) vikingmelk?
Hilsen Vilde
Skriv ny kommentar