Blondies med pekannøtter


Mmmm..... la meg få presentere Blondies med pekannøtter - og gjerne også med vaniljeis og lønnesirupsaus...  Yum 

Dette er herlige saker! 

 

 

Som navnet tilsier, er Blondies en lys variant av Brownies

 


Kjempepopulær, amerikansk kake!

Oppskriften er til liten langpanne. 

 

Ingredienser:

♥ 170 g smør
♥ 4,5 dl brunt sukker
♥ 4 egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 200 g pekannøtter

Servering:
♥ vaniljeis
♥ pekannøtter

Lønnesirupsaus:
♥ 2 dl lønnesirup 
♥ 50 g smør
♥ 0,5 dl Vikingmelk 


Fremgangsmåte: 

Pisk romtemperert smør og brunt sukker sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk videre til du får en luftig smørkrem.

Bland inn vaniljesukker og bakepulver og rør godt. Vend deretter inn hvetemelet.

Hakk pekannøttene grovt og vend omtrent trefjerdedeler av nøttene inn i deigen.  

Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Dryss over resten av de hakkede pekannøttene.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter.

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Del den deretter opp i firkanter.

 

 

Supermyke, browniesaktige Blondies med pekannøtterHeart  

 


Lønnesirupsaus:

Ha lønnesirup og smør i en liten kjele. Varm opp blandingen så smøret smelter, og la den deretter småkoke uten lokk i 3 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett Vikingmelken. Rør sausen glatt.

 


Servering:

Server kakestykkene gjerne sammen med vaniljeis og nylaget, varm lønnesirupsaus! 

 

 

LOVE IT! 


Tips:

♥ Du kan bruke lysebrunt demerarasukker eller mørkt farinsukker i denne kaken, begge deler blir godt! 

♥ Hvis du vil, kan du også vende 150 g hakket kokesjokolade i deigen før steking. 

♥ Kakestykkene holder seg myke og gode lenge. Oppbevar dem innpakket i plast. Også superfine å fryse, og de tiner raskt! 

♥ Se flere varianter av Blondies her

 

 

Det skal visst bli skikkelig kaldt til helgen, så da passer det å kose seg innendørs med dette her, tenker jeg... Smile 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Blondies med pekannøtter
Ingredienser

♥ 170 g smør
♥ 4,5 dl brunt sukker
♥ 4 egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 200 g pekannøtter

Servering:
♥ vaniljeis
♥ pekannøtter

Lønnesirupsaus:
♥ 2 dl lønnesirup
♥ 50 g smør
♥ 0,5 dl Vikingmelk

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør og brunt sukker sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk videre til du får en luftig smørkrem. Bland inn vaniljesukker og bakepulver og rør godt. Vend deretter inn hvetemelet.

Hakk pekannøttene grovt og vend omtrent trefjerdedeler av nøttene inn i deigen.  

Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Dryss over resten av de hakkede pekannøttene.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter.

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Del den deretter opp i firkanter.

Lønnesirupsaus:
Ha lønnesirup og smør i en liten kjele. Varm opp blandingen så smøret smelter, og la den deretter småkoke uten lokk i 3 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett Vikingmelken. Rør sausen glatt.

Servering:
Server kakestykkene gjerne sammen med vaniljeis og nylaget, varm lønnesirupsaus! 

Tips

♥ Du kan bruke lysebrunt demerarasukker eller mørkt farinsukker i denne kaken, begge deler blir godt! 

♥ Hvis du vil, kan du også vende 150 g hakket kokesjokolade i deigen før steking. 

♥ Kakestykkene holder seg myke og gode lenge. Oppbevar dem innpakket i plast. Også superfine å fryse, og de tiner raskt! 

2 kommentarer

Denne ser god ut, hadde vært fint om mengden brunt sukker og hvetemel også hadde vært oppgitt i gram :-)

Hei,
Bruker du flytende eller tørr (pulver) vikingmelk?
Hilsen Vilde

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift