Lønnesirupsaus


Her skal du få oppskrift på en enkel dessertsaus med lønnesirup.

Lønnesirupsausen får en rund og lett karamellisert smak, men lages altså med lønnesirup i stedet for sukker. 

 

 

Smaker nydelig sammen med vaniljeis!

 


Ingredienser:

2 dl lønnesirup (se tips)
50 g smør
0,5 dl Vikingmelk (se tips)

Fremgangsmåte:

Ha lønnesirup og smør i en liten kjele.

Varm opp blandingen så smøret smelter, og la den deretter småkoke uten lokk i 3 minutter. 

Ta kjelen av platen og tilsett Vikingmelken. Rør sausen glatt.

Og dermed er lønnesirupsausen serveringsklar!

 

 

Tips:

Vikingmelk er usøtet, kondensert melk (på hermetikkboks) som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. 

Lønnesirup fås også kjøpt i de fleste matbutikkene. Jeg brukte her denne varianten fra Stonewall Kitchen som jeg synes er veldig god.

 

 

Men andre merker kan såklart også brukes. 

 


 Smile  

 

Lønnesirupsausen smaker som sagt nydelig på iskrem. Dryss gjerne også noen grovt hakkede nøtter over.

 


Her har jeg brukt pekannøtter, men det blir også godt med andre typer nøtter.
 

Lønnesirupsausen smaker også godt med krydderkaker, eller som her med Blondies med pekannøtter

 

NAM!
 

Lønnesirupsausen kan oppbevares i kjøleskapet, og eventuelt varmes opp litt igjen før servering. 

Dette er en nokså liten porsjon, men denne sausen er jo så rask å lage at jeg synes det er best å lage akkurat det jeg trenger til én servering. Ellers er det jo ikke noe i veien for å gange opp oppskriften hvis man ønsker å lage større porsjon.

 

 

NYT!  Yum  


     
 

Lønnesirupsaus
Ingredienser

2 dl lønnesirup (se tips)
50 g smør
0,5 dl Vikingmelk (se tips)

Fremgangsmåte

Ha lønnesirup og smør i en liten kjele.

Varm opp blandingen så smøret smelter, og la den deretter småkoke uten lokk i 3 minutter. 

Ta kjelen av platen og tilsett Vikingmelken. Rør sausen glatt.

Og dermed er lønnesirupsausen serveringsklar!

Tips

Vikingmelk er usøtet, kondensert melk (på hermetikkboks) som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. 

Lønnesirup fås også kjøpt i de fleste matbutikkene. Jeg brukte her denne varianten fra Stonewall Kitchen som jeg synes er veldig god, men andre merker kan såklart også brukes. 

Lønnesirupsausen smaker som sagt nydelig på iskrem. Dryss gjerne også noen grovt hakkede nøtter over.

Lønnesirupsausen kan oppbevares i kjøleskapet, og eventuelt varmes opp litt igjen før servering.

Dette er en nokså liten porsjon, men denne sausen er jo så rask å lage at jeg synes det er best å lage akkurat det jeg trenger til én servering. Ellers er det jo ikke noe i veien for å gange opp oppskriften hvis man ønsker å lage større porsjon.

Desserter
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift