Brukere online: 1555
Brukere i dag: 39656
Brukere siste 7 dager: 195997
Her skal du få oppskrift på en enkel dessertsaus med lønnesirup.
Lønnesirupsausen får en rund og lett karamellisert smak, men lages altså med lønnesirup i stedet for sukker.
Smaker nydelig sammen med vaniljeis!
Ingredienser:
♥ 2 dl lønnesirup (se tips)
♥ 50 g smør
♥ 0,5 dl Vikingmelk (se tips)
Fremgangsmåte:
Ha lønnesirup og smør i en liten kjele.
Varm opp blandingen så smøret smelter, og la den deretter småkoke uten lokk i 3 minutter.
Ta kjelen av platen og tilsett Vikingmelken. Rør sausen glatt.
Og dermed er lønnesirupsausen serveringsklar!
Tips:
♥ Vikingmelk er usøtet, kondensert melk (på hermetikkboks) som fås kjøpt i de fleste matbutikkene.
♥ Lønnesirup fås også kjøpt i de fleste matbutikkene. Jeg brukte her denne varianten fra Stonewall Kitchen som jeg synes er veldig god.
Men andre merker kan såklart også brukes.
♥ Lønnesirupsausen smaker som sagt nydelig på iskrem. Dryss gjerne også noen grovt hakkede nøtter over.
Her har jeg brukt pekannøtter, men det blir også godt med andre typer nøtter.
♥ Lønnesirupsausen smaker også godt med krydderkaker, eller som her med Blondies med pekannøtter.
NAM!
♥ Lønnesirupsausen kan oppbevares i kjøleskapet, og eventuelt varmes opp litt igjen før servering.
♥ Dette er en nokså liten porsjon, men denne sausen er jo så rask å lage at jeg synes det er best å lage akkurat det jeg trenger til én servering. Ellers er det jo ikke noe i veien for å gange opp oppskriften hvis man ønsker å lage større porsjon.
NYT!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 dl lønnesirup (se tips)
♥ 50 g smør
♥ 0,5 dl Vikingmelk (se tips)
Ha lønnesirup og smør i en liten kjele.
Varm opp blandingen så smøret smelter, og la den deretter småkoke uten lokk i 3 minutter.
Ta kjelen av platen og tilsett Vikingmelken. Rør sausen glatt.
Og dermed er lønnesirupsausen serveringsklar!
♥ Vikingmelk er usøtet, kondensert melk (på hermetikkboks) som fås kjøpt i de fleste matbutikkene.
♥ Lønnesirup fås også kjøpt i de fleste matbutikkene. Jeg brukte her denne varianten fra Stonewall Kitchen som jeg synes er veldig god, men andre merker kan såklart også brukes.
♥ Lønnesirupsausen smaker som sagt nydelig på iskrem. Dryss gjerne også noen grovt hakkede nøtter over.
♥ Lønnesirupsausen kan oppbevares i kjøleskapet, og eventuelt varmes opp litt igjen før servering.
♥ Dette er en nokså liten porsjon, men denne sausen er jo så rask å lage at jeg synes det er best å lage akkurat det jeg trenger til én servering. Ellers er det jo ikke noe i veien for å gange opp oppskriften hvis man ønsker å lage større porsjon.
Skriv ny kommentar