Brukere online: 324
Brukere i dag: 859
Brukere siste 7 dager: 200588
Annonse: Adlibris
Heisan dere!
Det er stort fokus på selskaper og baking for tiden! Sånn er det alltid når det begynner å bli vår og sommer; kveldene blir lysere, vi får lyst til å invitere hverandre oftere og det ene arrangementet tar det andre. For en fin tid dette er!
Til mange tilstelninger, slik som hagefester, barneselskaper, utflukter osv, kan det være praktisk med serveringstøy som ikke er laget av glass.
Rice er en dansk leverandør av populære, fargerike melamin-produkter som finnes i mange vakre varianter og mønstre. Du får kjøpt produktene i den fantastiske nettbutikken til Adlibris, se noe av utvalget HER.
Jeg har i dette innlegget brukt et Rice-servise i mønsteret "Hanging flowers" i nydelig, blålilla grunnfarge på utsiden og frisk, lyseblå farge på innsiden.
Nydelig servise som ser litt eksklusivt ut, selv om det er ikke er laget av glass og stentøy.
Så over til oppskriften:
Kaken jeg har laget i dag er en amerikansk klassiker som kalles for "Brookies".
Jeg har tenkt så lenge på å lage dette, og endelig fikk jeg gjort det!
Som navnet tilsier, er "Brookies" en kombinasjon av "Brownies" og "Cookies" - og når man kombinerer to kjempegode kaker, må jo resultatet blir bra.
Kjempebra, faktisk!
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
Browniedeig:
♥ 3 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 80 g kakao
♥ 120 g hvetemel
♥ 250 g kokesjokolade
Cookiesdeig:
♥ 175 g smør
♥ 3 dl brunt sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 2 ss melk
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts natron
♥ 0,5 ts kanel
♥ 4 dl hvetemel
♥ 350 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Browniedeig:
Visp egg og sukker sammen.
Smelt smøret. Ha i kakaopulveret og rør til det løses opp i smøret. Bland sjokoladesmøret med eggeblandingen.
Vend inn hvetemelet.
Hakk kokesjokoladen grovt (eller bruk chocolate chips) og bland dette inn i deigen.
Fordel deigen i bunnen av en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm).
Cookiesdeig:
Pisk mykt, romtemperert smør, brunt sukker og egget sammen til blandingen blir luftig.
Pisk inn vaniljeekstrakt, melk, salt, natron og kanel.
Bland inn hvetemelet til en jevn deig.
Hakk kokesjokoladen grovt (eller bruk chocolate chips) og bland dette inn i deigen.
Bruk to spiseskjeer og fordel cookiesdeigen over browniesdeigen i langpannen i små klatter slik at du får cookiesdeigen jevnt utover.
Steking og servering:
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter. Kaken skal bli gyllen på overflaten, men vil fortsatt virke ustekt i midten.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i romtemperatur. Sett formen deretter i kjøleskapet og la kaken stå i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten. Kaken vil da bli fast i konsistensen.
Løft kaken ut av formen og del kaken i firkanter med en stor, skarp kniv.
Utrolig DIGG kake!
Tips:
♥ Jeg brukte her vanlig kokesjokolade som jeg hakket i grovt. Du kan gjerne bruke ferdigkjøpte amerikanske chocolate chips (eller sjokoladeknapper) hvis du får tak i det.
♥ Vær nøye på at du ikke steker kaken for lenge. Det er viktig for at kaken skal få en myk og deilig konsistens. Som beskrevet ovenfor, vil kaken virke ustekt i midten når den tas ut av ovnen, men den vil stivne når den blir skikkelig kald. Derfor er det viktig å la kaken stå lenge i kjøleskapet (jeg pleier å la den stå der over natten) før den tas ut av langpannen.
♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse!
♥ Ønsker du å lage porsjonskaker, kan du sette muffinsformer i muffinsbrett og fylle i først browniesdeig og deretter en god klatt cookiesdeig. Samme steketemperatur og steketid som nevnt ovenfor.
Oh-la-la
Brookies er en perfekt kake å ta med ut til gjestene dine på terrassen eller i hagen!
Selv om Brookies er en veldig populær amerikansk kake, er det fortsatt mange i Norge som ikke har smakt denne herlige kombinasjonen av både brownies og cookies, så her har du anledningen til å overraske og imponere!
Jeg synes Rice-serviset "Hanging flowers" er veldig pent, men det er også mange andre fine mønstre å velge mellom, se HER.
Du finner link til krusene i mønsteret "Hanging flowers" HER, tallerkenen (som jeg bruker som fat) HER og til liten skål HER.
Det er også praktisk med matchende lilla glass som du finner HER.
Jeg falt også for den skjønne barnekoppen med skyer på, se HER.
Brookies og kald melk er supergodt!
I samarbeid med Adlibris kjører jeg en GIVEAWAY i sosiale medier på en Rice-tallerken og to krus i valgfritt mønster til BÅDE deg og en venn!
Følg meg på Instagram eller Facebook hvis du ønsker å delta og bli med i trekningen som skjer på lørdag 11. mai 2019.
Håper du fikk lyst til å teste ut populære Brookies, du også!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Browniedeig:
♥ 3 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 80 g kakao
♥ 120 g hvetemel
♥ 250 g kokesjokolade
Cookiesdeig:
♥ 175 g smør
♥ 3 dl brunt sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 2 ss melk
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts natron
♥ 0,5 ts kanel
♥ 4 dl hvetemel
♥ 350 g kokesjokolade
Browniedeig:
Visp egg og sukker sammen.
Smelt smøret. Ha i kakaopulveret og rør til det løses opp i smøret. Bland sjokoladesmøret med eggeblandingen.
Vend inn hvetemelet.
Hakk kokesjokoladen grovt (eller bruk chocolate chips) og bland dette inn i deigen.
Fordel deigen i bunnen av en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm).
Cookiesdeig:
Pisk mykt, romtemperert smør, brunt sukker og egget sammen til blandingen blir luftig.
Pisk inn vaniljeekstrakt, melk, salt, natron og kanel.
Bland inn hvetemelet til en jevn deig.
Hakk kokesjokoladen grovt (eller bruk chocolate chips) og bland dette inn i deigen.
Bruk to spiseskjeer og fordel cookiesdeigen over browniesdeigen i langpannen i små klatter slik at du får cookiesdeigen jevnt utover.
Steking og servering:
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter. Kaken skal bli gyllen på overflaten, men vil fortsatt virke ustekt i midten.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i romtemperatur. Sett formen deretter i kjøleskapet og la kaken stå i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten. Kaken vil da bli fast i konsistensen.
Løft kaken ut av formen og del kaken i firkanter med en stor, skarp kniv.
♥ Jeg brukte her vanlig kokesjokolade som jeg hakket i grovt. Du kan gjerne bruke ferdigkjøpte amerikanske chocolate chips (eller sjokoladeknapper) hvis du får tak i det.
♥ Vær nøye på at du ikke steker kaken for lenge. Det er viktig for at kaken skal få en myk og deilig konsistens. Som beskrevet ovenfor, vil kaken virke ustekt i midten når den tas ut av ovnen, men den vil stivne når den blir skikkelig kald. Derfor er det viktig å la kaken stå lenge i kjøleskapet (jeg pleier å la den stå der over natten) før den tas ut av langpannen.
♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse!
♥ Ønsker du å lage porsjonskaker, kan du sette muffinsformer i muffinsbrett og fylle i først browniesdeig og deretter en god klatt cookiesdeig. Samme steketemperatur og steketid som nevnt ovenfor.
26 kommentarer
Fantastisk god! Men; veldig
Fantastisk god! Men; veldig mektig, del i små stykker...
Jepp, enig! :-)
Jepp, enig! :-)
Kan man bruke vaniljesukker
Kan man bruke vaniljesukker istedet for ekstrakt? Hvor mye evt?
Det går helt greit. Bruk
Det går helt greit. Bruk samme mengde. Kaken får litt mindre vaniljesmak, men det blir ingen særlig forskjell.
For en farlig god kake.
For en farlig god kake. Kjenne fortsatt sugar rush i kroppen. Kjem til å lage dette flere ganger.
Einaste minus er at eg synes det var litt for mye salt. Brukte du usaltet smør? Kjem ihvertfall til å bruke den neste gang eller kutte ut salt i cookiedeig.
Jeg pleier å bruke vanlig,
Jeg pleier å bruke vanlig, saltet meierismør. Men ikke noe problem å sløyfe saltet dersom man vil. :-)
Hei!
Hei!
Er det mulig å lage denne glutenfri og allikevel lykkes med den?
Har ikke testet, men det
Har ikke testet, men det burde gå helt greit!
Hva skjer om man ikke lar den
Hva skjer om man ikke lar den stå over natten/ 5 timer?
Det bør gå veldig bra!
Det bør gå veldig bra!
Jeg fikk ikke til denne kaken
Jeg fikk ikke til denne kaken. Jeg fulgte oppskriften slavisk men med et uhell så brukte jeg varmluft og sjekket med steikepinnen at kaken var ferdig, kjølte ned kaken og satt den i kjøleskapet over natten. Da jeg skulle servere den så var brownie delen heilt rå. Det rant ut.. hva kan jeg ha gjort feil?
Det høres rart ut. Hvis du…
Det høres rart ut. Hvis du stekte kaken like lenge som angitt (varmluft bør ikke ha noe å si) og lot kaken stå i kjøleskapet over natten, er det merkelig at browniedeigen rant... Sikker på at du fulgte oppskriften helt?
Farlig god kake som frister
Farlig god kake som frister til gjentakelse! I cookieoppskriften står det 2 ss melk, men så vidt jeg kan se står det ikke beskrevet i framgangsmåten når melka skal tilsettes. Litt rotete å bruke både gram og dl i oppskriften, men selve kaka er himmelsk :)
Jeg dyppet ihvertfall
Jeg dyppet ihvertfall spiseskjeene jevnlig i melk for å fordele kladdene jevnt oppå browniesen. Fungerte bra som slippmiddel
Hei Madelen, har skrevet inn…
Hei Madelen, det står i oppskriften at melk skal tilsettes sammen med vaniljeekstrakt... :) Glad for å høre at du likte kaken :)
Hva er målene på langpannen
Hva er målene på langpannen du brukte? Ser at det står "liten langpanne", men dette kan være flere størrelser.
Gleder meg til å prøve denne oppskriften!
Liten langpanne er 20 x 30…
Liten langpanne er ca 20 x 30 cm, som jeg har skrevet i oppskriften :)
Om jeg vil lage denne…
Om jeg vil lage denne oppskriften til en form som er ca 30x40, skal jeg lage oppskrift x 1,5??
Sliter veldig med at kake…
Sliter veldig med at kake føles helt flytende når 25 minutter har gått. Hvilken innstilling bruker du på ovnen? Syns ikke den er ferdig i det hele tatt før hvertfall 35/40 minutter
Bare følg anvisningen i…
Bare følg anvisningen i oppskriften. Ta den ut av ovnen, avkjøl i romtemperatur. Så har du en plastpose rundt langpannen og setter kaken i kjøleskapet til dagen etter. Da vil kaken være stivnet og lett å skjære i firkanter. :-)
Prøvde å lage denne, fulgte…
Prøvde å lage denne, fulgte oppskriften slavisk med akkurat samme størrelse på forma som det står i oppskrifta. Stekte den i sikkert 1 time og 10 minutter og den er fortsatt helt rennende inni, og langt fra ferdig, mens toppen er godt stekt. Her må det være feil i oppskrift mtp størrelsen på forma. Kjipt å kjøpe så mye dyre ingredienser for ingenting.. rett i søpla:(
Hei, oppskriften er ikke…
Hei, oppskriften er ikke feil og du har heller ikke gjort noe galt, for kaken skal ikke være gjennomstekt når den tas ut av ovnen. :-) Den vil stivne etter en natt i kjøleskapet, derfor skal langpannen settes kaldt. Hvis du da venter til dagen etter med å løfte kaken ut av langpannen, går det lett å skjære kaken i firkanter. Det er slik man får den fudgy konsistensen på browniekaken.
Kan man bruke ildfast form…
Kan man bruke ildfast form til denne oppskriften?
Jeg har alltid vært fornøyd…
Jeg har alltid vært fornøyd med Det Søte Liv sine oppskrifter. Men her ble det rett og slett for mye. Vi forventet en seig og myk brownie, med seig og myk cookie på toppen. Jeg har laget kaken etter oppskrift, er nøye på mål osv og holdt steketiden. Resultatet er ikke fudgy brownie, det er stivnet kakekrøre. Cookie-delen er heller ikke seig og myk, slik en coockie skal være, den er bare søt og kladdete. Alt er egentlig bare søtt og mektig. Selv de sjokolade-elskende ungjentene i familien syntes det ble for mye. Oppskriften bør testes og revurderes. Hilsen habil kakebaker.
Denne var helt sinnsykt…
Denne var helt sinnsykt mektig. Dropp 2/3 av kokesjokoladen så hadde den nok vært mye bedre. Ungene vil ikke ha den og vi voksne klarer kun bittelite stykke før man blir skikkelig kvalm. Blir ikke denne oppskriften igjen.
Lagde denne kaken, men…
Lagde denne kaken, men smakte bare brownie, den tok over all smaken. I tillegg ble brownien veldig blaut, selsom den hadde stått i kjøleskapet over natta. Dette er den mest mektige kaka jeg noensinne har smakt, blir kvalm etter en to bit! Hvis jeg skulle laget den en annen gang ville jeg sløyfet hakket sjokolade i brownie-deigen, og sløyfet kanel i cookie-deigen, samt redusert ned til to plater sjokolade i cookie-deigen.
Skriv ny kommentar