Safarikake


Hei dere!

Etter noen travle dager er det deilig med en langhelg, som jeg håper blir fylt med solskinn her i Oslo.  Smile 

Hvis du har lyst på noe søtt og godt i dag, men egentlig ikke orker å bake, er denne populære Sarafikaken PERFEKT!

 

 

Kaken lages på noen minutter og består av knuste Safarikjeks (digg kjeks med sjokoladebiter), en deilig ostekrem og masse friske bær. Jeg pynter kaken med melisdryss og knuste pikekyss.

Litt overraskende at noe så enkelt kan bli så godt! Smile 

 

 

Safarikake er vel snarere en dessert enn en tradisjonell kake; den skal ikke stekes og lages i en bred dessertskål, dyp ildfast form eller lignende. Man kan også bruke porsjonsglass.

Jeg har også hørt denne kaken bli kalt for "Flytende ostekake".  Smile

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 400 g Safarikjeks (2 pk)

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 200 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Bær:
masse friske bær, f. eks.:
♥ 400 g jordbær
♥ 200 g blåbær
♥ 250 g bringebær

Pynt:
♥ melisdryss
♥ ca. 10 hvite pikekyss

 

Fremgangsmåte:

Finn frem ingrediensene og en egnet serveringsskål eller form.

 

 

Grovhakk Safarikjeksen og ha kjeksbitene nederst i skålen.

 

 

Pisk sammen kremost, melis og vaniljesukker. I en annen bolle piskes kremfløten til krem. Vend den piskede fløtekremen inn i ostekremen. Ha den ferdigblandede ostekremen over kjeksbitene.

 

 

Glatt til overflaten slik at kjeksen blir godt dekket med ostekrem.

 

 

Dekk med masse friske bær.

Dryss over melis og noen knuste og noen hele pikekyss før servering.

 

 

Bare å forsyne seg her... Smile 

 

 

Tips:

♥ Safarikjeks (fra Sætre kjeks) er supergode kjeks med sjokoladebiter som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan gjerne variere kaken ved å bruke andre typer kjeks.

♥ Jeg har brukt ferdigkjøpte pikekyss denne gangen, men hjemmelagde Pikekyss som du også finner oppskrift på her på Det søte liv, kan selvfølgelig også brukes.

♥ Safarikaken bør spises samme dagen den er laget så bærene er helt ferske, men jeg liker å la den stå i kjøleskapet i et par timer før servering for da mykner kjeksen litt av ostekremen. Vil du ha helt sprø kjeks, bør du servere Safarikaken helt nylaget.

 

Se også Safarikake med sjokoladekrem.

 

 

Nydelig og dekorativ Safarikake!

 

 

 

 

Det fungerer best å bruke dessertskåler til servering, synes jeg.

 

 

Ser litt rotete ut, men smaker KJEMPEGODT!

 

 

En favoritt hos alle mann!  Smile

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Safarikake
Ingredienser

Bunn:
♥ 400 g Safarikjeks (2 pk)

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 200 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Bær:
masse friske bær, f. eks.:
♥ 400 g jordbær
♥ 200 g blåbær
♥ 250 g bringebær

Pynt:
♥ melisdryss
♥ ca. 10 hvite pikekyss

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene og en egnet serveringsskål eller form.

Grovhakk Safarikjeksen og ha kjeksbitene nederst i skålen.

Pisk sammen kremost, melis og vaniljesukker. I en annen bolle piskes kremfløten til krem. Vend den piskede fløtekremen inn i ostekremen. Ha den ferdigblandede ostekremen over kjeksbitene.

Dekk med masse friske bær.

Dryss over melis og noen knuste og noen hele pikekyss før servering.

Tips

♥ Safarikjeks (fra Sætre kjeks) er supergode kjeks med sjokoladebiter som fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan gjerne variere kaken ved å bruke andre typer kjeks.

♥ Jeg har brukt ferdigkjøpte pikekyss denne gangen, men hjemmelagde Pikekyss som du også finner oppskrift på her på Det søte liv, kan selvfølgelig også brukes.

♥ Safarikaken bør spises samme dagen den er laget så bærene er helt ferske, men jeg liker å la den stå i kjøleskapet i et par timer før servering for da mykner kjeksen litt av ostekremen. Vil du ha helt sprø kjeks, bør du servere Safarikaken helt nylaget.

10 kommentarer

Så kjempegodt ut, det skal jeg prøve
Hadde kanskje vært enda hyggeligere å lage de i porsjonsformer?
Da er det like hyggelig for den siste som forsyner seg, som førstemann.

Det er jeg enig i.
Noen ganger har jeg laget det i porsjoner og andre ganger som kake, er litt opp til en selv hvordan man vil servere det :)

Hei,
Hvordan blir denne kaken med laktosefrie produkter? :)

Som svar på av MH (ikke bekreftet)

Den blir veldig god Laktosefri også!
Laget det for et år siden og den var tom kjempefort.
Annbefales

En av mine absolutte favorittdesserter. Men jeg ville halvert melis, bli veldig søt. Veldig godt med rips oppå også, siden kaken er så søt, blir ikke ripsen sur.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift