Brukere online: 2002
Brukere i dag: 21035
Brukere siste 7 dager: 196089
Det er kjekt å fylle opp fryseren med hjemmelagde, halvgrove horn!
Barn er gjerne ikke så glade i frø, så jeg har droppet det denne gangen, men hvis du liker det, må du gjerne drysse på solsikkekjerner, valmuefrø og/eller sesamfrø frø steking.
Disse hornene blir myke selv om de er halvgrove, og er kjempegode med alle varianter av pålegg. Populære både til frokost, kvelds og i matboksen.
Oppskriften gir 16 stk.
Ingredienser:
Halvgrov gjærdeig:
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 1 ss sukker
♥ 2 ts salt
♥ 400 g fin, sammalt hvetemel
♥ 600 g hvetemel
Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Tilsett melken og varm opp blandingen så den blir lunken (i underkant av 37°C).
Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett sukker. Bland deretter i salt, fin, sammalt hvetemel og det hvite hvetemelet og elt deigen jevn (5-10 minutter med kjøkkenmaskin med eltekrok).
La deigen heve lunt i 1 time.
Utbaking:
Ha leiven på bakebordet (det skal ikke være nødvendig med ekstra mel ved utbakingen av denne deigen). Del deigen i to.
Kjevle ut hver del til en stor sirkel.
Skjær hver sirkel opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller et pizzahjul til dette).
Rull hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen.
Bøy hornene så vidt så de får fin fasong (se tips) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev hornene i 45 minutter.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen (se tips).
Stek hornene midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
Avkjøl på rist.
Lekkert!
Gode med alt av pålegg.
Mine favoritthorn er fylt med:
litt salat og masse gulost
tomat og agurk = fresht
yum!
♥
Tips:
♥ Du bør kjevle ut deigen til en temmelig stor sirkel for å få fin fasong på hornene. Du kan eventuelt kjevle ut hver trekant litt ekstra før du starter å rulle.
♥ Husk å få skjøten til å ligge på undersiden av hornene når du legger dem på stekeplaten. Da blir fasongen finere!
Unngå dette ved å passe på at skjøten ligger godt plassert under hornet før steking.
Sånn ja!
♥ Hvis du vil ha eggfrie horn, kan du pensle dem med bare melk.
♥ Halvgrove horn er kjempegodt egnet til frysing. De tinte hornene kan gjerne varmes opp igjen i noen minutter i ovnen, så smaker de som nystekte igjen.
♥ Disse hornene kan gjerne fylles med f eks ost og skinke eller pizzafyll. Når det er fyll i hornene, blir de mektigere, så jeg lager da 24 stk horn av denne deigen. Se beskrivelse i oppskriften på Grove horn med ost og skinke.
Superherlig med myke, hjemmebakte, halvgrove horn!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Halvgrov gjærdeig:
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 1 ss sukker
♥ 2 ts salt
♥ 400 g fin, sammalt hvetemel
♥ 600 g hvetemel
Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
Smelt smøret. Tilsett melken og varm opp blandingen så den blir lunken (i underkant av 37°C).
Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett sukker. Bland deretter i salt, fin, sammalt hvetemel og det hvite hvetemelet og elt deigen jevn (5-10 minutter med kjøkkenmaskin med eltekrok).
La deigen heve lunt i 1 time.
Utbaking:
Ha leiven på bakebordet (det skal ikke være nødvendig med ekstra mel ved utbakingen av denne deigen). Del deigen i to.
Kjevle ut hver del til en stor sirkel.
Skjær hver sirkel opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller et pizzahjul til dette).
Rull hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong (se tips) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev hornene i 45 minutter.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen (se tips).
Stek hornene midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
♥ Du bør kjevle ut deigen til en temmelig stor sirkel for å få fin fasong på hornene. Du kan eventuelt kjevle ut hver trekant litt ekstra før du starter å rulle.
♥ Husk å få skjøten til å ligge på undersiden av hornene når du legger dem på stekeplaten. Da blir fasongen finere!
♥ Hvis du vil ha eggfrie horn, kan du pensle dem med bare melk.
♥ Halvgrove horn er kjempegodt egnet til frysing. De tinte hornene kan gjerne varmes opp igjen i noen minutter i ovnen, så smaker de som nystekte igjen.
♥ Disse hornene kan gjerne fylles med f eks ost og skinke eller pizzafyll. Når det er fyll i hornene, blir de mektigere, så jeg lager da 24 stk horn av denne deigen. Se beskrivelse i oppskriften på Grove horn med ost og skinke.
6 kommentarer
Hei! Disse var kjempe gode!
Hei! Disse var kjempe gode! Hva er ditt beste tips for å tine disse (og annen gjærbakst for den saks skyld) fra frossen tilstand? Over/undervarme, varmluft, temperatur, tid?
Alle tips mottas med takk!
Mvh Grete
Hei, jeg pleier først å tine
Hei, jeg pleier først å tine gjærbakst i romtemperatur. Rett før servering kan de varmes ved 175 grader, over- og undervarme i 3-4 minutter.
Kjempegodt oppskrift. Har
Kjempegodt oppskrift. Har bakt disse horn flere ganger allerede
Så bra!
Så bra!
Super gode! Jeg baker noe
Super gode! Jeg baker noe nesten hver dag og disse blir bakt igjen! Jeg lagde de litt grovere med 500 g hvetemel og 500 g sammalt hvetemel. Jeg hadde heller ikke sukker i, men de ble fine og gode
Takk for tilbakemelding!
Takk for tilbakemelding!
Skriv ny kommentar