Brukere online: 2188
Brukere i dag: 28822
Brukere siste 7 dager: 195984
Annonse: Bakeren og Kokken
Hei!
Her kommer et deilig kaketips for helgen!
Snickerspavlova er marengkake med bløt kjerne, som dekkes med luftig vaniljekrem, salte peanøtter, karamell og sjokoladesaus.
Need I say more...
Ingredienser:
Marengskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts maisenna
♥ 1 ts eddik
Karamell:
♥ 200 g sukker
♥ 2 ss vann
♥ 2 dl kremfløte
♥ 80 g smør
Sjokoladesaus:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g lys kokesjokolade
Vaniljekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 dl vaniljekrem
Pynt:
♥ 2 dl salte peanøtter
Fremgangsmåte:
Marengskake:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk lenge (ca. 20 minutter) med mikser til du får en stiv marengs.
Vend forsiktig inn eddik og maisenna med en slikkepott.
Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en rund kake som er ca. 20 cm i diameter. Glatt til overflaten og lag gjerne en grop på toppen av kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.
Karamell:
Ha sukker og vann i en kjele. La kjelen stå på varmen uten at du rører i blandingen. Sukkeret vil tørke og etter hvert smelte og bli flytende og lysebrunt. Når sukkeret har smeltet helt, tas kjelen av platen. Tilsett smøret og nå kan du rører til smøret smelter. Hell i kremfløten, litt av gangen (blandingen bruser opp, men bare fortsett å røre). Sett kjelen tilbake på platen og la karamellen småkoke i 3-4 minutter. Avkjøl i romtemperatur.
Sjokoladesaus:
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten, rør blandingen jevn og avkjøl i romtemperatur.
Vaniljekrem:
Rett før montering av kaken, piskes kremfløten til luftig, tykk krem. Ha i vaniljekremen og vend forsiktig rundt (se tips).
Sett bollen i kjøleskapet til du bruker vaniljekremen.
Montering:
Sett marengskaken på et fat. Fordel først rikelig med karamellsaus på marengsbunnen, og fordel deretter vaniljekremen over.
Fordel over sjokoladesaus....
... og mer karamell!
Dryss på grovt hakkede peanøtter..
.... og deretter enda mer karamell og sjokoladesaus.
NYYYYT!!
Tips:
♥ Når du koker karamell, er det viktig å ikke røre mens sukkeret smelter, for da kommer karamellen til å korne seg. Først når smør og kremfløte tilsettes, kan du du røre. Tilpass koketiden på karamellen. Jo lenger du koker, jo hardere blir karamellen når den avkjøles. Ønsket konsistens at karamellen skal bli som en tykk karamellsaus når den er kald.
♥ Vær forsiktig når du vender pisket fløtekrem og vaniljekrem sammen. Jeg bruker slikkepott til dette og rører ikke mer enn nødvendig, ellers blir vaniljekremen for tynn i konsistensen. Det gjør ikke noe om vaniljekremen ikke er absolutt helt jevnt blandet.
♥ Hjemmelaget karamellsaus og sjokoladesaus gir best smak, men hvis du har dårlig tid, går det også greit å bruke ferdigkjøpt. Bruk da helst kjøpt karamellsaus som er litt tykk i konsistensen, ellers vil den lett renne av kaken.
♥ Marengsbunnen kan gjerne lages et par dager i forveien. Oppbevares da tørt og i romtemperatur. Kaken bør serveres samme dag og gjerne så snart som mulig etter at den er pyntet med krem, nøtter, karamell og sjokolade.
♥ Kaken er servert på et superlekkert kakefat som er av serien Bossa Nova fra det tyske merket Nachtmann.
Dette unike fatet kan brukes som et kakefat, men det kan også snus og brukes som et fat for dipping av chips, grønnsaksstenger osv. Eller hva med å ha syltetøy i skålen og legge vafler rundt? Eller ha smeltet sjokolade i skålen og legge jordbær rundt... Perfekt for helgekosen det også!
Fatet fås kjøpt i den supre nettbutikken Bakeren og Kokken, som har utrolig mange flotte serveringsfat.
PS: Forresten mange supre Black Friday-tilbud hos Bakeren og Kokken i dag - med opptil 80% rabatt!
Dermed ligger alt an til en super helg!
Ønsker deg en herlig fredag videre!
En DIGG fredag!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Marengskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts maisenna
♥ 1 ts eddik
Karamell:
♥ 200 g sukker
♥ 2 ss vann
♥ 2 dl kremfløte
♥ 80 g smør
Sjokoladesaus:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g lys kokesjokolade
Vaniljekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 dl vaniljekrem
Pynt:
♥ 2 dl salte peanøtter
Marengskake:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk lenge (ca. 20 minutter) med mikser til du får en stiv marengs. Vend forsiktig inn eddik og maisenna med en slikkepott.
Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en rund kake som er ca. 20 cm i diameter. Glatt til overflaten og lag gjerne en grop på toppen av kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.
Karamell:
Ha sukker og vann i en kjele. La kjelen stå på varmen uten at du rører i blandingen. Sukkeret vil tørke og etter hvert smelte og bli flytende og lysebrunt. Når sukkeret har smeltet helt, tas kjelen av platen. Tilsett smøret og nå kan du rører til smøret smelter. Hell i kremfløten, litt av gangen (blandingen bruser opp, men bare fortsett å røre). Sett kjelen tilbake på platen og la karamellen småkoke i 3-4 minutter. Avkjøl i romtemperatur.
Sjokoladesaus:
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten, rør blandingen jevn og avkjøl i romtemperatur.
Vaniljekrem:
Rett før montering av kaken, piskes kremfløten til luftig, tykk krem. Ha i vaniljekremen og vend forsiktig rundt (se tips). Sett bollen i kjøleskapet til du bruker vaniljekremen.
Montering:
Sett marengskaken på et fat. Fordel først rikelig med karamellsaus på marengsbunnen, og fordel deretter vaniljekremen over.
Fordel over mer karamell og noe sjokoladesaus. Dryss på grovt hakkede peanøtter, og deretter mer karamell og sjokoladesaus.
♥ Når du koker karamell, er det viktig å ikke røre mens sukkeret smelter, for da kommer karamellen til å korne seg. Først når smør og kremfløte tilsettes, kan du du røre. Tilpass koketiden på karamellen. Jo lenger du koker, jo hardere blir karamellen når den avkjøles. Ønsket konsistens at karamellen skal bli som en tykk karamellsaus når den er kald.
♥ Vær forsiktig når du vender pisket fløtekrem og vaniljekrem sammen. Jeg bruker slikkepott til dette og rører ikke mer enn nødvendig, ellers blir vaniljekremen for tynn i konsistensen. Det gjør ikke noe om vaniljekremen ikke er absolutt helt jevnt blandet.
♥ Hjemmelaget karamellsaus og sjokoladesaus gir best smak, men hvis du har dårlig tid, går det også greit å bruke ferdigkjøpt. Bruk da helst kjøpt karamellsaus som er litt tykk i konsistensen, ellers vil den lett renne av kaken.
♥ Marengsbunnen kan gjerne lages et par dager i forveien. Oppbevares da tørt og i romtemperatur. Kaken bør serveres samme dag og gjerne så snart som mulig etter at den er pyntet med krem, nøtter, karamell og sjokolade.
9 kommentarer
Hei. Har du noe alternativ
Hei. Har du noe alternativ til peanøtter? Dette mtp allergi for peanøtter.
Takk for mange gode oppskrifter!
Ved peanøtt-allergi, kan du
Ved peanøtt-allergi, kan du kanskje bruke andre typer nøtter? Tipper at hakkede mandler også blir veldig godt.
Hei! Denne skal jeg lage i
Hei! Denne skal jeg lage i helga. Ser sykt digg ut! Vet du om jeg kan bruke hvitvinseddik fremfor vanlig eddik? :-)
Ja. Hvitvinseddik er å
Ja. Hvitvinseddik er å foretrekke til pavlova
Hei, det spiller ingen rolle
Hei, det spiller ingen rolle hvilken type eddik du bruker. Det er så liten mengde uansett og kaken smaker ikke noe av eddiken.
Har laget denne kaken flere
Har laget denne kaken flere ganger, men uansett hvilken sjokolade jeg bruker blir sausen alt for tykk til å fordeles på kaken og jeg ender med å spre den ut men minst en dl fløte ekstra.
Hm, det kommer kanskje an på
Hm, det kommer kanskje an på hvor lenge du lar den stå før du har den på kaken. Men fint at du har funnet ut at det bare er å spe på med mer (varm) fløte for å tynne den ut, hvis man vil det.
Hei:) Jeg lurer på om det går
Hei:) Jeg lurer på om det går an å lage karamellsausen og sjokoladesausen en dag i forveien?
Hei, det går fint, Vivian!
Hei, det går fint, Vivian! Oppbevar i så fall i romtemperatur og i krukke med lokk, slik at sausene holder seg myke.
Skriv ny kommentar