Brukere online: 1300
Brukere i dag: 30517
Brukere siste 7 dager: 168202
Hei dere!
Jeg merker på trafikken på bloggen at det er mange som har startet juleforberedelsene, og det er jo smart, for det er masse av både kaker og konfekt som fint kan lages nå og oppbevares frem til jul.
Karamellfudge er digg hele året, og er også herlige å ha fremme til julen. De kan oppbevares lenge i kjøleskapet.
Karamellfudge er noe av det beste jeg vet om, og det er alltid populært hvis jeg tar med meg en boks med disse i gave.
Det er slett ikke vanskelig å lage karamellfudge selv, og de smaker så mye bedre når de er hjemmelagde!
Ingredienser:
♥ 125 g smør
♥ 400 g søt, kondensert melk
♥ 150 g brunt sukker
♥ 1 ss lys sirup
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ ev. en klype maldonsalt
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele.
Tilsett søtet, kondensert melk, brunt sukker og sirup. La blandingen koke opp og la den småkoke i 10-15 minutter mens du rører hele tiden.
Ta kjelen av platen og tilsett opphakket, hvit sjokolade. Tilsett også en klype maldonsalt hvis du er glad i saltsmak på karamellen. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
Kle en liten firkantet form (ca. 15 x 15 cm) med bakepapir og hell i karamellfudgen.
Sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten, til fudgen har stivnet.
Skjær fudgen i firkanter før servering.
SÅ UTROLIG DEILIG!
Tips:
♥ Det er viktig at du rører hele tiden mens karamellblandingen koker så du unngår at blandingen svir seg i bunnen. Det er særlig i starten at den søte melken har en tendens til å legge seg i bunnen av kjelen.
♥ Merk at du må bruke søt, kondensert melk (ikke Vikingmelk, som er usøtet, kondensert melk). Kjøpes på hermetikkboks og finnes i de fleste store matbutikkene i Norge.
♥ Karamellfudge oppbevares i en boks i kjøleskapet.
♥ Se også oppskrift på Myke karameller og Fløtekarameller, som begge er superpopulære oppskrifter her på Det søte liv!
KOS DEG MED JULEFORBEREDELSENE!
PS: Koselig å smake litt før jul også..!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 125 g smør
♥ 400 g søt, kondensert melk
♥ 150 g brunt sukker
♥ 1 ss lys sirup
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ ev. en klype maldonsalt
Smelt smøret i en kjele. Tilsett søtet, kondensert melk, brunt sukker og sirup. La blandingen koke opp og la den småkoke i 10-15 minutter mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket, hvit sjokolade. Tilsett også en klype maldonsalt hvis du er glad i saltsmak på karamellen. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
Kle en liten firkantet form (ca. 15 x 15 cm) med bakepapir og hell i karamellfudgen. Sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten, til fudgen har stivnet. Skjær fudgen i firkanter før servering.
♥ Det er viktig at du rører hele tiden mens karamellblandingen koker så du unngår at blandingen svir seg i bunnen. Det er særlig i starten at den søte melken har en tendens til å legge seg i bunnen av kjelen.
♥ Merk at du må bruke søt, kondensert melk (ikke Vikingmelk, som er usøtet, kondensert melk). Kjøpes på hermetikkboks og finnes i de fleste store matbutikkene i Norge.
♥ Karamellfudge oppbevares i en boks i kjøleskapet.
8 kommentarer
Hvilken søt kondensert melk
Hvilken søt kondensert melk bruker du, og hvilken butikk har du kjøpt den i? :)
Kan man bruke sukrin gold
Kan man bruke sukrin gold istede for brunt sukker?
Evt. Hvor mye?
Hvor lenge er disse holdbare?
Hvor lenge er disse holdbare?
Kan man bruke vanlig sukker
Kan man bruke vanlig sukker istede for brunt sukker?
Det er kanskje greit å nevne
Det er kanskje greit å nevne at om man dobler oppskriften bør den kokes dobbelt så lenge. Og at om man bruker sånn forn 15x15 for en enkel oppskrift, så blir de altfor flate.
Ellers god oppskrift og lett å lage :)
Hvor mange karameller i
Hvor mange karameller i hvilken str gir denne oppskriften?
Jeg har prøvd denne i dag,
Jeg har prøvd denne i dag, men karamellen ble helt porøs og sinnsykt hard, jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke og forstår ikke hva som har skjedd :( men ble god smak på den
Hei. Prøvde meg på disse og
Hei. Prøvde meg på disse og fulgte oppskriften til punkt og prikke, men alikavell er de tørre og harde. Hva har skjedd?
Skriv ny kommentar