Brukere online: 2959
Brukere i dag: 28150
Brukere siste 7 dager: 199997
Hei dere!
Det har vært en begivenhetsrik helg... - blant annet var det jo "Kladdkakans dag" på lørdag!
Min samling av digge kladdkaker finner du HER. Dette er en ny, herlig kladdkake, som smaker som halvstekt chocholate chip cookies-deig.
Det er viktig å ikke steke kaken for lenge, slik at den får en bløt kjerne.
Jeg har begynt å leke meg med Reels-videoer på Instagram, og videoen jeg lagde av denne kaken fikk stor oppmerksomhet. Mange har etterspurt oppskriften, så her kommer den!
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 150 g brunt farin
♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 250 g hvetemel
♥ 250 g sjokoladeknapper (eller kokesjokolade)
Pynt:
♥ 50 g sjokoladeknapper (eller kokesjokolade)
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett brunt farin. Rør så det løser seg opp i det varme smøret.
Visp eggene lett sammen med sukker og vaniljesukker (det er ikke meningen å piske eggedosis, se tips).
Bland inn smørblandingen.
Rør deretter inn hvetemelet.
Hakk kokesjokoladen store biter, eller bruk ferdigkjøpte sjokoladeknapper (chocolate chips, se tips). Vend drøyt halvparten av sjokoladebitene inn i deigen.
Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss resten av sjokoladebitene oppå deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter. Kaken skal fortsatt kjennes bløt i midten når den tas ut av ovnen.
Fordel straks 50 g sjokoladeknapper (eller hakket kokesjokolade) over den varme kaken. Det gjør at sjokoladebitene fester seg til overflaten på kaken.
Sett kaken i kjøleskapet og la den stå der over natten. Kaken vil da bli fast i konsistensen.
Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret fra undersiden, og sett kaken på et fat.
Server kaken romtemperert, gjerne med en klatt pisket krem eller vaniljeis ved siden av.
Sykt digg kake!
Tips:
♥ Kladdkaker skal få en kompakt konsistens. Derfor er det viktig at du ikke pisker eggene slik at det kommer luft i deigen. Egg og sukker skal bare piskes lett sammen for hånd med en ballongvisp.
♥ Det er like viktig at kaken ikke steker for lenge. Det er hele poenget at kaken ikke skal være gjennomstekt i midten. Når kaken får stått i kjøleskapet over natten, blir den fast nok til at den lett kan tas ut av formen.
♥ Sjokoladebitene synker litt ned i kaken under stekingen, derfor drysser jeg 50 g på toppen av kaken rett etter at den er tatt ut av ovnen. Disse bitene vil da smelte fast til kaken og gjøre at kaken ser fin ut på toppen.
♥ Jeg har her brukt amerikanske chocolate chips, som jeg har kjøpt med meg fra en tidligere USA-tur. I Norge er det flere mat- og nettbutikker som selger sjokoladeknapper i ulike størrelser. Alternativt går det også helt fint å brukt grovt hakket kokesjokolade.
♥ Server kaken gjerne romtemperert hvis du liker den skikkelig klissete i midten!
Superherlig kake, som er lettvint å lage!
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g smør
♥ 150 g brunt farin
♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 250 g hvetemel
♥ 250 g sjokoladeknapper (eller kokesjokolade)
Pynt:
♥ 50 g sjokoladeknapper (eller kokesjokolade)
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett brunt farin. Rør så det løser seg opp i det varme smøret.
Visp eggene lett sammen med sukker og vaniljesukker (det er ikke meningen å piske eggedosis, se tips).
Bland inn smørblandingen.
Rør deretter inn hvetemelet.
Hakk kokesjokoladen store biter, eller bruk ferdigkjøpte sjokoladeknapper (chocolate chips, se tips). Vend drøyt halvparten av sjokoladebitene inn i deigen.
Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss resten av sjokoladebitene oppå deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter. Kaken skal fortsatt kjennes bløt i midten når den tas ut av ovnen.
Fordel straks 50 g sjokoladeknapper (eller hakket kokesjokolade) over den varme kaken. Det gjør at sjokoladebitene fester seg til overflaten på kaken.
Sett kaken i kjøleskapet og la den stå der over natten. Kaken vil da bli fast i konsistensen.
Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret fra undersiden, og sett kaken på et fat.
Server kaken romtemperert, gjerne med en klatt pisket krem eller vaniljeis ved siden av.
♥ Kladdkaker skal få en kompakt konsistens. Derfor er det viktig at du ikke pisker eggene slik at det kommer luft i deigen. Egg og sukker skal bare piskes lett sammen for hånd med en ballongvisp.
♥ Det er like viktig at kaken ikke steker for lenge. Det er hele poenget at kaken ikke skal være gjennomstekt i midten. Når kaken får stått i kjøleskapet over natten, blir den fast nok til at den lett kan tas ut av formen.
♥ Sjokoladebitene synker litt ned i kaken under stekingen, derfor drysser jeg 50 g på toppen av kaken rett etter at den er tatt ut av ovnen. Disse bitene vil da smelte fast til kaken og gjøre at kaken ser fin ut på toppen.
♥ Jeg har her brukt amerikanske chocolate chips, som jeg har kjøpt med meg fra en tidligere USA-tur. I Norge er det flere mat- og nettbutikker som selger sjokoladeknapper i ulike størrelser. Alternativt går det også helt fint å brukt grovt hakket kokesjokolade.
♥ Server kaken gjerne romtemperert hvis du liker den skikkelig klissete i midten!
3 kommentarer
Kan jeg for eksempel bruke
Kan jeg for eksempel bruke melkesjokolade i stedenfor?
Hei, ja det kan du, men da
Hei, ja det kan du, men da blir nok kaken temmelig søt. Personlig vil jeg nok anbefale kokesjokolade i denne oppskriften.
Hei! :)
Hei! :)
Kan denne kaken fryses?
Skriv ny kommentar