Brukere online: 153
Brukere i dag: 1843
Brukere siste 7 dager: 200577
Søøøøte hverdagsmuffins ♥
Deilige bananmuffins er alltid populære, og disse er ekstra nydelige.
Muffinsene inneholder mye godt, men er ikke så store, så de passer som liten, søt munnfull til kaffekoppen.
Oppskriften gir ca. 24 stk.
Bananmuffins:
♥ 3 egg
♥ 350 g sukker
♥ 3 bananer
♥ 2 dl lettrømme
♥ 150 g smør
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 350 g hvetemel
♥ 100 g hasselnøtter
♥ 100 g kokesjokolade
Karamell:
♥ 200 g sukker
♥ 4 ss vann
♥ 100 g smør
♥ 2 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Lag gjerne karamellen kvelden før:
Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar cirka 10 minutter).
Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen.
Rør godt og la karamellen småkoke i 3-5 minutter under stadig omrøring.
Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles i romtemperatur til dagen etter (se tips).
Bananmuffins:
Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland inn sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Ha i hakkede nøtter og sjokolade til slutt, men spar noe til pynt.
Ha muffinsformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 20 minutter eller til de er gyllenbrune i fargen (sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekt).
La muffinsene avkjøles til de er helt kalde.
Pynt:
Smør tykk, myk romtemperert karamell på toppen av hver avkjølte muffins.
Pynt med litt hakkede nøtter og sjokolade som du har holdt til side.
Litt hverdagsluksus piffer opp humøret!
Tips:
♥ Vær nøye på å ikke koke karamellen for lenge og husk at den blir mye tykkere av å stå i romtemperatur til dagen etter. Selv om karamellen er som en tynn karamellsaus når den er ferdigkokt, vil den over natten bli til en tykk karamellkrem.
♥ Muffinsene kan fryses, både med og uten karamell. Karamell du ikke bruker opp, kan oppbevares lenge i en beholder med lokk i romtemperatur.
♥ Se også Store bananmuffins med nøtter og sjokolade, som er basert på samme oppskrift.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bananmuffins:
♥ 3 egg
♥ 350 g sukker
♥ 3 bananer
♥ 2 dl lettrømme
♥ 150 g smør
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 350 g hvetemel
♥ 100 g hasselnøtter
♥ 100 g kokesjokolade
Karamell:
♥ 200 g sukker
♥ 4 ss vann
♥ 100 g smør
♥ 2 dl kremfløte
Lag gjerne karamellen kvelden før:
Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt (prosessen tar cirka 10 minutter).
Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan rører rundt i karamellen slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen.
Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt og litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen.
Rør godt og la karamellen småkoke i 3-5 minutter under stadig omrøring.
Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles i romtemperatur til dagen etter (se tips).
Bananmuffins:
Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland inn sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Ha i hakkede nøtter og sjokolade til slutt, men spar noe til pynt.
Ha muffinsformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 20 minutter eller til de er gyllenbrune i fargen (sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekt).
La muffinsene avkjøles til de er helt kalde.
Pynt:
Smør tykk, myk romtemperert karamell på toppen av hver avkjølte muffins.
Pynt med litt hakkede nøtter og sjokolade som du har holdt til side.
♥ Vær nøye på å ikke koke karamellen for lenge og husk at den blir mye tykkere av å stå i romtemperatur til dagen etter. Selv om karamellen er som en tynn karamellsaus når den er ferdigkokt, vil den over natten bli til en tykk karamellkrem.
♥ Muffinsene kan fryses, både med og uten karamell. Karamell du ikke bruker opp, kan oppbevares lenge i en beholder med lokk i romtemperatur.
2 kommentarer
Hei, bare lurer- har ikke
Hei, bare lurer- har ikke prøvd, men - er det ok å lage muffinsrøren om kvelden, og steke den tidlig morgenen etter ? Så blir de dagsferske for jobbkolleger
GREAT! Ser godt ut! Men
GREAT! Ser godt ut! Men dette er ikke muffins. Det heter cupcakes. Muffins har ikke noe karamell eller annen form for frosting eller glasur på seg. Sef ikke helt svart hvit men dette her tilhører ikke muffinsland ;)
Skriv ny kommentar