Brukere online: 1181
Brukere i dag: 5420
Brukere siste 7 dager: 195409
Annonse: Apetina
Hei,
Det er snøkaos i Oslo i dag, og jeg føler for litt trøst i form av en myk, deilig gulrotkake selv om det bare er tirsdag..
Disse sunne gulrotkakene lages i muffinsformer og kan nytes med god samvittighet i hverdagen! Kakene er laget med speltmel, kokosolje og brunt sukker og får deilig, saftig smak av eplejuice, rosiner og revne gulrøtter. Glasuren på toppen er mye sunnere enn vanlig ostekrem fordi den er laget med gresk yoghurt og Apetina Kremost Lett Naturell som inneholder bare 4% fett. Muffinsene inneholder ikke egg, er helt uten smør og har bare ca. 200 kcal per stykk.
Oppskriften gir 9 stk.
Ingredienser:
♥ 180 g speltmel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts kanel
♥ 50 g brunt sukker
♥ 80 g rosiner
♥ 1 dl eplejuice
♥ 60 g kokosolje
♥ 2 ts eplesidereddik
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g finrevne gulrøtter
Glasur:
♥ 120 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 3 ss gresk yoghurt
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 ss sukrinmelis (kan sløyfes)
Pynt:
♥ litt ferskrevet gulrot
Fremgangsmåte:
Bland de tørre ingredienser og rosiner i en bolle.
Tilsett eplejuice, kokosolje, eplesidereddik og vaniljeekstrakt og rør deigen jevn. Bland i fint revet gulrot til slutt.
Fordel deigen i 9 muffinsformer (se tips). Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca. 20-25 minutter, til muffinsene er gjennomstekte.
Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel på avkjølte muffins.
Pynt med litt ferskrevet gulrot før servering.
Sunne, gode gulrotkaker!
Tips:
♥ For at muffinsene skal holde fasongen bra under steking, lønner det seg å sette papirformer i muffinsbrett.
♥ Disse gulrotmuffinsene smaker aller best samme dag de er laget. De kan fryses uten glasur.
♥ Sukrinmelis er et sukkerfritt alternativ til vanlig melis. Personlig synes jeg glasuren også er god uten annen søtning enn den som kommer fra vaniljeekstrakten, så jeg droppet sukrinmelisen. Smak deg frem!
♥ For mer inspirasjon og oppskrifter se Apetina.no.
Ja til dessert hver dag!
Håper du fikk lyst til å teste ut disse sunne gulrotkakene, du også!
Ha en supergod tirsdag!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 180 g speltmel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts kanel
♥ 50 g brunt sukker
♥ 80 g rosiner
♥ 1 dl eplejuice
♥ 60 g kokosolje
♥ 2 ts eplesidereddik
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g finrevne gulrøtter
Glasur:
♥ 120 g Apetina Kremost Lett Naturell
♥ 3 ss gresk yoghurt
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 ss sukrinmelis (kan sløyfes)
Pynt:
♥ litt ferskrevet gulrot
Bland de tørre ingredienser og rosiner i en bolle.
Tilsett eplejuice, kokosolje, eplesidereddik og vaniljeekstrakt og rør deigen jevn. Bland i fint revet gulrot til slutt.
Fordel deigen i 9 muffinsformer (se tips). Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca. 20-25 minutter, til muffinsene er gjennomstekte.
Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel på avkjølte muffins.
Pynt med litt ferskrevet gulrot før servering.
♥ For at muffinsene skal holde fasongen bra under steking, lønner det seg å sette papirformer i muffinsbrett.
♥ Disse gulrotmuffinsene smaker aller best samme dag de er laget. De kan fryses uten glasur.
♥ Sukrinmelis er et sukkerfritt alternativ til vanlig melis. Personlig synes jeg glasuren også er god uten annen søtning enn den som kommer fra vaniljeekstrakten, så jeg droppet sukrinmelisen. Smak deg frem!
4 kommentarer
Flisespikkeri, kanskje, men
Flisespikkeri, kanskje, men når det står 50 g brunt sukker i oppskriften, så er det ikke riktig som det står i teksten at muffinsene ikke er tilsatt sukker.
Du har såklart helt rett. Jeg
Du har såklart helt rett. Jeg mente å skrive at de ikke inneholdt egg, så det var rett og slett en feilskriving. Teksten er rettet opp nå. Takk for beskjed :-)
Denne oppskriften dukker
Denne oppskriften dukker fremdeles opp under "sukkerfritt" kategorien... Jeg trodde jeg hadde funnet en god sukekrfri muffinoppskrift. Men det finnes kanskje ikke en eggfri-kategori i menyen? :P
Hvor mye glasur blir det?
Hvor mye glasur blir det?
Skriv ny kommentar