Brukere online: 136
Brukere i dag: 1624
Brukere siste 7 dager: 195570
Hei,
Kanskje du skal diske opp med hjemmebakt Frøloff denne helgen?
Denne oppskriften er i hvert fall helt super!
Oppskriften gir 2 brød.
Ingredienser:
♥ 950 g hvetemel
♥ 50 g gjær eller 1 pk tørrgjær (se tips)
♥ 1 ss sukker
♥ 2 ts salt
♥ 3 dl helmelk
♥ 3 dl vann
♥ 1 egg
♥ 50 g smør
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 4 ss valmuefrø
Fremgangsmåte:
Varm melken pg vannet til blandingen er lunken (fingervarm). Ta kjelen av platen. Ha smøret i kjelen og la det smelte.
Bland hvetemel med tørrgjær, sukker og salt (bruker du i stedet fersk gjær, løser du gjæren først opp i litt av melken).
Tilsett smørmelken og egget i bollen med det tørre. Elt deigen godt i kjøkkenmaskin med eltekrok, til deigen blir elastisk og fin.
La deigen heve lunt i 1 time.
Del den ferdighevede deigen i to deler og form hver del til et avlangt brød. Legg disse i hver sin brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen.
La brødene etterheve i ca 40 minutter.
Pensle over brødene med sammenvispet egg og dryss over rikelig med valmuefrø.
Bruk en skarp kniv til å forsiktig lage noen snitt på skrå på toppen av brødene.
Stek brødene på rist nederst i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.
Hvelv loffen ut av formene og avkjøl i minst 30 minutter før du skjærer i dem.
Supermyk Frøloff, som er perfekt å servere til en lang frokost (tips: herlig toast!), lunsj (tips: nydelig til salat!) eller som tilbehør til middag (tips: server med persille- og hvitløkssmør til italiensk pastamiddag eller til en festlig reke- og skalldyrsaften!).
Hjemmebakt Frøloff gir luksusfølelse i hverdagen!
Tips:
♥ Det er det samme om du bruker fersk gjær eller tørrgjær. Tørrgjæren blandes med hvetemelet. Bruker du fersk gjær, kan det være greit å løse den opp i litt av den lunkne melken før du tilsetter resten av ingrediensene.
♥ Helmelken kan byttes med lettmelk hvis du foretrekker det.
♥ Frøloff smaker aller best dagen den er laget. Hvis du oppbevarer den til dagen etter, bør loffen pakkes godt inn i plast. Frøloff er fin å fryse, enten hel eller ferdig oppskjært i skiver.
♥ Se lignende oppskrift på Smørloff, som inneholder litt mer smør og melk og som drysses med mindre valmuefrø. Se også oppskrift på Fletteloff.
Hjemmebakt Frøloff med smør på - så enkelt og så godt!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 950 g hvetemel
♥ 50 g gjær eller 1 pk tørrgjær (se tips)
♥ 1 ss sukker
♥ 2 ts salt
♥ 3 dl helmelk
♥ 3 dl vann
♥ 1 egg
♥ 50 g smør
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 4 ss valmuefrø
Varm melken og vannet til blandingen er lunken (fingervarm). Ta kjelen av platen. Ha smøret i kjelen og la det smelte.
Bland hvetemel med tørrgjær, sukker og salt (bruker du i stedet fersk gjær, løser du gjæren først opp i litt av melken).
Tilsett smørmelken og egget i bollen med det tørre. Elt deigen godt i kjøkkenmaskin med eltekrok, til deigen blir elastisk og fin.
La deigen heve lunt i 1 time.
Del den ferdighevede deigen i to deler og form hver del til et avlangt brød. Legg disse i hver sin brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen.
La brødene etterheve i ca 40 minutter.
Pensle over brødene med sammenvispet egg og dryss over rikelig med valmuefrø.
Bruk en skarp kniv til å forsiktig lage noen snitt på skrå på toppen av brødene.
Stek brødene på rist nederst i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.
Hvelv loffen ut av formene og avkjøl i minst 30 minutter før du skjærer i dem.
♥ Det er det samme om du bruker fersk gjær eller tørrgjær. Tørrgjæren blandes med hvetemelet. Bruker du fersk gjær, kan det være greit å løse den opp i litt av den lunkne melken før du tilsetter resten av ingrediensene.
♥ Helmelken kan byttes med lettmelk hvis du foretrekker det.
♥ Frøloff smaker aller best dagen den er laget. Hvis du oppbevarer den til dagen etter, bør loffen pakkes godt inn i plast. Frøloff er fin å fryse, enten hel eller ferdig oppskjært i skiver.
♥ Se lignende oppskrift på Smørloff, som inneholder litt mer smør og melk og som drysses med mindre valmuefrø. Se også oppskrift på Fletteloff.
2 kommentarer
Når skal vannet tilsettes??
Når skal vannet tilsettes??
Er det mulig å oppbevare en
Er det mulig å oppbevare en av deigene i kjøleskapet over natta, for å steke ferskt brød om morgenen? Eller ødelegger det gjæren?
Skriv ny kommentar