Brukere online: 72
Brukere i dag: 1413
Brukere siste 7 dager: 195583
Hei dere!
Her kommer noe godt til helgen! Dette er himmelsk gode, bløte brownies med kraftig sjokoladesmak, som dekkes med et tykt lag syyykt god glasur laget med melkesjokolade og Baileys.
Likørsmaken er mild, men merkes akkurat nok til å gjøre kaken usedvanlig god.
... nam!
Oppskriften passer til liten langpanne.
Ingredienser:
Brownies:
♥ 225 g smør
♥ 25 g kakaopulver
♥ 350 g kokesjokolade
♥ 5 egg
♥ 300 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 175 g hvetemel
Baileys Sjokoladefudgeglasur:
♥ 2 dl søtet kondensert melk (se tips)
♥ 600 g melkesjokolade
♥ 1 dl Baileys
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 0,5 ts maldonsalt
Fremgangsmåte:
Brownies:
Smelt smøret. Ha kakaopulver og oppdelt kokesjokolade i kjelen med det varme smøret. La dette stå på svak varme og rør forsiktig til sjokoladen har smeltet.
Visp egg, hvitt og brunt sukker og vaniljeekstrakt lett sammen. Rør inn sjokoladesmøret. Vend inn hvetemelet.
Hell deigen i en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Kaken skal fortsatt kjennes bløt når den er ferdigstekt.
Avkjøl kaken i kjøleskapet i minst 3 timer.
Baileys sjokoladefudgeglasur:
Sett en metallbolle over en kjele med kokende vann. Ha søtet, kondensert melk i bollen. Del melkesjokolade i mindre biter og ha bitene i bollen. Hell over Baileys og dryss over litt salt.
La dette stå over den varme dampen slik at melkesjokoladen smelter sakte. Rør av og til. Ta bollen av varmen når sjokoladen har smeltet helt og la blandingen avkjøles litt.
Ta langpannen med brownies ut av kjøleskapet og hell sjokoladeblandingen over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der over natten, slik at glasuren stivner helt.
Servering:
Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i små firkanter.
Det er lurt å bruke en stor kniv som dyppes ofte i varmt vann, for å få pene kakestykker.
Baileys og sjokolade er aldri feil...
For deg som liker litt mektige, saftige sjokoladekaker...
Godt til kaffekoppen!
En digg kakebit!
Tips:
♥ Det er viktig at du bruker søtet, kondensert melk i glasuren (som er tykk, lysegul og seig i konsistensen) for at glasuren skal stivne og få den rette smaken. Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks (ca. 400 gram), og 2 dl tilsvarer i underkant av en slik boks.
♥ Dette er en mektig kake, så ikke lage kakestykkene for store. Browniesbitene kan gjerne fryses.
Anbefaler deg virkelig å smake denne spennende brownies-varianten.
Skikkelig god kake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Brownies:
♥ 225 g smør
♥ 25 g kakaopulver
♥ 350 g kokesjokolade
♥ 5 egg
♥ 300 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 175 g hvetemel
Baileys Sjokoladefudgeglasur:
♥ 2 dl søtet kondensert melk (se tips)
♥ 600 g melkesjokolade
♥ 1 dl Baileys
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 0,5 ts maldonsalt
Brownies:
Smelt smøret. Ha kakaopulver og oppdelt kokesjokolade i kjelen med det varme smøret. La dette stå på svak varme og rør forsiktig til sjokoladen har smeltet.
Visp egg, hvitt og brunt sukker og vaniljeekstrakt lett sammen. Rør inn sjokoladesmøret. Vend inn hvetemelet.
Hell deigen i en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Kaken skal fortsatt kjennes bløt når den er ferdigstekt.
Avkjøl kaken i kjøleskapet i minst 3 timer.
Baileys sjokoladefudgeglasur:
Sett en metallbolle over en kjele med kokende vann. Ha søtet, kondensert melk i bollen. Del melkesjokolade i mindre biter og ha bitene i bollen. Hell over Baileys og dryss over litt salt.
La dette stå over den varme dampen slik at melkesjokoladen smelter sakte. Rør av og til. Ta bollen av varmen når sjokoladen har smeltet helt og la blandingen avkjøles litt.
Ta langpannen med brownies ut av kjøleskapet og hell sjokoladeblandingen over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der over natten, slik at glasuren stivner helt.
Servering:
Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i små firkanter.
♥ Det er viktig at du bruker søtet, kondensert melk i glasuren (som er tykk, lysegul og seig i konsistensen) for at glasuren skal stivne og få den rette smaken. Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks (ca. 400 gram), og 2 dl tilsvarer i underkant av en slik boks.
♥ Dette er en mektig kake, så ikke lage kakestykkene for store. Browniesbitene kan gjerne fryses.
8 kommentarer
Kan man lage glasuren til
Kan man lage glasuren til vanlig fudge av denne oppskriften?
Hei Astrid, ja du kan fylle
Hei Astrid, ja du kan fylle fudgeglasuren i konfektformer og la de stivne, så får du digg sjokoladekonfekt!
Hvordan blir denne om man
Hvordan blir denne om man dropper baileys? Kan man evt erstatte det med noe annet?
Hei Sara, du kan bytte ut
Hei Sara, du kan bytte ut Baileys med noe annet flytende med smak, for eksempel kaffe. Eller du kan rett og slett bare øke mengden søtet, kondensert melk med 1 dl slik at det blir 3 dl til sammen.
Hei. Kan jeg bruke 400g
Hei. Kan jeg bruke 400g melkesjokolade og 200 gram kokesjokolade?
Hei, ja det går helt fint å
Hei, ja det går helt fint å bytte ut noe av melkesjokoladen i sjokoladefudgeglasuren med kokesjokolade. Da blir sjokoladesmaken mer fremtredende og fargen litt mørkere, så klart. :-)
Fordamper alkoholen sånn at
Fordamper alkoholen sånn at den er "barnevennlig", eller er dette en "voksenkake"?
Hei! Tror du det går fint å
Hei! Tror du det går fint å bytte ut hvetemel med speltmel?
Skriv ny kommentar