Brukere online: 2651
Brukere i dag: 30541
Brukere siste 7 dager: 200153
Mmmm... i helgen har jeg virkelig kost meg med deilige oster og en nydelig marmelade laget med dadler og valnøtter.
En fenomenalt bra måte å starte det nye året på!
Dette syltetøyet smaker veldig godt til alle slags oster og anbefales varmt!
Ingredienser:
♥ 500 g store, myke dadler
♥ 2 dl sukker
♥ 3 dl vann
♥ 100 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Fjern stenene fra dadlene og del dadlene opp i tykke strimler.
Ha dadlene i en kjele med sukker og vann. Kok blandingen under omrøring til du får en passe tykke marmelade. Hakk valnøttene grovt og bland inn i marmeladen og kok et par minutter til.
Avkjøl marmeladen før du har den på et passende serveringsglass.
Tips:
♥ Bruk store, myke dadler av god kvalitet for best resultat.
♥ Hvis du vil, kan du smaksette daddelmarmeladen med litt sitronsaft, konjakk eller kanel. Jeg likte marmeladen veldig godt uten andre smakstilsetninger slik at den søte, rene smaken av dadler og valnøtter kommer godt frem.
♥ Det er en smaksak hvor tykk man liker marmeladen. Personlig synes jeg den ikke bør være altfor tykk, men heller littegrann flytende når man har den over osten. Tilpass koketiden alt ettersom hvor tykk du vil ha din marmelade, men husk at den vil bli enda tykkere etter at den er avkjølt.
♥ Daddel- og valnøttmarmeladen smaker best romtemperert sammen med romtemperert ost. Ta altså både marmeladen og osten ut av kjøleskapet en god stund før servering.
Daddel- og valnøttmarmeladen er god til alle slag oster.
Jeg serverte marmeladen her sammen med de søte, hjerteformede, norske ostene: Nøkkelost og Hjerterdame fra Den blinde Ku.
I tillegg brukte jeg en supergodt chevre og den milde, kremete blåskimmelsosten Petit bleu.
NAM! Utrolig søt og smakfull marmelade til ost...
For #livsnytere
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g store, myke dadler
♥ 2 dl sukker
♥ 3 dl vann
♥ 100 g valnøtter
Fjern stenene fra dadlene og del dadlene opp i tykke strimler.
Ha dadlene i en kjele med sukker og vann. Kok blandingen under omrøring til du får en passe tykke marmelade. Hakk valnøttene grovt og bland inn i marmeladen og kok et par minutter til.
Avkjøl marmeladen før du har den på et passende serveringsglass.
♥ Bruk store, myke dadler av god kvalitet for best resultat.
♥ Hvis du vil, kan du smaksette daddelmarmeladen med litt sitronsaft, konjakk eller kanel. Jeg likte marmeladen veldig godt uten andre smakstilsetninger slik at den søte, rene smaken av dadler og valnøtter kommer godt frem.
♥ Det er en smaksak hvor tykk man liker marmeladen. Personlig synes jeg den ikke bør være altfor tykk, men heller littegrann flytende når man har den over osten. Tilpass koketiden alt ettersom hvor tykk du vil ha din marmelade, men husk at den vil bli enda tykkere etter at den er avkjølt.
♥ Daddel- og valnøttmarmeladen smaker best romtemperert sammen med romtemperert ost. Ta altså både marmeladen og osten ut av kjøleskapet en god stund før servering.
2 kommentarer
Nam :)
Nam :)
Hvor lenge holder den seg sånn ca?
Prøvde denne oppskriften og
Prøvde denne oppskriften og elte alt i fire når det var ferdig kokt. Smaksatte umiddelbart med cognac, sitron og kanel og beholdt en "original". Alle ble veldig gode sammen med camembert, brie og spekeskinke, anbefales!
Skriv ny kommentar