Brukere online: 779
Brukere i dag: 3378
Brukere siste 7 dager: 195502
Mazarinkake er en myk og saftig mandelkake som lages med marsipan i deigen.
Grovt hakkede hasselnøtter gir herlig smak og crunch.
Kaken inneholder revet limeskall og dynkes med limesirup etter steking, som gjør den saftig, og glaseres dessuten med en lekker limeglasur.
Dette er en nydelig kake!
Ingredienser:
Mazarinkake:
♥ 250 g ekte marsipan (se tips)
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 200 g mykt smør
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g hasselnøtter
♥ revet skall av 2 lime (se tips)
Limesirup:
♥ saft av 2 lime
♥ 100 g sukker
Limeglasur:
♥ 3 dl melis
♥ saft av 2 lime
Pynt:
♥ 40 g hasselnøtter
♥ revet skall av 2 lime
Fremgangsmåte:
Mazarinkake:
Del marsipanen i biter og ha dem i en food processor. Tilsett eggene og kjør blandingen sammen til den blir klumpfri. Ha i sukker, mykt smør og hvetemel, og kjør blandingen videre til en jevn deig.
Ha deigen over i en rørebolle. Vend inn grovt hakkede hasselnøtter og fint revet limeskall.
Fordel deigen jevnt utover i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 50 minutter, til kaken er gjennomstekt. Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden dersom du synes at den blir for mørk på overflaten.
Limesirup:
Mens kaken steker, kokes limesaft og sukker et par minutter slik at sukkeret smelter.
Ta den ferdigstekte kaken ut av ovnen og la den avkjøles i 10 minutter. Stikk så mange små hull i kaken med en tannpirker eller lignende.
Hell den varme limesirupen over kaken.
Sett kaken i kjøleskapet i ca. 1 time, til limesirupen har trukket helt inn i kaken.
Limeglasur og pynt:
Rør sammen melis og limesaft til glasuren. Spe eventuelt med litt vann for å få passe tykk konsistens på glasuren.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat. Fordel over glasuren.
Pynt med grovt hakkede hasselnøtter og revet limeskall.
Så fin kake!
Lime gir en nydelig, frisk smak på denne søte, marsipanaktige nøttekaken.
Tips:
♥ Bruk såkalt ekte marsipan som har minst 50% mandelinnhold (også kalt råmarsipan). Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (lilla rull fra Odense).
♥ Bruk helst økologiske lime når du lager kaker med revet limeskall.
♥ Denne kaken holder seg myk og saftig i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar den gjerne litt kjølig. Kaken er også fin å fryse.
♥
Du finner flere varianter av Mazarinkaker her på Det søte liv, se dem samlet HER.
Nyt denne deilige kaken!
Mmmm..... ENJOY! ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mazarinkake:
♥ 250 g ekte marsipan (se tips)
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 200 g mykt smør
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g hasselnøtter
♥ revet skall av 2 lime (se tips)
Limesirup:
♥ saft av 2 lime
♥ 100 g sukker
Limeglasur:
♥ 3 dl melis
♥ saft av 2 lime
Pynt:
♥ 40 g hasselnøtter
♥ revet skall av 2 lime
Mazarinkake:
Del marsipanen i biter og ha dem i en food processor. Tilsett eggene og kjør blandingen sammen til den blir klumpfri. Ha i sukker, mykt smør og hvetemel, og kjør blandingen videre til en jevn deig. Ha deigen over i en rørebolle. Vend inn grovt hakkede hasselnøtter og fint revet limeskall.
Fordel deigen jevnt utover i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 50 minutter, til kaken er gjennomstekt. Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden dersom du synes at den blir for mørk på overflaten.
Limesirup:
Mens kaken steker, kokes limesaft og sukker et par minutter slik at sukkeret smelter.
Ta den ferdigstekte kaken ut av ovnen og la den avkjøles i 10 minutter. Stikk så mange små hull i kaken med en tannpirker eller lignende. Hell den varme limesirupen over kaken. Sett kaken i kjøleskapet i ca. 1 time, til limesirupen har trukket helt inn i kaken.
Limeglasur og pynt:
Rør sammen melis og limesaft til glasuren. Spe eventuelt med litt vann for å få passe tykk konsistens på glasuren.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat. Fordel over glasuren.
Pynt med grovt hakkede hasselnøtter og revet limeskall.
♥ Bruk såkalt ekte marsipan som har minst 50% mandelinnhold (også kalt råmarsipan). Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (lilla rull fra Odense).
♥ Bruk helst økologiske lime når du lager kaker med revet limeskall.
♥ Denne kaken holder seg myk og saftig i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar den gjerne litt kjølig. Kaken er også fin å fryse.
4 kommentarer
Hei
Hei
Skal det ikke bakepulver i Mazarinkaken?
Vennlig hilsen Trine Folkman
Hei! Kan man lage denne
Hei! Kan man lage denne glutenfri? mvh Camilla
Jeg byttet ut med Toro fin…
Jeg byttet ut med Toro fin kakemiks og det gikk helt fint.
Har lyst å lage denne kaken…
Har lyst å lage denne kaken til forening, men kan ikke bruke hasselnøtter pga allergi. Har du forslag til annen type nøtter som kan passe?
Skriv ny kommentar