Ostekake med mangopuré (mango pulp)


Happy Diwali and a Happy New Year!

I dag starter årets største fest i India som heter Diwali - dette er hinduenes nyttårsfeiring og står for "the festival of lights"! Ved feiringen av det nye året, feirer man at det gode vil seire over det onde, og at lyset vil seire over mørket.

Verdt å merke seg er at i følge hinduenes kalender går vi inn i året 2071 i morgen!  Smile

Som dere vet, var jeg i India i forrige uke, og over alt - på hustak, trær, i butikkene og alle andre steder man kan tenke seg - ble det jobbet med å klargjør til Diwali ved å henge opp diverse lys og pynt.

Diwali feires i 4 dager, familie og venner møtes, man gir gaver til hverandre og spiser masse god mat.

Jeg har aldri vært i India under Diwali, men håper på å få oppleve det en gang.

 


Indisk mango er noe av det beste som finnes!  Vi kjenner den i Norge best som pakistansk mango. Poenget er at det er mango med gult skall som har den aller søteste mangosmaken.

Mangopuré (også kalt mango pulp) er en form for mangomos som fås kjøpt på hermetikkboks i enkelte spesialforretninger.

 

 

 

Jeg har foreløpig kun sett produktet i butikker på Grønland i Oslo, men jeg krysser fingrene for at flere får øynene opp for dette fantastiske produktet og at det blir mer tilgjengelig for folk.

Mango pulp smaker nydelig som saus oppå vaniljeis, se desserten Mango Pulp & Vanilla Ice Cream her på Det søte liv.

I dag vil jeg vise dere hvordan man kan lage en alldeles nydelig ostekake ved å bruke mango pulp som lokk på toppen.

 

 

Mangosmaken blir intens, søt og god - slik man er vant til at mango skal smake i India.

Kaken lyser opp med en vakker gul farge - slik alt skal gjøre når man feirer Diwali!

 

 

Ingredienser:

Kjeksbunn:
♥ 250 g søte havrekjeks (f eks Bixit)
♥ 100 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Mango pulp lokk:
♥ 8 dl mangopuré (mango pulp)
♥ 10 plater gelatin

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen i en food processor. Bland smulene med smeltet smør.

Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. 

Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Varm opp en del av mango pulpen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme mango pulpen. Bland dette så med resten av mangopulpen. 

Fordel mangosausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til mangolokket har stivnet helt.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

 

 

 

Pynt kaken gjerne med noen sukkerblomster.

 

 

Tips:

♥ Denne oppskriften er basert på min standard ostekakeoppskrift, som du kan variere i det uendelige med ulike typer toppinger. Se kategorien for ostekaker her på Det søte liv.

♥ Bor du ikke i Oslo, vil du kanskje få problemer med å få tak i mango pulp. Jeg anbefaler deg å be din lokale matvarebutikk om å ta inn produktet. Hvis vi er mange nok som spør, vil nok butikkjedene ta inn dette fantastiske produktet etter hvert. Smile

 

 

 

Smile   Happy Diwali!   Smile 

The Indian festival of light!
 

Ostekake med mangopuré (mango pulp)
Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 250 g søte havrekjeks (f eks Bixit)
♥ 100 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Mango pulp lokk:
♥ 8 dl mangopuré (mango pulp)
♥ 10 plater gelatin

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en food processor. Bland smulene med smeltet smør.

Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. 

Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Varm opp en del av mango pulpen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme mango pulpen. Bland dette så med resten av mangopulpen. 

Fordel mangosausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til mangolokket har stivnet helt.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Pynt kaken gjerne med noen sukkerblomster.

Tips

♥ Denne oppskriften er basert på min standard ostekakeoppskrift, som du kan variere i det uendelige med ulike typer toppinger. Se kategorien for ostekaker her.

♥ Bor du ikke i Oslo, vil du kanskje få problemer med å få tak i mango pulp. Jeg anbefaler deg å be din lokale matvarebutikk om å ta inn produktet. Hvis vi er mange nok som spør, vil nok butikkjedene ta inn dette fantastiske produktet etter hvert

26 kommentarer

Har Mango Pulp på innvandrerbutikken sør i Storgata i Lillehammer! :)

Kaken er ferdig, men spares til bursdagsfeiring i morgen, gleder meg

Denne kaken ser veldig frisk og god ut! Jeg tenker å lage den til min sønns ettårsdag - har du tips til pynt som kan gjøre den litt ekstra festfin og som gjerne er litt "guttete"? Avkjøler du forresten mangopulp- og gelatinblandingen litt før du heller den over kaka?

Ønsker å påpeke at det er stor forskjell mellom indisk og pakistansk mango. Det blir feil å si at vi kjenner den indiske mangoen best som pakistansk mango. Pakistansk mango er pakistansk mango.

Hei,
Kan man bruke gelatine pulver i stedet av gelatine plater? hvis den er grei hvor mye kan jeg bruke?

Som svar på av Nabila (ikke bekreftet)

Jeg også lurer på det samme!
Mulig å bruke gelepulver pakker? Slik som sitrongeléen?

Setter pris på svar

Jeg har kjøpt en boks med hermetiske aprikoser, tror du jeg kan bruke det på samme måten? :-)

Mango pulp kan man lage selv ved å kjøre mangokjøtt i food-processor. Det går mellom 3 og 4 til 8 dl.

Når jeg lager ostekake blir kjeksbunnen for stivt at det blir vanskelig å skjære.Kremen blir for mykt.Jeg skjønner ikke helt hva det menes med 'pisk inn gele i tynn stråle'??

Viktig at kaken tas ut og får litt romtemperatur, da blir ikke bunnen så hard. Og ostemasse blir ikke for myk hvis du har fulgt oppskriften og kaken er laget gjerne et døgn før (slik at sitrongeleen er stivnet) .

Hei!
Jeg har leita i alle de fantastiske butikkene på Grønland, men kommer stadig vekk hjem med alt mulig annet. Er det en av de butikkene du kan si at du VET at de har det, som du kan tipse om? Takk for hjelpen.

Dette ble en veldig god kake, gitt!

I Smalgangen hos Grønlandtorg Import Frukt og Grønt AS har de mangopulp! Ligger på 34-35 kroner for en boks med ca 8,5 dl.

Indisk mango er ikke kjent som Pakistansk mango nei. Pakistansk mango er PAKISTANSK mango og har opprinnelse i Pakistan:p er smaksforskjell. Men de ligner veldig. Ville sagt at indisk mango er på andre plass

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift