Brukere online: 69
Brukere i dag: 1457
Brukere siste 7 dager: 195576
Dette er grove muffins med havregryn, sammalt hvete, revet eple og blåbær.
Muffinsene er fine å ty til når man trenger litt påfyll av energi i løpet av dagen, og passer veldig godt til å ta med seg ut på tur eller i matpakken på skole og jobb.
Oppskriften gir 6 store muffins.
Det går fint å bruke mindre muffinsformer, men husk da at steketiden blir noen minutter kortere. Sjekk med en kakenål når de er ferdigstekte.
Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl olje (nøytral smak)
♥ 2 epler
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 100 g fin sammalt hvete
♥ 75 g havregryn (små, lettkokte)
Pynt:
♥ 100 g blåbær
♥ 3 ss havregryn (store)
♥ 3 ss brunt sukker
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker luftig. Pisk inn oljen.
Skrell eplene og riv dem på rivjern.
Vend de revne eplene inn i eggedosisen.
Bland så inn bakepulver, vaniljesukker, sammalt hvetemel og havregryn (rør så lite som mulig i deigen, se tips).
La deigen stå og svelle i 20 minutter.
Fordel deigen i store muffinsformer så de blir 2/3 fulle.
Legg på blåbær og trykk dem lett ned i deigen.
Dryss over store havregryn og litt brunt sukker til pynt.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i 15-20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Jeg har her brukt store muffinsformer av silikonmateriale som bare er å dra av muffinsene. Deretter vaskes de og kan brukes på nytt.
Herlige, store muffins, med kjempegod smak av eple og blåbær.
Herlige å ha med på tur!
Mmmm.....
Tips:
♥ Rør minst mulig i deigen når du vender inn de tørre ingrediensene. Ikke bruk kjøkkenmaskin. Jeg bruker bare en slikkepott og vender deigen sammen forsiktig for hånd. Dette gjør at muffinsene blir myke og lette i konsistensen i stedet for tunge og kompakte.
♥ Hvis du foretrekker mindre grove muffins, er det bare å bytte ut fint, sammalt mel med vanlig hvetemel.
♥ Olje kan byttes ut med 100 g smeltet smør.
♥ Hvis du bruker muffinsformer av vanlig størrelse, reduseres steketiden til 10-15 minutter.
♥ Muffinsene er fine å fryse og tiner raskt.
Kos deg masse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 egg
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl olje (nøytral smak)
♥ 2 epler
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 100 g fin sammalt hvete
♥ 75 g havregryn (små, lettkokte)
Pynt:
♥ 100 g blåbær
♥ 3 ss havregryn (store)
Pisk egg og sukker luftig. Pisk inn oljen. Skrell eplene og riv dem på rivjern. Vend de revne eplene inn i eggedosisen. Bland så inn bakepulver, vaniljesukker, sammalt hvetemel og havregryn. La deigen stå og svelle i 20 minutter.
Fordel deigen i store muffinsformer så de blir 2/3 fulle. Legg på blåbær og trykk dem lett ned i deigen. Dryss over store havregryn og litt brunt sukker til pynt.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i 15-20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Rør minst mulig i deigen når du vender inn de tørre ingrediensene. Ikke bruk kjøkkenmaskin. Jeg bruker bare en slikkepott og vender deigen sammen forsiktig for hånd. Dette gjør at muffinsene blir myke og lette i konsistensen i stedet for tunge og kompakte.
♥ Hvis du foretrekker mindre grove muffins, er det bare å bytte ut fint, sammalt mel med vanlig hvetemel.
♥ Olje kan byttes ut med 100 g smeltet smør.
♥ Hvis du bruker muffinsformer av vanlig størrelse, reduseres steketiden til 10-15 minutter.
♥ Muffinsene er fine å fryse og tiner raskt.
2 kommentarer
Hei! Jeg har nettopp bakt…
Hei! Jeg har nettopp bakt disse muffinsene. Brukte Norske epler og smeltet smør i stedenfor olje. Doblet oppskriften og fordelte deigen i 12 store muffinsformer. Hadde muffinsene midt i ovnen i 22 min på over/undervarme 180 grader. De var veldig deigete. Veldig gode på smak, men 15-20 min på store muffinser er ikke nok i min ovn. 20 min pleier jeg ha på små muffinsformer. Skal forsøke å bake de igjen, men da lar jeg de stå i 30 min. Eller er det varmluft du bruker? Rart at det er så stor forskjell på ovner.
Muffinsene ble perfekte 30…
Muffinsene ble perfekte 30 minutter i ovnen
Skriv ny kommentar