Brukere online: 2926
Brukere i dag: 28565
Brukere siste 7 dager: 200015
"Baked Feta Pasta" har gått som en farsott på sosiale medier, spesielt på TikTok, og mulig man kan si at trenden allerede er over nå som jeg omsider har koblet meg på 😅 , men jeg er uansett veldig glad for å ha testet ut denne herlige pastaretten.
Her bakes fetaost i ovnen sammen med cherrytomater, olivenolje, løk, hvitløk og urter. Så moses den bakte fetaen sammen med tomatene med en gaffel så det danner seg en deilig saus som man vender pastaen inn i.
Deilig vegetarrett, spesielt for sånne som oss som elsker feta! 😍
Se også Tortelloniform med tomater og kremost, som lages med kremost med urte- og hvitløkssmak i stedet for feta.
Ingredienser:
♥ 400 g feta
♥ 0,5 løk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 600 g cherrytomater
♥ 1,5 dl olivenolje (se tips)
♥ 1 ts tørket timian
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 1 ts tørket oregano
♥ kvernet pepper og evtl. chiliflak (se tips)
♥ 400 g pasta (se tips)
Servering:
♥ fersk basilikum
Fremgangsmåte:
Finn frem en ildfast form (jeg brukte en som måler 22 x 24 cm, men det ble fullt i formen så bruk gjerne en som er litt større).
Legg fetaosten i midten.
Hakk løk og hvitløk og fordel dette rundt osten sammen med de små tomatene (det er ikke nødvendig å dele dem opp).
Hell over olivenolje og vend litt rundt på tomatene så de blir godt dekket av olje. Dryss over tørkede urter og litt kvernet pepper (og eventuelt litt chiliflak).
Sett formen midt inn i ovnen ved 200°C i 40 minutter, til osten er myk og har fått farge.
Kok imens pasta som anvist på pakningen, til den er al dente (spar på pastavannet).
Bruk en gaffel til å mose fetaen sammen med tomatene så du får en saus.
Tomatene avgir en god det væske når de moses, og jeg synes det ikke var nødvendig å spe på med noe av pastavannet, men det kan være greit å gjøre det dersom du velger å bruke mindre olje.
Tilsett den kokte pastaen og vendt godt rundt.
Serveres varm og nylaget med noen basilikumblader som pynt.
Feta, tomat, løk og olje gir en herlig pastasaus!
Skikkelig kosemat!
Tips:
♥ Bruk god olivenolje. Mengden kan reduseres til 1 dl dersom du ønsker det. Tilpass i så fall tykkelsen på sausen med litt pastavann ved behov.
♥ Jeg brukte her spiralformede pasta (kalles ofte cavatappi eller cellentani som betyr "korketrekkere" på italiensk eller riccioli som betyr "krøller"), men i denne retten kan du bruke pasta i alle slags fasonger og varianter. Merk at 400 g er tørrvekt før koking.
♥ Vær forsiktig med saltet siden fetaosten er såpass salt i seg selv, men krydre gjerne med pepper og eventuelt chiliflak i tillegg til krydderurtene. Smak eventuelt til med litt salt til slutt dersom du synes at det trengs.
Hiv deg på Baked feta-trenden du også, om du ikke allerede har gjort det. Det er aldri for sent.. 😉
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 400 g feta
♥ 0,5 løk
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 600 g cherrytomater
♥ 1,5 dl olivenolje (se tips)
♥ 1 ts tørket timian
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 1 ts tørket oregano
♥ kvernet pepper og evtl. chiliflak (se tips)
♥ 400 g pasta (se tips)
Servering:
♥ fersk basilikum
Finn frem en ildfast form (jeg brukte en som måler 22 x 24 cm, men det ble fullt i formen så bruk gjerne en som er litt større).
Legg fetaosten i midten.
Hakk løk og hvitløk og fordel dette rundt osten sammen med de små tomatene (det er ikke nødvendig å dele dem opp).
Hell over olivenolje og vend litt rundt på tomatene så de blir godt dekket av olje. Dryss over tørkede urter og litt kvernet pepper (og eventuelt litt chiliflak).
Sett formen midt inn i ovnen ved 200°C i 40 minutter, til osten er myk og har fått farge.
Kok imens pasta som anvist på pakningen, til den er al dente (spar på pastavannet).
Bruk en gaffel til å mose fetaen sammen med tomatene så du får en saus. Tilsett den kokte pastaen og vendt godt rundt.
Serveres varm og nylaget med noen basilikumblader som pynt.
♥ Bruk god olivenolje. Mengden kan reduseres til 1 dl dersom du ønsker det. Tilpass i så fall tykkelsen på sausen med litt pastavann ved behov.
♥ Jeg brukte her spiralformede pasta (kalles ofte cavatappi eller cellentani som betyr "korketrekkere" på italiensk eller riccioli som betyr "krøller"), men i denne retten kan du bruke pasta og spagetti i alle slags fasonger og varianter. Merk at 400 g er tørrvekt før koking.
♥ Vær forsiktig med saltet siden fetaosten er såpass salt i seg selv, men krydre gjerne med pepper og eventuelt chiliflak i tillegg til krydderurtene. Smak eventuelt til med litt salt til slutt dersom du synes at det trengs.
4 kommentarer
Hei kan ikke spise tomater,…
Hei kan ikke spise tomater, kan jeg bytte se ut med noe?
Du kan bytte ut tomater med…
Du kan bytte ut tomater med rød paprika. Også veldig godt! Men siden paprikaen ikke avgir like mye væske som tomater, må du tilsette fløte eller ekstra pastavann for å få sausen flytende nok. Prøv deg frem:-)
Jeg byttet ut tomater med…
Jeg byttet ut tomater med paprika , og hadde pesto i pastaen . Ble veldig godt.
Så bra å høre! :)
Så bra å høre! :)
Skriv ny kommentar