Gammeldags sirupskake i langpanne

Hei,

Nå nærmer det seg kun 1 måned til jul, og mange har startet på julebaksten. 

Denne langpannekaken er fin å fryse og kan være kjekk å lage allerede nå, så har man noe å kose seg med gjennom hele førjulstiden.

Oppskriften på denne sirupskaken er tradisjonsrik og inneholder mørk sirup, masse godt krydder og tørket frukt og mandler. Kakebitene blir herlige søte og litt seige.

Mmmmm... 

 

Oppskriften passer til stor langpanne. 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl helmelk
♥ 450 g sukker
♥ 500 g mørk sirup
♥ 1 egg
♥ 1 ts pepper
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts kanel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 900 g hvetemel
♥ 200 g sukat
♥ 100 g rosiner
♥ 100 g mandler


Fremgangsmåte: 

Ha melk, sukker og sirup i en kjele. Varm opp på svak varme mens du rører, til sukker og sirupen etter hvert smelter og blander seg godt med melken. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen i noen minutter. 

Visp egget lett sammen med krydder og bakepulver i en nokså stor bakebolle. Rør inn sirupsmelken. 

Bland hvetemel med sukat, rosiner og grovt hakkede mandler. Ha dette i bakebollen med væsken og vend dette sammen for hånd til en jevn, tykk deig (se tips).

Ha deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter.

Avkjøl kaken i formen før den deles i firkanter. 

 

 

Gammeldags kakeoppskrift, som gir like deilig kake i dag som før! 

 

 

Tips:

♥ Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Ellers får du kompakt kake. Jeg foretrekker å røre for hånd eller bare helt kort med håndmikser.

♥ Kakestykkene er fine å fryse! 

♥ Du finner også flere andre varianter av sirupskake i langpanne her på Det søte liv, se blant annet Sirupskake i langpanne, Lys sirupskake i langpanne og Mørk sirupskake i langpanne. Se også Sirupskake med tørket frukt og Prestefruens sirupskake. Bare denne her inneholder malt pepper, så det blir litt ekstra futt i den.  😊

 

 

Kos deg med deilig sirupskake i langpanne, med masse julesmak! 

God fornøyelse! 

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Gammeldags sirupskake i langpanne
Ingredienser

♥ 5 dl helmelk
♥ 450 g sukker
♥ 500 g mørk sirup
♥ 1 egg
♥ 1 ts pepper
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts kanel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 900 g hvetemel
♥ 200 g sukat
♥ 100 g rosiner
♥ 100 g mandler

Fremgangsmåte

Ha melk, sukker og sirup i en kjele. Varm opp på svak varme mens du rører, til sukker og sirupen etter hvert smelter og blander seg godt med melken. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen i noen minutter. 

Visp egget lett sammen med krydder og bakepulver i en nokså stor bakebolle. Rør inn sirupsmelken. 

Bland hvetemel med sukat, rosiner og grovt hakkede mandler. Ha dette i bakebollen med væsken og vend dette sammen for hånd til en jevn, tykk deig (se tips).

Ha deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter.

Avkjøl kaken i formen før den deles i firkanter. 

Tips

♥ Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Ellers får du kompakt kake. Jeg foretrekker å røre for hånd eller bare helt kort med håndmikser.

♥ Kakestykkene er fine å fryse! 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift