Brukere online: 2196
Brukere i dag: 36594
Brukere siste 7 dager: 196794
Prestefruens sirupskake er en lettvint og svært god sirupskake, som stammer fra de gode, gamle dager på prestegården i Østerdalen. Kaken inneholder hverken smør eller egg, men blir likevel myk og saftig. Kaken inneholder kaffe og mye krydder, og glaseres med et tynt lag melisglasur.
Oppskriften er til stor langpanne.
500 g lys sirup
2,5 dl sukker
3 dl sterk kaffe
2 dl melk
1 ts nellik
1 ts pepper
1 ts ingefær
1 ts kanel
2,5 ts bakepulver
500 g hvetemel
30 g apsikat eller sukat
Glasur:
5-6 dl melis
3 ss vann
Pynt:
mandelflarn
Varm opp sirup og kaffe på svak varme til sirupen har smeltet. Tilsett melk og krydder. Bland hvetemel og bakepulver og sikt i. Til slutt blandes i apsikat eller sukat.
Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i langpannen. Ta den ut av langpannen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melisglasur og smør i et tynt lag over hele kaken. Dryss eventuelt over mandelflarn til pynt. Del kaken opp i snipper.
Pass på at du ikke tilsetter for mye malt pepper, ellers blir kaken for sterk. Personlig foretrekker jeg heller 3/4 ts pepper, men dette er en smaksak.
Sløyf mandlene på toppen av kaken dersom du ønsker en kake uten nøtter.
Kaken kan fryses. Se også oppskrift på "Kaffekake med sirup" og "Sirupskake med tørket frukt".
1 kommentar
Hei, det står ikke hva man
Hei, det står ikke hva man skal gjøre med sukkeret....
Skriv ny kommentar