Brukere online: 436
Brukere i dag: 589
Brukere siste 7 dager: 195681
Disse nydelige browniesene har deilig, myk og fuktig konsistens og spennende smak av mye mørk sjokolade, hakkede peanøtter og kanel.
Oppskriften er til stor langpanne.
300 g smør
300 g kokesjokolade
6 store egg
6 dl sukker
4 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts kanel
100 g peanøtter
100 g kokesjokolade
Smelt smøret i en kjele og ta kjelen av platen. Brekk opp 300 g kokesjokolade i biter og ha i det varme smøret. Rør til sjokoladen har smeltet.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret. Sikt sammen det tørre og bland i. Til slutt tilsettes grovt hakkede peanøtter og 100 g kokesjokolade.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Del opp i firkanter.
Du kan bruke både saltede og usaltede peanøtter til denne oppskriften.
"Browniesene" holder seg myke i mange dager dersom de pakkes inn i plast. De kan også fryses.
Skriv ny kommentar