Brukere online: 238
Brukere i dag: 920
Brukere siste 7 dager: 195613
"Oatmeal Chocolate Chip Cookies" er virkelig en amerikansk klassiker!!!
Oppskriften gir 20 stk.
300 g havregryn (små, lettkokte)
200 hvetemel
1 ts natron
180 g smør
150 g hvitt sukker
150 g brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
2 store egg
250 g chocolate chips eller kokesjokolade (se tips)
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Pisk mykt smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i vaniljeekstrakt og deretter de tørre ingrediensene. Vend til slutt inn chocolate chips eller grovt hakket kokesjokolade.
Sett deigen i runde topper på bakepapirkledde stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 15 min.
Avkjøles på platen i 10 min før de flyttes på rist og avkjøles helt.
Hvis du synes deigen virker for bløt til å forme den til runde topper, lar du den bare stå i kjøleskapet en stund til den blir fastere.
Det kan være lurt å steke en prøvekake først for å se om kakene flyter passe mye ut under stekingen. Tilsett litt ekstra hvetemel hvis prøvekaken flyter ut for mye.
Oppbevar cookiesene i tettsluttet kakeboks.
1 kommentar
Hei! Tenker å lage
Hei! Tenker å lage cookiesblanding på glass av denne oppskriften og gi i julegave i år, og jeg lurer på hvor mange cookies denne oppskriften gir?
Skriv ny kommentar