Mørk sirupskake i langpanne


Dette er en gammel oppskrift på mørk sirupskake i stor langpanne. Sirupskaken inneholder mye mørk sirup i tillegg til brunt sukker og krydder. Resultatet er en myk og litt kompakt kake med nydelig smak! Krydderet gjør at kaken passer veldig godt til juletider.

Mørk sirupskake i langpanne
Ingredienser

500 g mørk sirup
300 g brunt sukker
350 g smør
4 egg
5 dl surmelk / kefir
1 kg hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts nellik
1 ts ingefær

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Ha sirup, sukker og smør i en liten kjele og varm opp på svak varme til blandingen flytende. Avkjøl noe. Bland hvetemel, bakepulver og krydderet i en stor bakebolle. Visp sammen egg og surmelk og ha i det tørre sammen med smør- og sirupsblandingen. Bland deigen godt sammen.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i passe store snipper eller firkanter. Sikt over litt melis før servering.

Tips

Kaken er stor og kjempefin å fryse!!

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift