Brukere online: 2046
Brukere i dag: 37427
Brukere siste 7 dager: 196756
Dette er en gammel oppskrift på mørk sirupskake i stor langpanne. Sirupskaken inneholder mye mørk sirup i tillegg til brunt sukker og krydder. Resultatet er en myk og litt kompakt kake med nydelig smak! Krydderet gjør at kaken passer veldig godt til juletider.
500 g mørk sirup
300 g brunt sukker
350 g smør
4 egg
5 dl surmelk / kefir
1 kg hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts nellik
1 ts ingefær
Pynt:
melisdryss
Ha sirup, sukker og smør i en liten kjele og varm opp på svak varme til blandingen flytende. Avkjøl noe. Bland hvetemel, bakepulver og krydderet i en stor bakebolle. Visp sammen egg og surmelk og ha i det tørre sammen med smør- og sirupsblandingen. Bland deigen godt sammen.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i passe store snipper eller firkanter. Sikt over litt melis før servering.
Kaken er stor og kjempefin å fryse!!
Skriv ny kommentar