Brukere online: 98
Brukere i dag: 1260
Brukere siste 7 dager: 195585
Jeg lager ofte mine populære Proteinrundstykker fordi jeg liker dem så godt, og jeg varierer dem ofte (se her).
Denne gangen lagde jeg dem grønne med spinat og gresskarkjerner!
Så sykt kule, sunne - og ikke minst gode!
Oppskriften gir 12 stk.
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 125 g fersk spinat
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 150 g gresskarkjerner
Pynt:
♥ sesamfrø
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette.
Rør inn bakepulver og salt.
Stapp spinatbladene i food processoren og mos dem inn i blandingen.
Ha så i havregryn og gresskarkjerner, og bland deigen raskt sammen.
La deigen stå og svelle i 30 minutter. Deigen skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.
Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 12 rundstykker som legges på platen (ca. 110 gram per rundstykke).
Pensle over med vann og dryss over sesamfrø.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Hvor kule er ikke disse rundstykkene....
Så herlig farge!
NAM!
Tips:
♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.
♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode.
Grønne proteinrundstykker er digg med masse forskjellig pålegg!
Men også nydelige varme, bare med smør på.
Dette er rundstykker som får deg til å føle deg bra.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 125 g fersk spinat
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 150 g gresskarkjerner
Pynt:
♥ sesamfrø
Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette.
Rør inn bakepulver og salt.
Stapp spinatbladene i food processoren og mos dem inn i blandingen.
Ha så i havregryn og gresskarkjerner, bland deigen raskt sammen. La deigen stå og svelle i 30 minutter. Deigen skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.
Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 12 rundstykker som legges på platen (ca. 110 gram per rundstykke).
Pensle over med vann og dryss over sesamfrø.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.
♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode.
4 kommentarer
Hei. Lagde disse i dag! Blei
Hei. Lagde disse i dag! Blei veldig gode, men skjønner ikke hvorfor jeg får de å kompakt?
Jeg har allerde bakt uten…
Jeg har allerde bakt uten spinat. Synes jeg det er utrolig godt å prøve meg spinat. (Sunt og gpdt)
Håper rundstykkene falt i…
Håper rundstykkene falt i smak! :-)
Du gjør nok ikke noe galt…
Du gjør nok ikke noe galt, Elise. Disse proteinrundstykkene skal bli kompakte for der jo ikke noe gjær eller hevemiddel i deigen (gjelder enten du bruker spinat i dem eller ikke). Hyggelig å høre at du synes de ble gode! :-)
Skriv ny kommentar