Brukere online: 569
Brukere i dag: 356
Brukere siste 7 dager: 195703
God 17. mai!
Her får du den amerikanske kakeklassikeren "Red Velvet Cake" som flott og praktisk langpannekake. Denne røde fløyelskaken er egentlig en sjokoladekake, som tilsettes konsentrert konditorfarge slik at fargen blir mørkerød.
Den hvite vaniljefrostingen på toppen er typisk amerikansk og lages med smørkrem som piskes sammen med vanilje og en melkepudding (tykk hvit saus). Frostingen blir kjempegod og kremete, holder fasongen bra ved sprøyting, og egner seg godt som topping på mange slags kaker og cupcakes.
Pynt gjerne hvert kakestykke med et bringebær, eller med et blåbær hvis du vil ha kakestykker i rødt, hvitt og blått!
Oppskriften er til stor langpanne.
Oppskriften gir mange lekre kakestykker!
Ingredienser:
Red Velvet Cake:
♥ 300 g smør
♥ 7,5 dl sukker
♥ 5 egg
♥ 5 ss kakao
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ts eddik
♥ 3 ts natron
♥ 5 dl kefir
♥ 11 dl hvetemel
♥ 3 bokser med konsentrert rød konditorfarge (se tips)
Creamy Vanilla Frosting:
♥ 6 ss hvetemel
♥ 4,5 dl helmelk
♥ 500 g smør
♥ 5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
Pynt (valgfritt):
♥ friske blåbær eller bringebær
Fremgangsmåte:
Red Velvet Cake:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem (ca 5 minutter med elektrisk mikser). Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i kakaopulver og vaniljeekstrakt. Løs opp natron i eddik og bland i. Rør i kefir vekselsvis med hvetemelet. Tilslutt tilsettes konditorfargen. Pisk akkurat nok til at deigen er godt blandet og klumpfri, men ikke lenger.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Hvelv den så ut av formen og dra av bakepapiret.
Creamy Vanilla Frosting:
Til vaniljesmørkremen has først melk og hvetemel i en kjele.
Varm opp under stadig visping i noen minutter til du får en tykk grøt.
Ta kjelen av platen og la grøten avkjøle i romtemperatur i 30 minutter. Den vil da tykne ytterligere.
Pisk mykt smør luftig med elektrisk mikser i 3 minutter. Tilsett sukkeret og pisk videre i 3 minutter til, så du får en luftig smørkrem. Pisk så inn vaniljeekstrakten.
Bland i den hvite melkegrøten. Pisk det hele så videre i 5 minutter. Kremen skal da være hvit i fargen og meget luftig i konsistensen.
La kremen avkjøle i kjøleskapet i 15 minutter (vær nøyaktig med tiden, se tips).
Pynting:
Bre først et lag vaniljesmørkrem over hele kaken.
Renskjær kantene på kaken.
Del kaken opp i firkanter.
Ha resten av kremen i en kakesprøyte og sprøyt en kremrosett på hver kakefirkant.
Det er mye krem, men det trengs hvis man vil sprøyte rosetter på alle kakestykkene.
Kakestykkene er klare!
Men hvis du vil, kan du gjerne pynte hvert kakestykke med et bær før serving.
Tips:
♥ For å få den rette, røde fargen på kaken, trenger du nokså mye konditorfarge. Jeg brukte her 3 små bokser konsentrert, rød konditorfarge (såkalt pastafarge). Får kjøpt i kjøkkenbutikker som Jernia og Kitchn og kakebutikker på nett.
Her bilde av 2 bokser, men jeg måtte faktiske bruke 3 stk for å få den rette fargen på kaken.
♥ Følg oppskriften nøye når du lager vaniljesmørkremen. Det er viktig at melkegrøten har romtemperatur når du pisker den inn i smørkremen. Det er dessuten viktig at den ferdige vaniljesmørkremen avkjøler nøyaktig 15 minutter i kjøleskapet. Står den for kort, blir kremen for bløt og står den for lenge, stivner den for mye.
♥ Kakestykkene oppbevares i kjøleskapet og er fine å fryse. De smaker imidlertid best servert romtemperert, slik at vaniljesmørkremen er myk og kremete i konsistensen.
Ønsker dere alle en fantastisk dag!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Red Velvet Cake:
♥ 300 g smør
♥ 7,5 dl sukker
♥ 5 egg
♥ 5 ss kakao
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ts eddik
♥ 3 ts natron
♥ 5 dl kefir
♥ 11 dl hvetemel
♥ 3 bokser med konsentrert rød konditorfarge (se tips)
Creamy Vanilla Frosting:
♥ 6 ss hvetemel
♥ 4,5 dl helmelk
♥ 500 g smør
♥ 5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
Pynt (valgfritt):
♥ friske blåbær eller bringebær
Red Velvet Cake:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem (ca 5 minutter med elektrisk mikser). Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i kakaopulver og vaniljeekstrakt. Løs opp natron i eddik og bland i. Rør i kefir vekselsvis med hvetemelet. Tilslutt tilsettes konditorfargen. Pisk akkurat nok til at deigen er godt blandet og klumpfri, men ikke lenger. Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Hvelv den så ut av formen og dra av bakepapiret.
Creamy Vanilla Frosting:
Til vaniljesmørkremen has først melk og hvetemel i en kjele. Varm opp under stadig visping i noen minutter til du får en tykk grøt. Ta kjelen av platen og la grøten avkjøle i romtemperatur i 30 minutter.
Pisk mykt smør luftig med elektrisk mikser i 3 minutter. Tilsett sukkeret og pisk videre i 3 minutter til, så du får en luftig smørkrem. Pisk så inn vaniljeekstrakten. Bland i den hvite melkegrøten. Pisk det hele så videre i 5 minutter. Kremen skal da være hvit i fargen og meget luftig i konsistensen. La kremen avkjøle i kjøleskapet i 15 minutter (vær nøyaktig med tiden, se tips).
Pynting:
Bre først et lag vaniljesmørkrem over hele kaken.
Renskjær kantene på kaken. Del kaken opp i firkanter. Ha resten av kremen i en kakesprøyte og sprøyt en kremrosett på hver kakefirkant.
Pynt gjerne hvert kakestykke med et bær før serving.
♥ For å få den rette, røde fargen på kaken, trenger du nokså mye konditorfarge. Jeg brukte her 3 små bokser konsentrert, rød konditorfarge (såkalt pastafarge). Får kjøpt i kjøkkenbutikker som Jernia og Kitchn og kakebutikker på nett.
♥ Følg oppskriften nøye når du lager vaniljesmørkremen. Det er viktig at melkegrøten har romtemperatur når du pisker den inn i smørkremen. Det er dessuten viktig at den ferdige vaniljesmørkremen avkjøler nøyaktig 15 minutter i kjøleskapet. Står den for kort, blir kremen for bløt og står den for lenge, stivner den for mye.
♥ Kakestykkene oppbevares i kjøleskapet og er fine å fryse. De smaker imidlertid best servert romtemperert, slik at vaniljesmørkremen er myk og kremete i konsistensen.
10 kommentarer
Hei,
Hei,
utrolig flott kake! Kan denne oppskriften brukes til 30 cm rund form?
Takk for svar :)
Hei :)
Hei :)
Kan jeg byte frosting til ostekrem? Hvis det er mulig har du oppskrift som passer til kaken str.?
Tusen for sååå mange gode oppskrifter :)
Hva kan man bruke istedenfor
Hva kan man bruke istedenfor vaniljeeksstakt? Har v. Sukker, stang og essens men ikke ekstrakt xD
er frostingen på denne veldig
er frostingen på denne veldig myk eller holder den fasongen? skal brukes til 3 etasjes bryllupskake så dumt om den bare sklir utover:)
Jeg trengte bare 2 dåser med
Jeg trengte bare 2 dåser med farge, den ble knallrød av det også. Så sparte jeg 75 kr i farge.. Jeg brukte vaniljeessens, og det gikk helt fint. Min måtte stå mye lengre i ovnen enn det står i oppskriften, minst 10 minutter lengre. Jeg laget ostekrem-med-sjokoladeglasuren fra oppskriften på red velvet cupcakes, den ble kjempegod :) Laget dobbel dose av hva som sto i muffinsoppskriften, og det ble veldig mye..
Kjempegod kake, men kommer til å vurdere å droppe fargen neste gang. Fargen er forferdelig dyr med tanke på at den ikke gjør noe for å bedre smaken.
En veldig god kake! Fikk mye
En veldig god kake! Fikk mye skryt for den. ;)
Jeg syns det ble for mye frosting/glasur så jeg endte opp med å bruke ca 2/3 av den.
Ellers så måtte jeg også steke kaka ca 10 minutter lengre, og det holdt med 2 små bokser konditorfarge.
Hei, kan jeg bruke…
Hei, kan jeg bruke kulturmelk istedenfor kefir?
Kan man lage denne dagen før…
Kan man lage denne dagen før, og ha den i kjøleskapet?
Har noen prøvd å lage…
Har noen prøvd å lage vaniljesmørkremen med vaniljepulver istedenfor vaniljeekstrakt?
Jeg lagde bare halvparten av…
Jeg lagde bare halvparten av toppingen, siden den skulle være en del av en kakebuffet med mye annet godt. Det ble rikelig med topping likevel.
Den var veldig godt og holdet seg lenge. Ingen problem å lage den dagen før og fryse for eksempel
Skriv ny kommentar