Zuppa inglese


Å som jeg gleder meg til å dra på ferie til Italia i sommer!

"Zuppa inglese", som betyr "engelsk suppe" på italiensk, er en berømt dessert fra Toscana. Navnet skyldes antagelig likheten med den engelske desserten "Trifle".

En "Zuppa inglese" kjennetegnes av at en helt spesiell eggekrem med mild sitronsmak og en sjokoladekrem legges lagvis med fingerkjeks (savoiardi). Kjeksene dynkes i noe godt, som for eksempel Grand Marnier, en søt sherry eller en blanding av kaffe og mandellikøren Amaretto.

 

 

Ingredienser:

Lys krem ("crema pasticcera"):
♥ 3 egg
♥ 5 ss sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 5 dl helmelk
♥ 2 ss sitronskall i store biter

Til mørk krem ("crema alla cioccolata"):
♥ 1 ss kakao

Kjeks:
♥ 200 g savoiardi (fingerkjeks)
♥ 1 dl Grand Marnier eller søt sherry (se tips)

Pynt:
♥ revet mørk sjokolade
♥ friske bringebær

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg, sukker og mel.

Ha melken og bitene med sitronskall i en kjele og varm opp til kokepunktet. Sil den varme melken (slik at sitronskallet fjernes).

 

 

Hell den silte, varme melken opp i eggeblandingen under stadig omrøring

Hell blandingen tilbake i kjelen og la den småkoke under omrøring i ca. 2 minutter til kremen tykner.

Fordel kremen med lik mengde i to boller. Bland 1 ss kakaopulver i den ene bollen så du får en sjokoladekrem.

Dypp kjeksene raskt i likøren og legg dem i bunnen på en serveringsskål. Fordel halvparten av den lyse kremen over kjeksene og ha deretter over halvparten av den mørke kremen. Legg på et nytt lag dynkede kjeks og så på nytt lys og mørk krem.

Pynt med sjokolade og friske bringebær.

Oppbevares kjølig frem til servering.

 

 

Tips:

♥  Desserten forandrer smak alt etter hvilken likør du bruker til å dynke kjeksene i. Personlig er jeg veldig glad i kaffe/Amaretto, men det forutsetter at du liker mandelsmaken fra Amarettolikøren. Grand Marnier gir en litt skarp appelsinsmak og er det jeg brukte da jeg lagde desserten på bildet. Det ble også veldig godt! Det er ikke verdt å overdrive bruken av alkoholen, for desserten kan fort bli for sterk på smak hvis du gjør det.

♥ Italienske savoiardi (fingerkjeks) fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene.
 


 

♥ Desserten må gjerne stå i kjøleskapet og trekke i noen timer før servering, men smaker best om den serveres samme dag den er laget.

 

 

Spennende italiensk dessert med fine fargekontraster!

 

 

Luksus å kunne forsyne seg av en ekte italiensk dessert her hjemme!

 

 

Nydelig dessert!

 

 

Det er fortsatt noen ukers nedtelling før jeg drar på ferie til Sicilia.

Imens koser jeg meg med italienske delikatesser på kjøkkenet mitt...  Smile 

 

 

Delicatissimo!

 


 

♥ ♥ ♥ ♥

Zuppa inglese
Ingredienser

Ingredienser:

Lys krem ("crema pasticcera"):
♥ 3 egg
♥ 5 ss sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 5 dl helmelk
♥ 2 ss sitronskall i store biter

Til mørk krem ("crema alla cioccolata"):
♥ 1 ss kakao

Kjeks:
♥ 200 g savoiardi (fingerkjeks)
♥ 1 dl Grand Marnier eller søt sherry (se tips)

Pynt:
♥ revet mørk sjokolade
♥ friske bringebær

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, sukker og mel.

Ha melken og bitene med sitronskall i en kjele og varm opp til kokepunktet. Sil den varme melken (slik at sitronskallet fjernes) opp i eggeblandingen under stadig omrøring. Hell blandingen tilbake i kjelen og la den småkoke under omrøring i ca. 2 minutter til kremen tykner.

Fordel kremen med lik mengde i to boller. Bland 1 ss kakaopulver i den ene bollen så du får en sjokoladekrem.

Dypp kjeksene raskt i likøren og legg dem i bunnen på en serveringsskål. Fordel halvparten av den lyse kremen over kjeksene og ha deretter over halvparten av den mørke kremen. Legg på et nytt lag dynkede kjeks og så på nytt lys og mørk krem.

Pynt med sjokolade og friske bringebær.

Oppbevares kjølig frem til servering.

Tips

♥  Desserten forandrer smak alt etter hvilken likør du bruker til å dynke kjeksene i. Personlig er jeg veldig glad i kaffe/Amaretto, men det forutsetter at du liker mandelsmaken fra Amarettolikøren. Grand Marnier gir en litt skarp appelsinsmak og er det jeg brukte da jeg lagde desserten på bildet. Det ble også veldig godt! Det er ikke verdt å overdrive bruken av alkoholen, for desserten kan fort bli for sterk på smak hvis du gjør det.

♥ Italienske savoiardi (fingerkjeks) fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene.

♥ Desserten må gjerne stå i kjøleskapet og trekke i noen timer før servering, men smaker best om den serveres samme dag den er laget.

1 kommentar

Hei igjen Christine!

Jeg har lenge prøvd forskjellige varianter av Zuppa Ingles som opprinnelig er en kake som er en kjær barndomsminne. Resultatet har variert men din versjon som dessert er den nærmeste den jeg så etter!

Jeg har gang på gang tatt dine oppskrifter frem og de er alltid en suksess hos familien og venner som ofte kommer med ønsker på hva de har lyst på. Kakene dine har prydet kakebordet i flere bryllup, dåp, konfirmasjon, etc.

Senest i helgen var min tur til å velge hva jeg hadde lyst på og valget var enkelt: gulrotkake din i langform! Noen endringer måtte til siden vi skulle ha noen med allergier og ettåringer som skulle smake på kaker for alle første gang. Jeg var litt spent fordi jeg brukte Fibra og kokos sukker men resultatet ble minst like bra!!

Takk for at du deler så mye og dine tips er gullverdt!!

Hilsen
Eliane

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift