Smuldrepai med bær

Smuldrepai med bær er verdens enkleste kake å lage, og likevel smaker den kjempegodt!

Paien er fin å lage når du har masse friske bær for hånden, men er like god om den lages med frosne bær. Kaken er således ypperlig som dessert eller kake til kaffen hele året.

Server kaken nylaget og lunken, gjerne sammen med pisket krem eller vaniljeis!

Smuldrepai med bær
Ingredienser

Smuldredeig:
2 dl hvetemel
3 ss sukker
50 g hasselnøtter
100 g smør

Fyll:
500 g bær (friske eller frosne)
1/2 dl sukker

Fremgangsmåte

Lag smuldredeigen først ved å blande mel, sukker og malte eller hakkede hasselnøtter i en bakebolle. Smuldre deretter i mykt smør. Deigen skal bli tørr og smulete (det er ikke meningen at den skal henge sammen).

Ha de friske eller frosne bærene i en ildfast rund paiform (ca 27 cm i diameter). Strø over sukkeret. Fordel deretter smuldredeigen over bærene.

Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til paien er gylden på toppen.

Tips

Smuldredeigen kan også lages i en food processor. Ha alle ingrediensene i på en gang og kjør på full hastighet til alt er blandet og hasselnøttene er grovhakket.

For variasjon kan 1/2 dl av hvetemelet byttes ut med små, lettkokte havregryn.

Kaken kan også lages med epler, se oppskrift på "Smuldrepai med epler".

Se også oppskrift på "Grumble pai", som i tillegg til bær og smuldrelokk også inneholder et lag med rømme.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift