Brukere online: 2150
Brukere i dag: 36980
Brukere siste 7 dager: 196810
Hei kjære dere!
Ny uke står for tur
Her er en lettlaget og deilig hverdagsdessert som lages med røde plommer!
Serveres med seterrømme og sukkerdryss.
Oppskriften gir 6 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 kg røde plommer (vekt med sten)
♥ 1 dl vann
♥ 1 kanelstang
♥ 1 vaniljestang
♥ 150 g sukker
♥ 1/2 sitron
♥ 2 ss potetmel
♥ 1 ss kaldt vann
Servering:
♥ 3 dl seterrømme
♥ sukker
Fremgangsmåte:
Finn frem plommer, kanelstang og vanilje.
Rens plommene og del dem i båter. Ha plommebåtene i en kjele. Tilsett vann. Ha kanelstangen i kjelen. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og vaniljestang i kjelen.
Sett kjelen på platen og la plommene småkoke i 10-15 minutter. Spe eventuelt med litt ekstra vann hvis blandingen virker for tørr. La blandingen avkjøle i romtemperatur til den er kald før du fjerner kanelstanen og vaniljestangen.
Ha sukker og presset saft av en halv sitron i kjelen. Sett kjelen tilbake på platen og gi plommene et oppkok. Ta kjelen av platen.
Rør ut potetmelet med litt kaldt vann og tilsett dette i plommene i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Sett kjelen på platen og varm opp til kokepunktet på nytt under fortsatt røring slik at plommegrøten tykner.
Avkjøl plommegrøten i romtemperatur.
Server med seterrømme og sukker.
Spennende med kanel og vanilje i plommegrøten....
Tips:
♥ Til servering kan du også bruke vaniljesaus, crème fraîche eller vaniljeis.
Enkel og god hverdagsdessert!
Ha en fin uke!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 kg røde plommer (vekt med sten)
♥ 1 dl vann
♥ 1 kanelstang
♥ 1 vaniljestang
♥ 150 g sukker
♥ 1/2 sitron
♥ 2 ss potetmel
♥ 1 ss kaldt vann
Servering:
♥ 3 dl seterrømme
♥ sukker
Rens plommene og del dem i båter. Ha plommebåtene i en kjele. Tilsett vann. Ha kanelstangen i kjelen. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og vaniljestang i kjelen.
Sett kjelen på platen og la plommene småkoke i 10-15 minutter. Spe eventuelt med litt ekstra vann hvis blandingen virker for tørr. La blandingen avkjøle i romtemperatur til den er kald før du fjerner kanelstanen og vaniljestangen.
Ha sukker og presset saft av en halv sitron i kjelen. Sett kjelen tilbake på platen og gi plommene et oppkok. Ta kjelen av platen.
Rør ut potetmelet med litt kaldt vann og tilsett dette i plommene i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Sett kjelen på platen og varm opp til kokepunktet på nytt under fortsatt røring slik at plommegrøten tykner.
Avkjøl plommegrøten i romtemperatur.
Server med seterrømme og sukker.
Til servering kan du også bruke vaniljesaus, crème fraîche eller vaniljeis.
4 kommentarer
Hei, jeg lurte på om det går
Hei, jeg lurte på om det går ann å bruke fyrste plommer ?
Kan jeg fryse plommegrøten
Kan jeg fryse plommegrøten eller kan jeg fryse plommene, har mye
Kan noen forklare hvordan…
Kan noen forklare hvordan man tilsetter 2 ss potetmel og 1 ss vann i en "tynn stråle"?
Da kan du blande potetmel i…
Da kan du blande potetmel i kaldt vann - rør godt, så ser det ut som melk. Det med tynn stråle betyr at du bare heller det forsiktig, slik at det blir en tynn stråle, mens du rører. Hvis du heller hele blandingen i med en gang, blir det gjerne klumpete.
Skriv ny kommentar