Pærekake med vaniljekrem


Hva med å lage en litt ny variant av den tradisjonelle eplekaken ved å bytte ut eplene med pærer?

 

 

Legg i tillegg på noen klatter vaniljekrem og dryss over kanel, sukker og mandelflak.

 

 

Resultat = kjempedeilig pærekake!

 

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver

Fyll:
♥ 3 pærer
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss sukker
♥ 3 ss mandelflak

 

Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Skrell pærene og del dem i båter som så skjæres i skiver.

Stikk pæreskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster. Fordel vaniljekremen mellom pæreskivene i klatter. 

Dryss over godt med kanel og strø til slutt over sukker og mandelflak.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-50 minutter.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

 


Server gjerne vaniljeis som tilbehør.

 


Tips:

♥ Kaken er fin å fryse!

♥ Det går fint å droppe mandelflak dersom du vil ha en nøttefri kake.

♥ Bruk hjemmelaget vaniljekrem eller ferdigkjøpt. Kaken og kan også lages uten vaniljekrem. I så fall er det bare å droppe den og følge fremgangsmåten for øvrig.

 

 

Kjempegod høstkake!

 

 

 

Vaniljekremen og pærene er en nydelig kombinasjon!

 

 

Smaker godt, ja!  Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Pærekake med vaniljekrem
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver

Fyll:
♥ 3 pærer
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss sukker
♥ 3 ss mandelflak

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Skrell pærene og del dem i båter som så skjæres i skiver.

Stikk pæreskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster. Fordel vaniljekremen mellom pæreskivene i klatter. 

Dryss over godt med kanel og strø til slutt over sukker og mandelflak.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-50 minutter.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips

♥ Kaken er fin å fryse!

♥ Det går fint å droppe mandelflak dersom du vil ha en nøttefri kake.

♥ Bruk hjemmelaget vaniljekrem eller ferdigkjøpt. Kaken og kan også lages uten vaniljekrem. I så fall er det bare å droppe den og følge fremgangsmåten for øvrig.

Kakekategori
Sesong

10 kommentarer

Denne kaka var bare helt fantastisk god! Vi har ett lite pæretre i hagen, så etter å ga fylt opp både kjøleskap og fryser med pæresyltetøy i flere varianter, var det gulll å bruke pærer i kaka i stedet for den mer tradisjonelle eplekaka. Anbefales!

Skal ha mange gjester, ønsker å lage pærekake i langpannen. Bare å doble ingrediensene
? ? Og hva med steketiden ?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift