Sjokoladepinner med lakris

Overrask med en helt ny småkake til jul! 😃

Disse sjokoladepinnene lages med hakket Kick Lakris og blir SUPERGODE! 

Sirup i deigen gjør sjokoladepinnene litt seige, som er digg.

Du lager et brett på null komma niks. Må prøves! 😍

 

 

Oppskriften gir ca. 25 kaker. 
 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss lys sirup 
♥ 2 dl hvetemel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts natron
♥ 2,5 ss kakao
♥ 3 Kick Lakris (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Ha mykt smør i en bolle sammen med sukker og sirup. Ha mel, vaniljesukker, natron og kakaopulver i en annen bolle. 

Skjær Kick Lakris i små biter. 

 

 

 

Pisk først smør, sukker og sirup til en tykk smørkrem. Sikt i de tørre ingrediensene og bland til en jevn deig.

 

 

Kna inn lakrisbitene til slutt. 

La deigen stå kjølig i ca. 30 minutter (den skal bli fast nok til at du kan klemme deigen sammen og rulle den ut). 

Del deigen i to emner. Trill hvert emne ut til lengder som legges på en bakepapirdekket stekeplate. Ha god avstand imellom lengdene fordi deigen kommer til å flyte utover under stekingen. Trykk lengdene litt flatere med fingrene.

 

 

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca. 15 minutter.

Ta platen ut av ovnen og skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme. Dra sjokoladepinnene litt fra hverandre og la de bli helt kalde på platen.

 

 

 

Når kakene er kalde kan de brekkes forsiktig fra hverandre. 

 

 

Så er det bare å nyte noen skikkelig digge, småseige Sjokoladepinner med lakris

 

 

Tips:

♥ Kick Lakris er myke lakriskarameller som selges som stenger (19 gram). Jeg brukte 3 slike til denne deigen, men du kan bruke 4 hvis du er veldig glad i lakris. 😊

 

 

♥ Oppskriften gir 1 brett med småkaker. Det er selvsagt bare å doble oppskriften hvis du vil lage flere kaker. 

♥ Se også oppskrift på Sjokoladesnitter og Seige sjokoladesnitter, som begge er uten lakris. 

 

ENJOY!  😍

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokoladepinner med lakris
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss lys sirup 
♥ 2 dl hvetemel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts natron
♥ 2,5 ss kakao
♥ 3 Kick Lakris (se tips)

Fremgangsmåte

Ha mykt smør i en bolle sammen med sukker og sirup. Ha mel, vaniljesukker, natron og kakaopulver i en annen bolle. Skjær Kick Lakris i små biter. 

Pisk først smør, sukker og sirup til en tykk smørkrem. Sikt i de tørre ingrediensene og bland til en jevn deig. Kna inn lakrisbitene til slutt. 

La deigen stå kjølig i ca. 30 minutter (den skal bli fast nok til at du kan klemme deigen sammen og rulle den ut). 

Del deigen i to emner. Trill hvert emne ut til lengder som legges på en bakepapirdekket stekeplate. Ha god avstand imellom lengdene fordi deigen kommer til å flyte utover under stekingen. Trykk lengdene litt flatere med fingrene.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca. 15 minutter. Ta platen ut av ovnen og skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme. Dra sjokoladepinnene litt fra hverandre og la de bli helt kalde på platen.

Tips

♥ Kick Lakris er myke lakriskarameller som selges som stenger (19 gram). Jeg brukte 3 slike til denne deigen, men du kan bruke 4 hvis du er veldig glad i lakris. 😊

♥ Oppskriften gir 1 brett med småkaker. Det er selvsagt bare å doble oppskriften hvis du vil lage flere kaker. 

♥ Se også oppskrift på Sjokoladesnitter og Seige sjokoladesnitter, som begge er uten lakris. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Oh. My. God. Laget en porsjon av disse til en juleavslutning fordi de så enkle og kjappe ut å lage. Men i tillegg er de sykt gode! De kommer til å få bein å gå på, så i morgen skal jeg lage dobbel porsjon og beholde noen selv. En ny julekake-sort er herved innført!

Hadde ikke kakao når jeg skulle bake disse, så hakket opp melkesjokolade og kokesjokolade (ca to remser av hver) og blandet inn i deigen. Ny favoritt😋

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift