Brukere online: 61
Brukere i dag: 1704
Brukere siste 7 dager: 161671
Lotus Biscoff-kjeks trender fortsatt, og med den karamelliserte pepperkakesmaken de har, passer de utrolig bra til jul! 😍
Jeg har tidligere laget Biscoff Ostekake, som er fantastisk god! Her har du en litt enklere variant, som lages direkte i dessertskåler eller små glass.
Det er hakket Daim i ostekremen, som gir den en herlig crunch. I tillegg til kjeksen bruker jeg smørepålegget Lotus Biscoff Spread som topping.
Denne desserten er rask å lage og kan fint stå kjølig over natten. Den er derfor super å forberede hvis du skal ha gjester.
Oppskriften gir 8 porsjoner, men det er bare å halvere oppskriften hvis du vil lage færre - eller doble hvis du skal ha et stort juleselskap! 😃
Ingredienser:
Kjeksbunn:
♥ 250 g Lotus Biscoff kjeks
♥ 75 g smør
Ostekrem med Daim:
♥ 400 g kremost
♥ 2 dl melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 dobbel Daim
Glasur og pynt:
♥ 200 g Lotus Biscoff Spread
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 Lotus Biscoff kjeks (knust)
♥ 8 Lotus Biscoff kjeks (hele, kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Kjeksbunn:
Ha kjeksene i en food processor og kjør dem til smuler.
Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Fordel kjeksen i 8 dessertglass.
Trykk lett på kjekssmulene slik at de legger seg jevnt i bunnen av glasset.
Ostekrem med Daim:
Pisk sammen kremost, melis og vaniljesukker i en bolle (bruk helst ekte vaniljesukker).
Pisk kremfløten til krem i en annen bolle (jeg pisker 3 dl kremfløte og sparer ca. 1/3 til pynt). Bland den piskede kremen inn i ostekremen.
Hakk Daim-sjokoladen fint og vend inn i ostekremen.
Fordel ostekremen i dessertglassene.
Sett glassene i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at ostekremen blir fastere i konsistensen.
Glasur og pynt:
Varm opp Biscoff Spread helt kort i mikrobølgeovnen (noen sekunder), så den blir litt mer tyntflytende uten å bli for varm (se tips).
Ta glassene ut av kjøleskapet. Bruk en spiseskje til å øse litt Biscoff Spread over ostekremen i hvert glass.
Sett glassene tilbake i kjøleskapet i 30 minutter.
Pynt deretter dessertene med sprøytet krem og et dryss av knuste Biscoff-kjeks. Hvis du vil, kan du også stikke en hel Biscoff-kjeks ned i hver dessert.
Lekre dessertglass, som blir litt ekstra festlige hvis du stikker hele kjeks nedi som pynt! 😃
Dessert med nydelig smak, som passer perfekt til julen!
Tips:
♥ En pakke Lotus Biscoff kjeks inneholder 250 g, så du trenger 2 pakker til denne desserten hvis du vil pynte hvert dessertglass med hele kjeks. Hvis ikke, klarer du deg med 1 pakke, bare spar et par kjeks til å lage smuler som du bruker til pynt. Jeg har funnet både kjeksene og pålegget hos Meny og Coop Mega.
♥ 1 glass med Lotus Biscoff Spread er på 400 g, så det holder med 1 glass. Vær nøye på å ikke varme innholdet for mye, og blir det for varmt, bør du avkjøle det igjen før du har det på ostekremen, ellers risikerer du at ostekremen smelter.
♥ Jeg brukte 1 dobbel Daim til ostefyllet (56 gram) (selv om det er to doble Daim på bildet 😊).
♥ Dessertene må oppbevares kjølig siden de inneholder pisket kremfløte. Jeg liker imidlertid å la dem stå fremme i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering, slik at glasurtoppingen blir myk og kremete i konsistensen.
♥
God fornøyelse! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kjeksbunn:
♥ 250 g Lotus Biscoff kjeks
♥ 75 g smør
Ostekrem med Daim:
♥ 400 g kremost
♥ 2 dl melis
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 dobbel Daim
Glasur og pynt:
♥ 200 g Lotus Biscoff Spread
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 Lotus Biscoff kjeks (knust)
♥ 8 Lotus Biscoff kjeks (hele, kan sløyfes)
Kjeksbunn:
Ha kjeksene i en food processor og kjør dem til smuler. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Fordel kjeksen i 8 dessertglass. Trykk lett på kjekssmulene slik at de legger seg jevnt i bunnen av glasset.
Ostekrem med Daim:
Pisk sammen kremost, melis og vaniljesukker i en bolle (bruk helst ekte vaniljesukker).
Pisk kremfløten til krem i en annen bolle (jeg pisker 3 dl kremfløte og sparer ca. 1/3 til pynt). Bland den piskede kremen inn i ostekremen.
Hakk Daim-sjokoladen fint og vend inn i ostekremen.
Fordel ostekremen i dessertglassene. Sett glassene i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at ostekremen blir fastere i konsistensen.
Glasur og pynt:
Varm opp Biscoff Spread helt kort i mikrobølgeovnen (noen sekunder), så den blir litt mer tyntflytende uten å bli for varm (se tips).
Ta glassene ut av kjøleskapet. Bruk en spiseskje til å øse litt Biscoff Spread over ostekremen i hvert glass. Sett glassene tilbake i kjøleskapet i 30 minutter.
Pynt deretter dessertene med sprøytet krem og et dryss av knuste Biscoff-kjeks. Hvis du vil, kan du også stikke en hel Biscoff-kjeks ned i hver dessert.
♥ En pakke Lotus Biscoff kjeks inneholder 250 g, så du trenger 2 pakker til denne desserten hvis du vil pynte hvert dessertglass med hele kjeks. Hvis ikke, klarer du deg med 1 pakke, bare spar et par kjeks til å lage smuler som du bruker til pynt. Jeg har funnet både kjeksene og pålegget hos Meny og Coop Mega.
♥ 1 glass med Lotus Biscoff Spread er på 400 g, så det holder med 1 glass. Vær nøye på å ikke varme innholdet for mye, og blir det for varmt, bør du avkjøle det igjen før du har det på ostekremen, ellers risikerer du at ostekremen smelter.
♥ Jeg brukte 1 dobbel Daim til ostefyllet (56 gram).
♥ Dessertene må oppbevares kjølig siden de inneholder pisket kremfløte. Jeg liker imidlertid å la dem stå fremme i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering, slik at glasurtoppingen blir myk og kremete i konsistensen.
1 kommentar
Dette var VELDIG søt. Man…
Dette var VELDIG søt. Man kan redusere mengden sukker med en tredjedel. Kjeks er søt, spread er søt og til slutt ble det en sukkerbombe
Skriv ny kommentar