Biscoff Ostekake

Lotus Biscoff er superpopulære kjeks, som endelig har funnet veien til norske matbutikker! Tenk pepperkaker med karamell hvis du lurer på smaken, som altså er helt supergod! 😍

Jeg har her laget en deilig ostekake, der jeg bruker knuste Lotus Biscoff-kjeks i bunnen og som pynt. I tillegg bruker jeg smørepålegget Lotus Biscoff Spread i ostekremen og som glasur på toppen.

 

 

Denne ostekaken skal ikke stekes, og blir fantastisk kremete og nydelig! 

 

 

Ingredienser: 

Kjeksbunn:
♥ 400 g Lotus Biscoff kjeks
♥ 125 g smør

Ostekrem: 
♥ 500 g kremost (se tips)
♥ 100 g melis
♥ 250 g Lotus Biscoff Spread
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2,5 dl kremfløte

Glasur og pynt:
♥ 150 g Lotus Biscoff Spread
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 5 stk Lotus Biscoff kjeks


Fremgangsmåte: 

Kjeksbunn: 

Ha kjeksene i en food processor og kjør dem til smuler.

 

 

Bland kjekssmulene med smeltet smør. 

 

 

Ha kakeringen til en springform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat.

Ha kjeksmassen på fatet og press kjeksmassen utover med baksiden av en skje så du får en jevn kjeksbunn. Pass på at kjeksen presses helt inntil kanten av kakeringen, slik at det ikke blir noen sprekker.

 

 

 

Sett fatet med kakeringen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.


Ostekrem: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Ha kremost, melis, Biscoff Spread og vaniljeekstrakt i en bolle.

 

 

Pisk dette raskt sammen med en håndmikser. 

Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. 

Bland den piskede kremen litt og litt inn i ostekremen. 

 

 

Ta fatet med kakeringen ut av kjøleskapet. Ha ostekremen oppå kjeksbunnen.

 

 

Smør ostekremen jevnt utover. 

 

 

Sett fatet med kakeringen tilbake i kjøleskapet og la den stå der i minst 8 timer, og gjerne over natten (se tips). 

 

Glasur og pynt: 

Varm opp Biscoff Spread helt kort i mikrobølgeovnen (maks 10 sekunder), så den blir litt mer tyntflytende uten å bli for varm (se tips). 

Ta fatet med kaken ut av kjøleskapet. Løsne kakeringen fra kaken med en tynn kniv og fjern kakeringen. 

 

 

Bruk en spiseskje til å øse litt og litt av Biscoff Spread over ostekremen. 

 

 

Pisk kremfløten til krem. Knus 4 Lotus Biscoff kjeks.

Pynt kaken med kremdotter, knuste kjeks og en hel kjeks. 

 

 

Å bake med Lotus Biscoff-kjeks har blitt skikkelig trendy! 

 

 

 

Nydelig ostekake! 

 

 

😋

 


 

Tips:

♥ Det fine med å lage kaken direkte på kakefatet er at du slipper å flytte på den når den er ferdiglaget. 

♥ Til ostekremen er det viktig at du ikke bruker lettvariant av kremosten. Det vil nemlig gjøre at ostefyllet ikke stivner tilstrekkelig til at kaken holder fasongen når du fjerner kakeringen. Jeg brukte her 500 g kremost, men det an å bytte ut 200 g av kremosten med mascarponeost. 

♥ En pakke Lotus Biscoff kjeks inneholder 250 g, så du trenger 2 pakker til denne kaken. Jeg har kjøpt både kjeksene og pålegget hos Meny. 

 

 

 

♥ 1 glass med Lotus Biscoff Spread er på 400 g, så det holder med 1 glass. Jeg tar ut det jeg trenger til ostekremen og lar resten bli igjen i glasset. Når det er tid for å glasere kaken, tar jeg glasset direkte i mikrobølgeovnen i ca 10 sekunder, og bruker det som er igjen i glasset som glasur. Vær nøye på å ikke varme innholdet for mye, og blir det for varmt, bør du avkjøle det igjen før du har det på kaken, ellers risikerer du at ostefyllet smelter. 

♥ Kaken må stå kaldt i minst 8 timer og gjerne over natten før du fjerner kakeringen. Dette for at du skal være sikker på at ostekremen har stivnet tilstrekkelig til at den holder fasongen også uten kakeringen. Kaken bør stå mest mulig kaldt, for den kan bli for myk og sige litt sammen når den står lenge i romtemperatur. Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. 

♥ Dette innlegget er ikke en annonse. Jeg har tidligere laget kjempegode Biscoff Blondies og trenden Biscoff Iskaffe som sponsede innlegg. 

♥ Se også Biscoff ostekake i glass som er en forenklet versjon av denne kaken her.  

 

 

Nyt denne deilige kaken.

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Biscoff Ostekake
Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 400 g Lotus Biscoff kjeks
♥ 125 g smør

Ostekrem: 
♥ 500 g kremost (se tips)
♥ 100 g melis
♥ 250 g Lotus Biscoff Spread
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2,5 dl kremfløte

Glasur og pynt:
♥ 150 g Lotus Biscoff Spread
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 5 stk Lotus Biscoff kjeks

Fremgangsmåte

Kjeksbunn: 
Ha kjeksene i en food processor og kjør dem til smuler. Bland kjekssmulene med smeltet smør. 

Ha kakeringen til en springform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Ha kjeksmassen på fatet og press kjeksmassen utover med baksiden av en skje så du får en jevn kjeksbunn. Pass på at kjeksen presses helt inntil kanten av kakeringen, slik at det ikke blir noen sprekker.

Sett fatet med kakeringen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Ostekrem: 
Ha kremost, melis, Biscoff Spread og vaniljeekstrakt i en bolle. Pisk dette raskt sammen med en håndmikser. 

Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Bland den piskede kremen litt og litt inn i ostekremen. 

Ta fatet med kakeringen ut av kjøleskapet. Ha ostekremen oppå kjeksbunnen. Smør ostekremen jevnt utover. 

Sett fatet med kakeringen tilbake i kjøleskapet og la den stå der i minst 8 timer, og gjerne over natten (se tips). 

Glasur og pynt: 
Varm opp Biscoff Spread helt kort i mikrobølgeovnen (maks 10 sekunder), så den blir litt mer tyntflytende uten å bli for varm (se tips). 

Ta fatet med kaken ut av kjøleskapet. Løsne kakeringen fra kaken med en tynn kniv og fjern kakeringen. 

Bruk en spiseskje til å øse litt og litt av Biscoff Spread over ostekremen. 

Pisk kremfløten til krem. Knus 4 Lotus Biscoff kjeks.

Pynt kaken med kremdotter, knuste kjeks og en hel kjeks. 

Tips

♥ Det fine med å lage kaken direkte på kakefatet er at du slipper å flytte på den når den er ferdiglaget. 

♥ Til ostekremen er det viktig at du ikke bruker lettvariant av kremosten. Det vil nemlig gjøre at ostefyllet ikke stivner tilstrekkelig til at kaken holder fasongen når du fjerner kakeringen. Jeg brukte her 500 g kremost, men det an å bytte ut 200 g av kremosten med mascarponeost. 

♥ En pakke Lotus Biscoff kjeks inneholder 250 g, så du trenger 2 pakker til denne kaken. Jeg har kjøpt både kjeksene og pålegget hos Meny. 

♥ 1 glass med Lotus Biscoff Spread er på 400 g, så det holder med 1 glass. Jeg tar ut det jeg trenger til ostekremen og lar resten bli igjen i glasset. Når det er tid for å glasere kaken, tar jeg glasset direkte i mikrobølgeovnen i ca 10 sekunder, og bruker det som er igjen i glasset som glasur. Vær nøye på å ikke varme innholdet for mye, og blir det for varmt, bør du avkjøle det igjen før du har det på kaken, ellers risikerer du at ostefyllet smelter. 

♥ Kaken må stå kaldt i minst 8 timer og gjerne over natten før du fjerner kakeringen. Dette for at du skal være sikker på at ostekremen har stivnet tilstrekkelig til at den holder fasongen også uten kakeringen. Kaken bør stå mest mulig kaldt, for den kan bli for myk og sige litt sammen når den står lenge i romtemperatur. Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. 

♥ Dette innlegget er ikke en annonse. Jeg har tidligere laget kjempegode Biscoff Blondies og trenden Biscoff Iskaffe som sponsede innlegg. 

♥ Se også Biscoff ostekake i glass som er en forenklet versjon av denne kaken her.  

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

9 kommentarer

Hei 😊 Kaka er en stor hit her. Men noen i familien klarer ikke spise kjeksbunnen, for den er for hard. Noe jeg gjør feil? Eller noe som kan forandres på?

Hei!

Jeg har gjort samme feilen mange ganger.. Svigermor mener at bunnen IKKE skal presses hardt sammen, da vil den bli steinhard når du setter den i kjøleskapet. Trikset er å fordele ut kjekssmulene i kakefatet uten å presse det hardt sammen, og helst ikke trykke i det hele tatt.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift