Brukere online: 472
Brukere i dag: 2766
Brukere siste 7 dager: 161741
Når rosenkålen stekes i ovnen sammen med løk og bacon og så tilsettes lønnesirup, valnøtter og dadler, kan man trygt si at den har fått en real upgrade! 😃
Her smaker rosenkålen både søtt og salt og spennende! 😋
Kjempegod siderett til blant annet kylling, kalkun og svin.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 800 g fersk rosenkål
♥ 2 sjalottløk
♥ 250 g bacon
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 3 ss lønnesirup
♥ 100 g valnøtter
♥ 5 dadler (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Rens rosenkålen ved å kutte av den nederste delen av stilken og fjerne stygge blader. Del rosenkålen på midten dersom de er store (små kan beholdes hele).
Kutt opp sjalottløk og skjær bacon i mindre biter.
Ha rosenkål, sjalottløk og baconbiter utover i en ildfast form. Min form her måler 35 x 25 cm.
Hell over olivenoljen og kvern over salt og pepper. Bland dette godt sammen i formen.
Sett formen midt i ovnen ved 180°C og stek rosenkålen i 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og vend rundt på det hele.
Sett formen så tilbake midt i ovnen og stek videre ved 180°C i ca. 15 minutter til.
Ta formen ut av ovnen og bland inn lønnesirup, valnøtter og dadler som er skjært opp i mindre biter.
Bland godt sammen og sett formen tilbake midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter til (følg med så rosenkålen ikke blir brent, se tips.)
Smak til om du ønsker litt ekstra lønnesirup, salt og/eller pepper.
Ha rosenkålen over i en serveringsskål og server varm og nylaget.
Tips:
♥ Jeg bruker her store Medjool dadler (kjøpes vanligvis i løsvekt). I stedet for dadler kan du bruke 100 gram tørkede tranebær.
♥ Ovner er litt forskjellige, så du må følge med underveis mens rosenkålen steker i ovnen. Den skal bli gyllen og helt myk og med noen godt stekte blader, men ikke brent, så kort ned på steketiden dersom du ser at dette er i ferd med å skje.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 800 g fersk rosenkål
♥ 2 sjalottløk
♥ 250 g bacon
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 3 ss lønnesirup
♥ 100 g valnøtter
♥ 5 dadler (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Rens rosenkålen ved å kutte av den nederste delen av stilken og fjerne stygge blader. Del rosenkålen på midten dersom de er store (små kan beholdes hele).
Kutt opp sjalottløk og skjær bacon i mindre biter.
Ha rosenkål, sjalottløk og baconbiter utover i en ildfast form (min form her måler 35 x 25 cm).
Hell over olivenoljen og kvern over salt og pepper. Bland dette godt sammen i formen.
Sett formen midt i ovnen ved 180°C og stek rosenkålen i 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og vend rundt på det hele. Sett formen så tilbake midt i ovnen og stek videre ved 180°C i ca. 15 minutter til.
Ta formen ut av ovnen og bland inn lønnesirup, valnøtter og dadler som er skjært opp i mindre biter.
Bland godt sammen og sett formen tilbake midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter til (følg med så rosenkålen ikke blir brent, se tips.)
Smak til om du ønsker litt ekstra lønnesirup, salt og/eller pepper.
Ha rosenkålen over i en serveringsskål og server varm og nylaget.
♥ Jeg bruker her store Medjool dadler (kjøpes vanligvis i løsvekt). I stedet for dadler kan du bruke 100 gram tørkede tranebær.
♥ Ovner er litt forskjellige, så du må følge med underveis mens rosenkålen steker i ovnen. Den skal bli gyllen og helt myk og med noen godt stekte blader, men ikke brent, så kort ned på steketiden dersom du ser at dette er i ferd med å skje.
1 kommentar
Hei Kristine, Lurte på om…
Hei Kristine,
Lurte på om det smaker like godt også med frosen rosenkål! Prøvde med fersk og var himmelsk godt!
Tusen takk!
Skriv ny kommentar