
Brukere online: 1217
Brukere i dag: 21707
Brukere siste 7 dager: 242612
Suksesskake er alltid en suksess!
Kaken pyntes vanligvis med mandler, men hvorfor ikke variere pynten med Daim? Kombinasjonen er kjempegod! 😍
Ingredienser:
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver
Gul suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
Pynt:
♥ 2 doble Daim (110 g)
Fremgangsmåte:
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.
Gul suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. La kremen småkoke mens du visper hele tiden, til du merker at den tykner.
Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur (se tips). Pisk så inn mykt smør i små klatter.
Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten).
Pynt:
Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.
Dryss hakket Daim over kaken til pynt.
Dette er en av Norges mest populære kaker!
Tips:
♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Merk at kremen må koke en stund mens du visper (ca. 30 sekunder), slik at den blir merkbart tykkere i konsistensen.
♥ For å unngå at den gule kremen blir for tynn i konsistensen, er det viktig at du avkjøler den kokte kremen til romtemperatur før du pisker inn mykt smør i klatter.
♥ Den gule kremen vil tykne ytterligere når kaken står i kjøleskapet.
♥ I stedet for hakket Daimsjokolade kan du bruke Daimkuler.
♥ Se også Suksesskake i langpanne med Daim og Daimkake.
♥
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver
Gul suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 200 g smør
Pynt:
♥ 2 doble Daim (110 g)
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.
Gul suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. La kremen småkoke mens du visper hele tiden, til du merker at den tykner.
Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur (se tips). Pisk så inn mykt smør i små klatter.
Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten).
Pynt:
Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.
Dryss hakket Daim over kaken til pynt.
♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Merk at kremen må koke en stund mens du visper (ca. 30 sekunder), slik at den blir merkbart tykkere i konsistensen.
♥ For å unngå at den gule kremen blir for tynn i konsistensen, er det viktig at du avkjøler den kokte kremen til romtemperatur før du pisker inn mykt smør i klatter.
♥ Den gule kremen vil tykne ytterligere når kaken står i kjøleskapet.
♥ I stedet for hakket Daimsjokolade kan du bruke Daimkuler.
♥ Se også Suksesskake i langpanne med Daim og Daimkake.
3 kommentarer
hei. jeg lurer på om den gule
hei. jeg lurer på om den gule kremen kan lages med margarin?
Ja,det kan du. Det gjorde jeg
Ja,det kan du. Det gjorde jeg en gang ved en feiltagelse og kremen var like god :)
En kan også bruke miksmaster…
En kan også bruke miksmaster og piske inn smøret. Da må en vente til kremen er helt kald, samt at smøret må være romtemperert. Men man får til gjengjeld en lysegul, luftig krem som smaker nydelig og ikke er like mektig🙂
Skriv ny kommentar