Clafoutis med kirsebær

"Clafoutis" er en nydelig og klassisk, fransk dessertkake som består av kirsebær eller moreller som dekkes av et kremete, eggestandsaktig fyll. Dessertkaken kan også lages med andre typer bær og frukter, for eksempel solbær, aprikoser, plommer eller pærer. Helt presist heter kaken da egentlig "Flaugnarde" og ikke "Clafoutis", men disse titlene blandes ofte sammen i praksis.

"Clafoutis" serveres gjerne lunken sammen med crème fraîche og et melisdryss.

Clafoutis med kirsebær
Ingredienser

3 egg
60 g sukker
50 g mykt smør
50 g hvetemel
30 g malte mandler
100 g hakkede mandler
2 dl melk
1,5 dl kremfløte
1 vaniljestang eller litt vaniljeessens
1 ss Amaretto mandellikør (kan sløyfes)

Fyll:
400-500 g kirsebær (uten stener)

Til formen:
1 ss smør
2 ss sukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker luftig. Pisk inn mykt smør. Vend i hvetemel. Rør i malte og fint hakkede mandler. Kok opp melk og fløte. Skrap opp innsiden av vaniljestangen og ha i melkeblandingen (alternativt tilsettes noen dråper vaniljeessens). Hell den varme blandingen over i deigen under stadig pisking. Ha til slutt i en liten skvett Amaretto hvis du ønsker.

Smør en ildfast form (eller porsjonsformene, se tips) med smør og strø over sukker. Legg rensede kirsebær i formen. Hell røren over.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 30-35 min til røren har stivnet som en eggestand.

Tips

Se oppskrift på "Clafoutis med jordbær" og "Clafoutis aux abricots" her på detsoteliv.no.

"Clafoutis" kan lages i en ildfast form som på bildet, eller i porsjonsformer.

Kakekategori
Sesong

1 kommentar

Prøvde denne oppskriften med blåbær i stedet for kirsebær (eneste jeg hadde), og det ble kjempegodt! Kommer til å bruke denne flere ganger.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift