Kokosmarengskake med blåbær

Nydelig, myk kake som dekkes med kokosmarengs og pyntes med krem og blåbær!

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 4 eggeplommer
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ss melk

Kokosmarengs:
♥ 4 eggehviter
♥ 175 g sukker
♥ 150 g kokos

Pynt:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 200 g blåbær
♥ 2 ss melis

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og vend dette inn i deigen sammen med melken.

Fordel deigen i bunnen på en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend inn kokosen forsiktig med slikkepotten og fordel kokosmarengsen over deigen i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 - 35 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen (helst i kjøleskapet over natten) før du flytter kaken over på et fat. 

Pynt kaken med pisket krem og blåbær. Sikt melis over kaken rett før servering. 

 

 

Nydelig kake dette her! 😍

 

 

Med masse friske blåbær blir dette en herlig sommerkake! 

 

 

Tips: 

♥ På sommeren er det lekkert å pynte kaken med frisk blåbær. Jordbær og/eller bringebær er også nydelig.

♥ På vinteren pleier jeg å servere kaken med Rørte jordbær.

 

Kos deg! 😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kokosmarengskake med blåbær
Ingredienser

150 g smør
150 g sukker
4 eggeplommer
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss melk

Kokosmarengs:
4 eggehviter
175 g sukker
150 g kokos

Pynt:
2 dl kremfløte
200 g blåbær
2 ss melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og vend dette inn i deigen sammen med melken.

Fordel deigen i bunnen på en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend inn kokosen forsiktig med slikkepotten og fordel kokosmarengsen over deigen i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 - 35 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen (helst i kjøleskapet over natten) før du flytter kaken over på et fat. 

Pynt kaken med pisket krem og blåbær. Sikt melis over kaken rett før servering. 

Tips

♥ På sommeren er det lekkert å pynte kaken med frisk blåbær. Jordbær og/eller bringebær er også nydelig.

♥ På vinteren pleier jeg å servere kaken med Rørte jordbær.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift