Brukere online: 68
Brukere i dag: 1439
Brukere siste 7 dager: 195577
Nydelig, myk kake som dekkes med kokosmarengs og pyntes med krem og blåbær!
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 4 eggeplommer
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ss melk
Kokosmarengs:
♥ 4 eggehviter
♥ 175 g sukker
♥ 150 g kokos
Pynt:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 200 g blåbær
♥ 2 ss melis
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og vend dette inn i deigen sammen med melken.
Fordel deigen i bunnen på en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend inn kokosen forsiktig med slikkepotten og fordel kokosmarengsen over deigen i formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 - 35 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen (helst i kjøleskapet over natten) før du flytter kaken over på et fat.
Pynt kaken med pisket krem og blåbær. Sikt melis over kaken rett før servering.
Nydelig kake dette her! 😍
Med masse friske blåbær blir dette en herlig sommerkake!
Tips:
♥ På sommeren er det lekkert å pynte kaken med frisk blåbær. Jordbær og/eller bringebær er også nydelig.
♥ På vinteren pleier jeg å servere kaken med Rørte jordbær.
Kos deg! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
150 g smør
150 g sukker
4 eggeplommer
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss melk
Kokosmarengs:
4 eggehviter
175 g sukker
150 g kokos
Pynt:
2 dl kremfløte
200 g blåbær
2 ss melis
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og vend dette inn i deigen sammen med melken.
Fordel deigen i bunnen på en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend inn kokosen forsiktig med slikkepotten og fordel kokosmarengsen over deigen i formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 - 35 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen (helst i kjøleskapet over natten) før du flytter kaken over på et fat.
Pynt kaken med pisket krem og blåbær. Sikt melis over kaken rett før servering.
♥ På sommeren er det lekkert å pynte kaken med frisk blåbær. Jordbær og/eller bringebær er også nydelig.
♥ På vinteren pleier jeg å servere kaken med Rørte jordbær.
1 kommentar
namm! kjempe god!
namm! kjempe god!
Skriv ny kommentar