Fullkornsvafler

Hvem har sagt at deilige vafler må være usunne? Her har du "Fullkornsvafler" som er like sunne som om de skulle ha vært hjemmebakte grovbrødskiver stekt i vaffeljern. Men "Fullkornsvafler" smaker selvsagt tusen ganger bedre enn brødskiver! Spesielt gode med syltetøy eller brunost! Oppskriften gir 8 vaffelplater.

Fullkornsvafler
Ingredienser

2 egg
3 dl kulturmelk
5 dl melk
1 ts bakepulver
1 ss olje
1 ss sukker
4 dl sammalt hvete (fin eller grov)
3 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, kulturmelk, melk, bakepulver, olje og sukker. Bland i sammalt hvete og havregryn. La deigen stå og svelle i 20 min.

Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Deigen er tykk og må smøres litt utover i vaffeljernet. Bruk gjerne litt formspray i vaffeljernet, så unngår du at vaflene setter seg fast.

Serveres nystekte!

Tips

Vil du ha superdupersunne vafler kan du bruke skummet kulturmelk, skummet melk og grov sammalt hvete. Sukkeret kan sløyfes.

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift