Brukere online: 2203
Brukere i dag: 30710
Brukere siste 7 dager: 196155
180 g smør
375 g sukker
3 store egg
450 g hvetemel
4 ts bakepulver
1,5 ts muskat
1,5 ts kanel
4 dl melk
Til den mørke kakebunnen:
1,5 ss kakao
Sjokoladekrem (se tips):
90 g smør
375 g melis
1,5 ss kakao
1,5 ts vaniljesukker
3 ss sterk, avkjølt kaffe
1 egg
Pynt:
sjokoladestrøssel
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen (pisk godt mellom hvert egg). Sikt mel, bakepulver og krydder. Bland dette i deigen vekselsvis med melken til du får en jevn deig (bruk gjerne elektrisk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få alt blandet).
Ha 1/3 av deigen i en annen bakebolle og rør inn kakao.
Ha den lyse deigen i en smurt, rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 35-40 min (sjekk med kakenål at kaken er skikkelig gjennomstekt i midten).
Ha deretter den mørke deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen, og stek den midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min.
Avkjøl kakene i formen før de forsiktig tas ut og bakepapiret fjernes.
Mens kakene steker, kan du forberede sjokoladekremen. Pisk mykt smør luftig med melis, kakao og vaniljesukker. Pisk inn kaffe og egget, slik at sjokoladekremen blir glatt og får fin smørekonsistens.
Skjær toppen av de stekte kakene slik at de blir helt flate.
Del den lyse kakebunnen på midten. Sett sammen kaken med en lys kakebunn nederst og øverst og den mørke bunnen i midten. Ha et tynt lag sjokoladekrem mellom hvert lag. Ha resten av sjokoladekremen jevnt over hele kaken og dryss over sjokoladestrøssel til pynt.
Lag gjerne dobbel porsjon sjokoladekrem! Det gjorde jeg da jeg lagde kaken på bildet.
"Tropisk Aroma" oppbevares kjølig og godt innpakket i plast, slik at kaken ikke blir tørr. Kaken er fin å fryse.
2 kommentarer
Hei. Hva slags smør bruker du
Hei. Hva slags smør bruker du i Tropisk Aroma?
Burde jeg lage kaken en dag…
Burde jeg lage kaken en dag eller to dager før servering?
Skriv ny kommentar