Brukere online: 505
Brukere i dag: 449
Brukere siste 7 dager: 195693
6 store egg
4 dl sukker
4 ts kanel
3 ts natron
2 ts vaniljesukker
1,5 dl olje (se tips)
5 dl hvetemel
6 dl finrevet gulrot
150 g valnøtter
150 g rosiner
Ostekrem:
400 g kremost (se tips)
400 g melis
2 ts vaniljesukker
Pynt:
valnøtter
fargeglade nonstop
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt de tørre ingrediensene. Bland det tørre inn i eggedosisen sammen med oljen. Rør så forsiktig inn revet gulrot, rosiner og hakkede valnøtter.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 30 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til en jevn ostekrem. Bre ostekremen over den avkjølte kaken. Pynt med masse nonstop og hakkede valnøttter. Del kaken i passe store firkanter.
Pass på at du bruker matolje med nøytral smak, slik som for eksempel solsikkeolje eller rapsolje.
Ostekremen blir veldig god om du bruker den typen som er smaksatt med mandarin og ananas (fra Tine). Alternativt kan du bruke vanlig kremost naturell.
Gulrotkaken kan fryses.
Vil du lage en gulrotkake i langpanne uten nøtter og rosiner, se oppskriftene på "Gulrotkake i langpanne" og "Gulrotkake i biter".
1 kommentar
Denne ser fantastisk ut!
Denne ser fantastisk ut! tenker å lage den til min svigermors bursdag (uten nonstopen hehe). men i er det ok å lage den fredag kveld når den skal serveres på søndag? holder den seg godt i kjøleskapet eller bør jeg vente?
Skriv ny kommentar