Brukere online: 141
Brukere i dag: 1158
Brukere siste 7 dager: 195597
"Æ kannj itj skjønn korr de ha blitt a den store kassen me julpynt" - Gjertrud Sand fra TV-serien "The Julekalender". Og det er ikke bare julepynten Gjertrud må slite med. Gjertrud: "Olaf, æ står under misteltein! Olaaaf!" Olaf: "Hau, hau. De e itj'nå såm å vinnj i kabal!"... Flere som kjenner seg igjen..? 😁
Laup med sirup er kjempedeilig bakst fra Trøndelag. Bollene lages store og smaker anis. De er kjempegode med smør og ost og passer godt til julefrokosten.
Oppskriften gir 15 stk. Se også oppskrift på Laup (boller fra Trøndelag) som lages med sukker.
50 g gjær
100 g smør
150 g lys sirup
5 dl melk
2 ts malt anis
400 g fint rugmel
600 g hvetemel
Pensling:
1 egg
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smør og bland med melken. La blandingen bli lunken og løs opp gjæren i dette. Tilsett anis og rugmel. Bland så i hvetemel og elt til en jevn og smidig deig. La heve lunt i 40 minutter.
Del deigen i 15 like store emner og form runde boller, som så trykkes flate. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev i 20 minutter. Pensle over bollene med sammenpisket egg.
Stekes midt i ovnen ved 220°C i 15-20 minutter.
Laup med sirup er fine å fryse.
1 kommentar
Hei.
Hei.
Takk for god oppskrift :)
Jeg valgte å bruke bare hvetemel, ikke rugmel, jeg synes de blir litt kompakte med rugmel i, men det er jo en smakssak.
Det jeg reagerer litt på er at det står malt anis i oppskrifta - jeg har aldri vært borti at det er malt anis i lauper, uansett kjøpt eller hjemmebakte - her må det være en feil? Hele anisfrø er det jeg er vant med i hvert fall.
Ellers er jeg meget fornøyd med det jeg finner på sida di :o)
Mvh Lena
Skriv ny kommentar