Brukere online: 764
Brukere i dag: 3821
Brukere siste 7 dager: 200648
Sjokoladecookies er veldig populære kaker, og det har blitt mer og mer vanlig å inkludere dem i julebaksten. Her er en variant med julekrydder som gir herlig pepperkakesmak på kakene, i tillegg til at de inneholder nøtter og sjokoladebiter.
Dette er sånne sjokoladecookies som det rett og slett er vanskelig å slutte å gomle på! Kakene inneholder sirup i deigen, som gjør at de får en deilig og akkurat passe seig konsistens.
Oppskriften gir ca. 20 kaker.
Ingredienser:
♥ 175 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl brunt farin
♥ 0,5 dl lys sirup
♥ 1 egg
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 6 dl hvetemel
♥ 75 g hasselnøtter
♥ 200 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør, hvitt sukker og brunt farinsukker sammen.
Varm sirupen lett slik at den blir flytende og tilsett sammen med egget. Pisk videre til en luftig smørkrem. Bland krydder og bakepulver med hvetemelet og rør dette inn i deigen. Vend inn grovt hakkede hasselnøtter og sjokolade til slutt. Sett deigen kjølig en stund hvis den kjennes bløt.
Form deigen til runde kaker som trykkes litt flatere med hendene og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 10-12 minutter.
Avkjøl kakene på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.
Superyummy julecookies!
Tips:
♥ Hasselnøtter kan byttes ut med valnøtter eller andre nøtter du liker. Vil du ha nøttefrie kaker, kan du bare øke mengden sjokolade.
♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks. De er også kjempefine å fryse, så holder de enda bedre på den seige kjernen.
Deilige sjokoladecookies med pepperkakesmak!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 175 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl brunt farin
♥ 0,5 dl lys sirup
♥ 1 egg
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 6 dl hvetemel
♥ 75 g hasselnøtter
♥ 200 g kokesjokolade
Pisk mykt smør, hvitt sukker og brunt farinsukker sammen.
Varm sirupen lett slik at den blir flytende og tilsett sammen med egget. Pisk videre til en luftig smørkrem. Bland krydder og bakepulver med hvetemelet og rør dette inn i deigen. Vend inn grovt hakkede hasselnøtter og sjokolade til slutt. Sett deigen kjølig en stund hvis den kjennes bløt.
Form deigen til runde kaker som trykkes litt flatere med hendene og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 10-12 minutter.
Avkjøl kakene på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.
♥ Hasselnøtter kan byttes ut med valnøtter eller andre nøtter du liker. Vil du ha nøttefrie kaker, kan du bare øke mengden sjokolade.
♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks. De er også kjempefine å fryse, så holder de enda bedre på den seige kjernen.
Skriv ny kommentar