Clafoutis med aprikos (Clafoutis aux abricots)

 

Hei,

En fransk klassiker på Det søte liv i dag!

Jeg elsker Paris! Heart

Og aldri en tur til Paris uten å sitte på utekafé og nyte en cappuccino sammen med en "Clafoutis aux abricots"!

 

Bilde fra min siste tur til Paris

På utekafé siste dagen for å få med meg en Clafoutis aux abricots før jeg drar til flyplassen Teeth smile

 

Nydelig, mmmmm.....

 

Tror jeg veldig snart må ta meg en tur til Paris igjen...

 

Det er imidlertid lett å lage den samme stemningen hjemme. Her er oppskriften:-)

 

Ingredienser:

♥ 500 g ferske aprikoser
- -
♥ 4 egg
♥ 9 ss sukker
♥ 5 ss hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2,5 dl H-melk
♥ 30 g smør

Pynt:
♥ sukker

 

Fremgangsmåte:

Del aprikosene og fjern stenene. Legg de med snittflaten ned i formen. Du kan enten bruke 4 porsjonsformer eller en stor, rund form.

Pisk egg og sukker lett sammen med en visp. Bland i hvetemel, vaniljesukker, melk og smeltet smør til en jevn og klumpfri røre. Hell røren over aprikosene i formen.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter. Ta formene ut av ovnen og dryss over sukker. Sett formene tilbake i ovnen og stek i 5-10 minutter, så det danner seg en sukret karamellhinne oppå clafoutisen.

Serveres nystekt!

 

Tips:

Se også oppskrift på klassisk "Clafoutis" som vanligvis lages med kirsebær og "Clafoutis med jordbær" her på Det søte liv.

Clafoutis med aprikos (Clafoutis aux abricots)
Ingredienser

500 g ferske aprikoser
- -
4 egg
9 ss sukker
5 ss hvetemel
2 ts vaniljesukker
2,5 dl H-melk
30 g smør

Pynt:
sukker

Fremgangsmåte

Del aprikosene og fjern stenene. Legg de med snittflaten ned i formen. Du kan enten bruke 4 porsjonsformer eller en stor, rund form.

Pisk egg og sukker lett sammen med en visp. Bland i hvetemel, vaniljesukker, melk og smeltet smør til en jevn og klumpfri røre. Hell røren over aprikosene i formen.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter. Ta formene ut av ovnen og dryss over sukker. Sett formene tilbake i ovnen og stek i 5-10 minutter, så det danner seg en sukret karamellhinne oppå clafoutisen.

Serveres nystekt!

Tips

Se også oppskrift på klassisk "Clafoutis" som vanligvis lages med kirsebær og "Clafoutis med jordbær" her på Det søte liv.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift