Brukere online: 2327
Brukere i dag: 36051
Brukere siste 7 dager: 196770
Hei,
En fransk klassiker på Det søte liv i dag!
Jeg elsker Paris!
Og aldri en tur til Paris uten å sitte på utekafé og nyte en cappuccino sammen med en "Clafoutis aux abricots"!
Bilde fra min siste tur til Paris ♥
På utekafé siste dagen for å få med meg en Clafoutis aux abricots før jeg drar til flyplassen
Nydelig, mmmmm.....
Tror jeg veldig snart må ta meg en tur til Paris igjen...
Det er imidlertid lett å lage den samme stemningen hjemme. Her er oppskriften:-)
Ingredienser:
♥ 500 g ferske aprikoser
- -
♥ 4 egg
♥ 9 ss sukker
♥ 5 ss hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2,5 dl H-melk
♥ 30 g smør
Pynt:
♥ sukker
Fremgangsmåte:
Del aprikosene og fjern stenene. Legg de med snittflaten ned i formen. Du kan enten bruke 4 porsjonsformer eller en stor, rund form.
Pisk egg og sukker lett sammen med en visp. Bland i hvetemel, vaniljesukker, melk og smeltet smør til en jevn og klumpfri røre. Hell røren over aprikosene i formen.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter. Ta formene ut av ovnen og dryss over sukker. Sett formene tilbake i ovnen og stek i 5-10 minutter, så det danner seg en sukret karamellhinne oppå clafoutisen.
Serveres nystekt!
Tips:
Se også oppskrift på klassisk "Clafoutis" som vanligvis lages med kirsebær og "Clafoutis med jordbær" her på Det søte liv.
500 g ferske aprikoser
- -
4 egg
9 ss sukker
5 ss hvetemel
2 ts vaniljesukker
2,5 dl H-melk
30 g smør
Pynt:
sukker
Del aprikosene og fjern stenene. Legg de med snittflaten ned i formen. Du kan enten bruke 4 porsjonsformer eller en stor, rund form.
Pisk egg og sukker lett sammen med en visp. Bland i hvetemel, vaniljesukker, melk og smeltet smør til en jevn og klumpfri røre. Hell røren over aprikosene i formen.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter. Ta formene ut av ovnen og dryss over sukker. Sett formene tilbake i ovnen og stek i 5-10 minutter, så det danner seg en sukret karamellhinne oppå clafoutisen.
Serveres nystekt!
Se også oppskrift på klassisk "Clafoutis" som vanligvis lages med kirsebær og "Clafoutis med jordbær" her på Det søte liv.
Skriv ny kommentar