Brukere online: 68
Brukere i dag: 1415
Brukere siste 7 dager: 195582
Dette er en deilig og lettlaget dessert!
Den hvite sjokolademoussen lages med hvit sjokolade, krem og vanilje, og smaker deilig sammen med friske bær.
Oppskriften gir 3 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 dl helmelk
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl kremfløte
Servering:
♥ 2 dl blåbær
♥ noen friske bringebær
Fremgangsmåte:
Varm opp melken i en liten kjele til melken såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur.
Pisk kremfløten til krem og vend i den hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares. Bland også i vanilje.
Fordel kremen i 3 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4-5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.
Dagen etter has friske bær på toppen av hver dessert før servering.
Tips:
♥ Det er viktig at den smeltede, hvite sjokoladeblandingen avkjøles til romtemperatur før den blandes med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte i kontakt med den smeltede sjokoladen.
♥ Vaniljeekstrakt kan byttes ut med vanlig vaniljeessens eller frø fra 1 vaniljestang.
♥ Desserten bør helst stå i kjøleskapet til dagen etter. Den vil da bli tykkere og få mousseaktig konsistens.
♥ Denne desserten er god sammen med alle slags bær. Jeg synes kombinasjonen blåbær og noen bringebær ble nydelig! Se også Hvit sjokolademousse med pasjonsfrukt.
Nyyyydelig, luftig, hvit sjokolademousse!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 dl helmelk
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl kremfløte
Servering:
♥ 2 dl blåbær
♥ noen friske bringebær
Varm opp melken i en liten kjele til melken såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur.
Pisk kremfløten til krem og vend i den hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares. Bland også i vanilje.
Fordel kremen i 3 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4-5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.
Dagen etter has friske bær på toppen av hver dessert før servering.
♥ Det er viktig at den smeltede, hvite sjokoladeblandingen avkjøles til romtemperatur før den blandes med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte i kontakt med den smeltede sjokoladen.
♥ Vaniljeekstrakt kan byttes ut med vanlig vaniljeessens eller frø fra 1 vaniljestang.
♥ Desserten bør helst stå i kjøleskapet til dagen etter. Den vil da bli tykkere og få mousseaktig konsistens.
♥ Denne desserten er god sammen med alle slags bær. Jeg synes kombinasjonen blåbær og noen bringebær ble nydelig!
3 kommentarer
OBS Denne oppskriften
OBS Denne oppskriften serverer 6 pers, ikke 3 som det står i oppskriften. Dvs hvis man bruker glass og ikke bøtter til å ha blandingen!
Doblet oppskriften siden jeg skal servere 6, endte opp med 15 glass...
Er denne moussen stiv nok til
Er denne moussen stiv nok til å bruke som topplag på kake?
OBS!!! Oppskriftens mengde
OBS!!! Oppskriftens mengde stemmer ikke slik Silje skriver over her.
Massen er ikke god på smak eller konsistens, rett og slett rævva
Skriv ny kommentar