Brukere online: 99
Brukere i dag: 1260
Brukere siste 7 dager: 195584
Dette er sommerluksus!
Hjemmebakte cookies kan legges sammen to og to med et tykt lag av din yndlingsis.
Isen kan enten være hjemmelaget eller ferdigkjøpt. Jeg har brukt mine beste Chocolate Chip Cookies og hjemmelaget vaniljeis.
Sommerlykke
Lag både cookies og vaniljeisen klar dagen i forveien.
The Best Chocolate Chip Cookies
Oppskriften gir 36 stk.
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 50 g sukker
♥ 200 g brunt sukker
♥ 2 store egg
♥ 150 g hvetemel
♥ 100 g fin sammalt hvete
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 100 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Pisk sammen smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. Bland det tørre og rør inn i deigen. Hakk sjokoladen og valnøttene og ha i til slutt.
Bruk to spiseskjeer og sett topper på 3 stekeplater dekket med bakepapir (sett 12 topper på hver plate). Trykk de litt flate med baksiden av en stekespade, eller bruk hånden.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min. Avkjøles 10 min på platen før de flyttes på rist og avkjøles helt. Oppbevares i tett boks eller fryses.
Ingredienser:
♥ 5 eggeplommer
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med vaniljefrø på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til myk krem. Vend dette inn i eggedosisen til slutt.
Fyll iskremblandingen i en boks. Sett boksen i fryseren i 4-5 timer eller gjerne over natten så iskremen stivner.
Montering:
La iskremen mykne nok til at du kan forme den litt. Skjær ut tykke skiver av isen (ca 2-3 cm) og omtrent like store i diameter som cookiesene du bruker. Skjær til isskivene slik at de passer mellom cookiesene, og juster gjerne også litt i kantene, så skivene får litt rund fasong.
Legg hver isskive mellom to cookies og klem dem godt sammen til en issandwich. Gjenta dette med så mange iskremsandwich du ønsker å lage. Sett sandwichene på et brett i fryseren.
La de fylte cookiesene ligge i fryseren i minst et par timer, så iskremen blir helt fast igjen. Cookiesene kan godt være i fryseren over natten, og de kan også oppbevares der lenger.
Så er det bare å hente fram noen godbiter fra fryseren når lysten måtte melde seg!
Tips:
♥ Når de fylte cookiesene har stått en stund i fryseren, mykner de littegrann, noe som gjør at iskremsandwichen blir mye lettere å spise enn om du fyller cookies med iskrem og spiser sandwichen med det samme.
♥ Konseptet kan brukes for alle typer kjeks/cookies og iskrem. Se for eksempel også Oreo iskremsandwich her på Det søte liv.
Nam, nam!
DIGG!
♥ ♥ ♥ ♥
Chocolate Chip Cookies:
♥ 150 g smør
♥ 50 g sukker
♥ 200 g brunt sukker
♥ 2 store egg
♥ 150 g hvetemel
♥ 100 g fin sammalt hvete
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 100 g valnøtter (kan sløyfes)
Vaniljeis:
♥ 5 eggeplommer
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 dl kremfløte
Chocolate Chip Cookies:
Pisk sammen smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. Bland det tørre og rør inn i deigen. Hakk sjokoladen og valnøttene og ha i til slutt. Bruk to spiseskjeer og sett topper på 3 stekeplater dekket med bakepapir (sett 12 topper på hver plate). Trykk de litt flate med baksiden av en stekespade, eller bruk hånden. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min. Avkjøles 10 min på platen før de flyttes på rist og avkjøles helt. Oppbevares i tett boks eller fryses.
Vaniljeis:
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med vaniljefrø på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til myk krem. Vend dette inn i eggedosisen til slutt. Fyll iskremblandingen i en boks. Sett boksen i fryseren i 4-5 timer eller gjerne over natten så iskremen stivner.
Montering:
La iskremen mykne nok til at du kan forme den litt. Skjær ut tykke skiver av isen (ca 2-3 cm) og omtrent like store i diameter som cookiesene du bruker. Skjær til isskivene slik at de passer mellom cookiesene, og juster gjerne også litt i kantene, så skivene får litt rund fasong.
Legg hver isskive mellom to cookies og klem dem godt sammen til en issandwich. Gjenta dette med så mange iskremsandwich du ønsker å lage. Sett sandwichene på et brett i fryseren. La de fylte cookiesene ligge i fryseren i minst et par timer, så iskremen blir helt fast igjen. Cookiesene kan godt være i fryseren over natten, og de kan også oppbevares der lenger.
♥ Når de fylte cookiesene har stått en stund i fryseren, mykner de littegrann, noe som gjør at iskremsandwichen blir mye lettere å spise enn om du fyller cookies med iskrem og spiser sandwichen med det samme.
♥ Konseptet kan brukes for alle typer kjeks/cookies og iskrem. Se for eksempel også Oreo iskremsandwich her på Det søte liv.
Skriv ny kommentar