Brukere online: 107
Brukere i dag: 1299
Brukere siste 7 dager: 195588
En veldig hyggelig side ved det at de fleste som kjenner meg nå vet at jeg blogger om kaker, er at folk som jeg i utgangspunktet ikke ville tenkt at brydde seg nevneverdig om kaker, spontant og uoppfordret forteller meg om hva de har bakt i det siste når de treffer på meg.
Slik var det for eksempel med min gode og svært så aktive advokatkollega Harald. Da han fikk vite om Det søte liv i fjor, tok det ikke lang tid før han sendte meg oppskriften på sin aller beste fruktkake, som han baker til familien sin hver jul. Fruktkaken er oppkalt etter Dr. Greve, som blant annet var generalsekretær i Den norske legeforeningen, og moren til Harald var hans sekretær. I hvilken anledning han ga henne oppskriften vet jeg ikke, men hun fikk den - og etter hvert ble den overtatt av Harald, som altså har gjort denne fruktkaken til en av sine spesialiteter. Jeg er imponert!
Etter å ha prøvebakt denne deilige kaken, er det en glede for meg å kunne dele den med dere.
Dette er en saftig fruktkake, som inneholder både mandler, dadler og cocktailbær. Godt med smør, kremfløte, konjakk og vanilje gir deilig smak og fylde.
Årets julefruktkake!
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 2 ss konjakk
♥ 100 g mandler
♥ 100 g stenfrie dadler
♥ 100 g røde cocktailbær
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver og rør dette inn i deigen sammen med kremfløte og konjakk.
Hakk mandler, dadler og cocktailbær grovt og vend inn i deigen til slutt.
Ha bakepapir i bunnen på en smurt brødform som rommer 1,5 - 2 liter. Formen skal bli ca. 3/4 full med deig. Jevn til overflaten og stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 60-70 minutter. Sjekk med kakenål underveis for å se når kaken er ferdigstekt (se tips).
Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig hvelves ut og over på en rist.
Dette er en kake som er veldig kjekk å ha på lur gjennom julen!
Tips:
♥ Vær litt nøye med stekingen av denne kaken. Det er selvfølgelig viktig at den blir gjennomstekt, men det er også viktig at den ikke stekes for lenge. Dette er en fruktkake som skal ha myk og deilig konsistens, så ikke ødelegg dette ved å steke kaken for lenge så den blir tørr.
♥ Kaken oppbevares mørkt og kjølig i en boks. Den kan også fryses.
Anbefales!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 2 ss konjakk
♥ 100 g mandler
♥ 100 g stenfrie dadler
♥ 100 g røde cocktailbær
Pisk mykt smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver og rør dette inn i deigen sammen med kremfløte og konjakk.
Hakk mandler, dadler og cocktailbær grovt og vend inn i deigen til slutt.
Ha bakepapir i bunnen på en smurt brødform som rommer 1,5 - 2 liter. Formen skal bli ca. 3/4 full med deig. Jevn til overflaten og stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 60-70 minutter. Sjekk med kakenål underveis når kaken er ferdigstekt (se tips).
Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig hvelves ut og over på en rist.
♥ Vær litt nøye med stekingen av denne kaken. Det er selvfølgelig viktig at den blir gjennomstekt, men det er også viktig at den ikke stekes for lenge. Dette er en fruktkake som skal ha myk og deilig konsistens, så ikke ødelegg dette ved å steke kaken for lenge så den blir tørr.
♥ Kaken oppbevares mørkt og kjølig i en boks. Den kan også fryses.
Skriv ny kommentar