Vaniljekesam-panna cotta med smoothiegelé


Dette er en deilig og lett dessert, som passer godt for deg som liker å kose deg med noe søtt, som ikke er for mektig.

Her har jeg laget en panna cotta med deilig vaniljesmak, men i stedet for kremfløte som panna cotta vanligvis lages av (navnet betyr jo "kokt fløte" på italiensk), bruker jeg vaniljekesam. På toppen av hver dessert har jeg et lag smoothiegelé, som både gir herlig farge og smak - og her kan du selvsagt bruke akkurat den smoothien du liker best.

Se også Panna cotta med vaniljekesam som er basert på tilsvarende oppskrift.

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

Panna cotta med vaniljekesam:
♥ 6 dl vaniljekesam
♥ 1 dl matfløte
♥ 1 vaniljestang (kan sløyfes)
♥ 6 plater gelatin
♥ 4 ss melis

Smoothiegelé:
♥ 5 dl smoothie med valgfri smak
♥ 3 plater gelatin


Fremgangsmåte:

Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5-10 min.

Ha matfløte i en kjele. Vil du ha ekstra god vaniljestang, snitter du opp en halv eller eller en hel vaniljestang. Ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i fløten. Gi fløten et oppkok og fjern vaniljestangen.

Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme fløten. Rør så gelatinen løser seg opp. Avkjøl blanding til den er lunken.

Ha vaniljekesam i en rørebolle. Rør den jevn med en stålvisp / ballongvisp. Tilsett den lunkne vaniljefløten i en tynn ståle mens du rører blandingen jevn. Smak til med melis.

Fordel i 4 dessertskåler. Sett i kjøleskapet i noen timer eller over natten til panna cottaen har stivnet.

 

 

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Varm opp smoothien forsiktig, men ikke la den koke (da kan den skille seg). Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen med den varme smoothien. Rør så gelatinen løser seg opp og avkjøl smoothien i noen minutter til den er lunken, men fortsatt helt flytende.

Hell smoothien over panna cottaen i dessertskålene og sett skålene tilbake i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), så smoothien stivner til gelé.

 

 

Tips:

♥ Vaniljekesam er kalorifattig og kremete og har fantastisk nydelig vaniljesmak. Et produkt jeg ELSKER! Det går fint å bruke den ekstra magre typen også.

 

 

♥ Jeg brukte ferdigkjøpt smoothie denne gangen, men det går selvsagt like fint å bruke hjemmelaget smoothie. Du finner flere oppskrifter på smoothie her på Det søte liv.  Smile


 

♥ Det kan være artig å bruke to forskjellige typer smoothier, som jeg har gjort her. I så fall må du varme dem opp hver for seg og blande 1,5 bløtlagt gelatinplate i hver. Litt mer oppvask - men til gjengjeld morsommere med flere varianter ... Smile

 

Den ene typen her er laget med smoothie av bringebær, jordbær og blåbær.

 

 

Den andre typen, som ble min favoritt, er laget med smoothie av mango, pasjonsfrukt og banan.

 

 

Kos med ganske så god samvittighet..  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljekesam-panna cotta med smoothiegelé
Ingredienser

Panna cotta med vaniljekesam:
♥ 6 dl vaniljekesam
♥ 1 dl matfløte
♥ 1 vaniljestang (kan sløyfes)
♥ 6 plater gelatin
♥ 4 ss melis

Smoothiegelé:
♥ 5 dl smoothie med valgfri smak
♥ 3 plater gelatin

Fremgangsmåte

Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5-10 min.

Ha matfløte i en kjele. Vil du ha ekstra god vaniljestang, snitter du opp en halv eller eller en hel vaniljestang. Ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i fløten. Gi fløten et oppkok og fjern vaniljestangen.

Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme fløten. Rør så gelatinen løser seg opp. Avkjøl blanding til den er lunken.

Ha vaniljekesam i en rørebolle. Rør den jevn med en stålvisp / ballongvisp. Tilsett den lunkne vaniljefløten i en tynn ståle mens du rører blandingen jevn. Smak til med melis.

Fordel i 4 dessertskåler. Sett i kjøleskapet i noen timer eller over natten til panna cottaen har stivnet.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Varm opp smoothien forsiktig, men ikke la den koke (da kan den skille seg). Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen med den varme smoothien. Rør så gelatinen løser seg opp og avkjøl smoothien i noen minutter til den er lunken, men fortsatt helt flytende.

Hell smoothien over panna cottaen i dessertskålene og sett skålene tilbake i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), så smoothien stivner til gelé.

Tips

♥ Vaniljekesam er kalorifattig og kremete og har fantastisk nydelig vaniljesmak. Et produkt jeg ELSKER! Det går fint å bruke den ekstra magre typen også.

♥ Jeg brukte ferdigkjøpt smoothie denne gangen, men det går selvsagt like fint å bruke hjemmelaget smoothie. Du finner flere oppskrifter på smoothie her på Det søte liv

♥ Det kan være artig å bruke to forskjellige typer smoothier, som jeg har gjort her. I så fall må du varme dem opp hver for seg og blande 1,5 bløtlagt gelatinplate i hver. Litt mer oppvask - men til gjengjeld morsommere med flere varianter

4 kommentarer

Dette skal prøves,og det fine med det er at det ser ikke vanskelig ut. Dere har masse gode oppskrifter,så tusen takk

Veldig god! Det eneste problemet jeg hadde med desserten var at den ble litt tørr (det er nok pga kesamen), så anbefaler bringebær m/litt juice fra bærene på toppen for å gi det litt "saus".

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift