Brukere online: 2347
Brukere i dag: 35952
Brukere siste 7 dager: 196756
Her har du min yndlingsfrokost for tiden!
"Havremüsli" er en nydelig komponert blanding av sprø, søte havregryn, rosiner og ulike varianter nøtter og næringsrike kjerner. Honning, brunt sukker og kanel gir herlig smak!
Servert sammen med litt yoghurt og syltetøy blir dette en vidunderlig god frokost som gir massevis av energi og en super kick-off på dagen!
Ingredienser:
♥ 12 dl store havregryn
♥ 2 dl solsikkekjerner
♥ 2 dl gresskarkjerner
♥ 2 dl hasselnøtter
♥ 1 dl valnøtter
♥ 2 dl rosiner
- -
♥ 1 dl solsikkeolje (se tips)
♥ 2 dl vann
♥ 4 ss honning (se tips)
♥ 1 ss kanel
♥ 2 ss brunt sukker
Fremgangsmåte:
Bland havregryn med solsikkekjerner, gresskarkjerner, hakkede hasselnøtter og valnøtter. (Vent med rosinene.)
Ha olje, vann og honning i en kjele og gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og bland i kanel og brunt sukker. Rør så sukkeret løser seg opp.
Ha dette i bollen med det tørre og rør godt så alt blir godt blandet sammen.
Fordel blandingen utover i en stor langpanne som er smurt lett med olje.
Stek müslien midt i ovnen ved 140°C i 50 minutter. Rør rundt i blandingen av og til. Müslien er ferdig når havregrynene er lyst gylne og sprø. Ta langpannen ut av ovnen og bland i rosinene.
Avkjøl müslien før du har den på en tett boks.
Så lett å lage!
En porsjon gir frokost til mange dager!
nam nam..
Tips:
♥ Oljen er med på å gi havregrynene sprø konsistens ved stekingen. Det er viktig at du bruker olje som er nøytral i smaken, slik som rapsolje eller solsikkeolje (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).
♥ Til denne oppskriften foretrekker jeg å bruke fast honning og ikke flytende. Det gjør at Havremüslien blir sprøere enn om du bruker flytende honning.
♥ Vær nøye på å vente til müslien er helt kald før du har den på en tett boks, så bevares den sprøe konsistensen.
♥ Oppskriften er merket vegansk, men husk at ikke alle veganere spiser honning. Som alternativ kan man f eks bruke samme mengde lønnesirup. Server da for eksempel med havremelk eller mandelmelk.
♥ Se også ulike varianter av Granola her på Det søte liv.
Havremüsli smaker godt til alle typer syltetøy!
Min favoritt er å kombinere havremüslien med gresk yoghurt og blåbærsyltetøy..
Perfekt start på dagen!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 12 dl store havregryn
♥ 2 dl solsikkekjerner
♥ 2 dl gresskarkjerner
♥ 2 dl hasselnøtter
♥ 1 dl valnøtter
♥ 2 dl rosiner
- -
♥ 1 dl solsikkeolje (se tips)
♥ 2 dl vann
♥ 4 ss honning (se tips)
♥ 1 ss kanel
♥ 2 ss brunt sukker
Bland havregryn med solsikkekjerner, gresskarkjerner, hakkede hasselnøtter og valnøtter. (Vent med rosinene.)
Ha olje, vann og honning i en kjele og gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og bland i kanel og brunt sukker. Rør så sukkeret løser seg opp.
Ha dette i bollen med det tørre og rør godt så alt blir godt blandet sammen.
Fordel blandingen utover i en stor langpanne som er smurt lett med olje.
Stek müslien midt i ovnen ved 140°C i 50 minutter. Rør rundt i blandingen av og til. Müslien er ferdig når havregrynene er lyst gylne og sprø. Ta langpannen ut av ovnen og bland i rosinene.
Avkjøl müslien før du har den på en tett boks.
♥ Oljen er med på å gi havregrynene sprø konsistens ved stekingen. Det er viktig at du bruker olje som er nøytral i smaken, slik som rapsolje eller solsikkeolje (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).
♥ Til denne oppskriften foretrekker jeg å bruke fast honning og ikke flytende. Det gjør at Havremüslien blir sprøere enn om du bruker flytende honning.
♥ Vær nøye på å vente til müslien er helt kald før du har den på en tett boks, så bevares den sprøe konsistensen.
♥ Oppskriften er merket vegansk, men husk at ikke alle veganere spiser honning. Som alternativ kan man f eks bruke samme mengde lønnesirup. Server da for eksempel med havremelk eller mandelmelk.
♥ Se også ulike varianter av Granola her på Det søte liv.
1 kommentar
Det såg jättegott ut med
Det såg jättegott ut med hemmagjord musli, älskar kanel och russin så jag ska nog prova det här receptet, skulle nog vara väldigt gott att sprinkla över vaniljglass också =)
www.diningandcooking.blogg.se
Skriv ny kommentar