Brukere online: 1750
Brukere i dag: 15835
Brukere siste 7 dager: 195778
Man kan vel si at dette er skolebrød for de som ikke er så glad i kokos...
Jeg har kalt dem Melisboller med vaniljekrem, og jeg synes de ble skikkelig gode! Jeg smaksatte melisglasuren med litt sitronsaft, som smakte nydelig med den søte glasuren og vaniljekremen.
Jeg har her brukt oppskriften på Verdens beste boller, men du kan lage disse bollene med akkurat den gjærdeigen du liker best.
Oppskriften gir ca. 40 store, deilige melisboller.
Ingredienser:
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
Melisglasur:
♥ 6 dl melis
♥ 1 ss sitronsaft (kan sløyfes)
♥ 1 ss melk
♥ ca. 3 ss vann (se tips)
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med en gang (ca 40 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom. Trykk bollene flate med hendene. La dem heve lunt i 1 time.
Etter at bollene har hevet, bruker du fingrene til å lage en stor grop i midten av hver bolle. Fyll gropen med en god spiseskje vaniljekrem.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min, til bollene er gylne.
Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Rør sammen melisglasuren og smør den på de avkjølte bollene før servering.
Tips:
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Tilpass vannmengden når du rører sammen melisglasuren så du får en glasur som har passe tykk smørekonsistens. Mengden vann avhenger av om du vil ha sitronsmak på melisglasuren eller om du bare vil bruke melk og vann. Melken gjør melisglasuren hvitere og fyldigere. Det går fint å lage melisglasuren med bare vann eller bare melk.
♥ Bollene er fine å fryse, men helst uten melisglasuren (fordi den kan skalle av når bollene er fryst).
Nydelig gjærbakst!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
Melisglasur:
♥ 6 dl melis
♥ 1 ss sitronsaft (kan sløyfes)
♥ 1 ss melk
♥ ca. 3 ss vann (se tips)
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med en gang (ca 40 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom. Trykk bollene flate med hendene. La dem heve lunt i 1 time.
Etter at bollene har hevet, bruker du fingrene til å lage en stor grop i midten av hver bolle. Fyll gropen med en god spiseskje vaniljekrem.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min, til bollene er gylne.
Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Rør sammen melisglasuren og smør den på de avkjølte bollene før servering.
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Tilpass vannmengden når du rører sammen melisglasuren så du får en glasur som har passe tykk smørekonsistens. Mengden vann avhenger av om du vil ha sitronsmak på melisglasuren eller om du bare vil bruke melk og vann. Melken gjør melisglasuren hvitere og fyldigere. Det går fint å lage melisglasuren med bare vann eller bare melk.
♥ Bollene er fine å fryse, men helst uten melisglasuren (fordi den kan skalle av når bollene er fryst).
1 kommentar
Hei! Skal prøve meg på denne
Hei! Skal prøve meg på denne oppskriften i dag, men lurte på melmengden. Jeg har ingen kjøkkenvekt, så lurte på hvor mye mel jeg skal måle opp med desilitermål?
Gleder meg til å prøve! :D
Skriv ny kommentar